Låna pengar till båtköp

Båtlån

Funderar du på att eventuellt köpa en ny båt? Eller har du kanske redan tagit beslutet och börjat spana efter båtar till salu som verkar intressanta? Oavsett hur långt du kommit i dina planer på att bli båtägare behöver du nästan alltid också ägna en stund åt att fundera över hur du ska finansiera båtköpet. Att köpa båt, oavsett om den är ny eller begagnad, är sällan en billig affär och det är därför rätt vanligt att människor behöver ta ett båtlån (med eller utan säkerhet) för att uppfylla båtdrömmarna.

Hitta bästa båtlånet för dig via en låneförmedlare

Hur hittar jag ett båtlån med låg ränta och bra villkor? Hur hittar jag det bästa båtlånet? Den som ska ta lån för att köpa båt kan varje år spara tusentals kronor på att välja rätt långivare. Om du tryggt och enkelt vill jämföra en stor mängd lån som kan användas för att finansiera ett båtköp är vårt bästa tips att du använder dig av en låneförmedlare som specialiserat sig på att jämföra lån från ett tiotal olika banker och långivare genom 1 ansökan. Med hjälp av en låneförmedlare blir det betydligt enklare att hitta marknadens bästa båtlån utan att du riskerar din kreditvärdighet (flera UC-förfrågningar under en kort tidsperiod är något negativt), plus att du sparar en massa tid.

Lendo båtlån

Använd Lendos smarta tjänster när du letar båtfinansiering. Här kan du jämföra båtlån utan säkerhet på belopp upp till 600 000 kronor. Att fylla i en ansökan på Lendos hemsida tar endast 2 minuter och oftast får du dina första svar inom 1 minut. Lendo gör det verkligen lätt att jämföra räntor samt lånevillkor från en stor mängd långivare och det kanske bästa av allt är att din ansökan är helt kostnadsfri.

Håll nere antalet kreditupplysningar när du letar båtlån

En annan mycket viktig anledning till att använda sig av en låneförmedlare när man letar båtfinansiering är att det bara görs en enda kreditupplysning trots att ansökan når ut till en stor mängd banker som kan tänkas vara intresserade av att bevilja dig ett båtlån.

Att man försöker hålla nere antalet kreditupplysningar är viktigt då ett stort antal upplysningar gjorda under en kort period sänker din kreditvärdighet i bankens ögon.

Segling i solnedgång

Båtlån utan säkerhet

Många människor, unga som gamla, är intresserade av att finansiera båtköpet med ett privatlån. Det kan finnas flera anledningar till varför ett privatlån kan kännas så otroligt lockande när man har planer på att låna till båt, men det vanligaste är troligtvis för att det inte ställs några som helst krav på en kontantinsats. Ett privatlån kan därför ses som det perfekta lånet för alla som letar båtlån utan kontantinsats.

Låna till båt hos Coop

Kan ett privatlån från Coop vara något när man vill låna pengar till båt? Coop erbjuder privatlån utan säkerhet på upp till 500 000 kr och återbetalningstiden är mellan 2-15 år beroende på storlek. Räntorna på dessa lån startar från 3,76% (räntespann 3,76-10,36%) vilket är rätt bra med tanke på att det är frågan om lån där det inte ställs krav på säkerhet, det vill säga lån där du inte behöver lägga någonting av värde i pant.

Båtlån med säkerhet

I stora drag kan man säga att det idag finns två olika typer av lån att välja mellan när man är på jakt efter båtfinansiering. Vi har tidigare i denna artikel nämnt privatlån, som kan ses som ett båtlån utan säkerhet.

Det andra sättet att låna till båt är att man tecknar ett båtlån med båten som säkerhet. Den stora fördelen med att teckna ett båtlån med säkerhet är att låneräntan ofta är lägre än på ett lån utan säkerhet. Nackdelen kan dock vara att det inte går att finansiera hela båtköpet med lånet, utan man måste lägga in 20% eller mer i kontantinsats.

En annan nackdel kan vara att flera av långivarna som erbjuder båtlån med säkerhet ställer krav på att båtköpet ska göras via en auktoriserad båthandlare.

Kan jag låna till båt trots betalningsanmärkning?

Går det att teckna båtlån om man tidigare råkat dra på sig en anmärkning? En eller flera betalningsanmärkningar behöver inte hindra dig från att teckna ett båtlån om din ekonomiska situation är god.

Det finns idag flera långivare som accepterar låneansökningar från kunder med betalningsanmärkningar. Detta blir möjligt tack vare att dessa långivare väljer att lägga mer fokus på låntagarens nuvarande återbetalningsförmåga i stället för gammal historik.

Med detta sagt är det dock bra att känna till att tidigare anmärkningar i regel alltid betyder att man får räkna med klart sämre lånevillkor, till exempel högre ränta.