Ett husbilslån kan antingen vara ett privatlån, vilket betyder ett lån utan säkerhet eller ett lån där husvagnen utgör en säkerhet för långivaren

Husbilslån

Letar du husbilslån? Husbilar har blivit en allt mer vanlig syn på våra svenska vägar tack vare deras fantastiska flexibilitet. Med en husbil kan du resa i din egen takt och lägga upp semesterveckorna hur du själv önskar. Om du har planer på att köpa husbil är det troligt att du behöver ett lån för att finansiera köpet, detta då ett husbilsköp ofta är en ganska så stor investering.

Låna till husbil hos Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt på skärmen!
✅ Låna upp till 500 000 kr.
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36% (räntan sätts individuellt).
✅ 0 kr i uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst, utan extra kostnad, lösa ditt lån i förtid.

Husbilslån med låg ränta

Kanske har du redan hört ordet låneförmedlare tidigare? En stark rekommendation är att ta hjälp av en låneförmedlare när du vill låna pengar till husbil. När du ansöker via en låneförmedlare får du snabbt ut din ansökan till ett stort antal banker och det brukar inte ta speciellt många minuter innan svaren börjar trilla in.

Hitta billiga husbilslån genom Lendo

Kontakta Lendo när du vill låna till husbil. Ett lite smartare sätt att låna pengar till ett husbilsköp är genom att först jämföra räntor och avgifter från ett stort antal banker och långivare. Detta är precis vad du kan göra hos låneförmedlaren Lendo. Hos Lendo, en av Sveriges ledande förmedlare av lån, kan du smidigt och snabbt jämföra husbilslån utan säkerhet på belopp upp till 600 000 kr, från ett tiotal olika banker och långivare - helt kostnadsfritt.

Vad är ett husbilslån?

Ett husbilslån går att få med eller utan säkerhet. Ett husbilslån med säkerhet betyder att du lånar med fordonet som säkerhet. Flera av de stora bankerna i Sverige erbjuder dessa lån. Det är också vanligt att dessa banker kräver en kontantinsats på minst 20%.

Om du är intresserad av att finansiera köpet genom ett husbilslån utan säkerhet är det ett privatlån du ska spana efter. Ett privatlån kan också vara ett perfekt alternativ om du vill låna till husbil utan krav på kontantinsats (läs mer nedan).

Husbil utan kontantinsats

Går det att köpa husbil utan kontantinsats? Det är fullt möjligt att köpa husbil utan att ha en kontantinsats. Många människor väljer idag att ansöka om privatlån när de är på jakt efter ett husbilslån utan kontantinsats.

Om du tecknar privatlån med syfte att köpa husbil finns det inga krav på att du ska ställa upp med en kontantinsats.

Många uppskattar också att husbilens ålder inte spelar någon roll och att man själv får bestämma om man ska köpa husbilen privat (till exempel blocket) eller via en auktoriserad återförsäljare.

Allt detta är inte alltid möjligt om man ska finansiera köpet via ett traditionellt husbilslån med säkerhet (och där det ställs krav på kontantinsats).

Husbilslån trots anmärkning

Går det att teckna husbilslån trots anmärkning i registret? Det finns idag flera långivare på den svenska marknaden som kan tänka sig bevilja lån till husbil trots att kreditupplysningen visar att kunden har en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare.

En viktig förutsättning för att kunna teckna husbilslån med betalningsanmärkningar är att man kan uppvisa en bra framtida betalningsförmåga. Det är självklart också mycket viktigt att de tidigare skulderna till Kronofogden är betalda. Med ett aktivt skuldkonto hos Kronofogden blir det otroligt svårt att få igenom en låneansökan.