Ett konsumtionslån utan säkerhet kan användas till valfri konsumtion

Konsumtionslån

Intresserad av att teckna ett konsumtionslån utan säkerhet? Ett annat, betydligt mer vanligt ord för konsumtionslån är privatlån. Någonting många uppskattar med ett konsumtionslån är att pengarna kan användas till vad man vill. Vill du till exempel låna 15000 kr enbart för att shoppa loss i ett köpcentrum veckan innan lönen kommer in går det alldeles utmärkt, så länge banken eller långivaren anser att du har en tillräckligt bra ekonomi för att kunna betala tillbaka det lånade beloppet i tid.

Jämför konsumtionslån via en låneförmedlare

Att jämföra konsumtionslån från flera olika banker och långivare ökar dina chanser att hitta en låg ränta och bra villkor. Om du vill jämföra olika konsumtionslån snabbt, tryggt och enkelt innan du bestämmer dig är det ofta en riktigt bra idé att vända sig till en låneförmedlare.

Jämför olika konsumtionslån på belopp upp till 600 000 kr via Advisa

Hitta konsumtionslånet med lägst ränta och bäst villkor genom Advisa. När du skickar en ansökan genom låneförmedlaren Advisa får du möjlighet att enkelt och helt kostnadsfritt jämföra räntor, uppläggningsavgifter och villkor från upp till 40 banker och långivare.

Konsumtionslån kräver ingen säkerhet

När kan det vara läge att ansöka om ett konsumtionslån? Ett konsumtionslån kan passa perfekt när man vill slå till på konsumtionsvaror, till exempel nya möbler och inredning. Andra vanliga användningsområden kan vara ett köp av en begagnad vattenskoter, husvagn, motorcykel eller båt.

Dessa lån kan också användas till att finansiera en resa när man vill komma iväg på en efterlängtad semester. Att ett konsumtionslån idag går att använda till vad man själv önskar hänger mycket ihop med det faktum att det är frågan om ett lån som inte kräver någon form av säkerhet eller pant.

Hur mycket får man låna till konsumtion?

Flera banker och långivare i Sverige erbjuder idag snabba och smidiga konsumtionslån på belopp upp till 600 000 kronor. Exakt hur stort lån långivaren kommer att bevilja baseras bland annat på låntagarens kreditvärdighet och ifall denna har en medsökande.

Har den som ansöker möjlighet att lägga till en medsökande, till exempel en partner eller en nära släkting/vän, är detta alltid ett stort plus eftersom risken i utlåningen kraftigt minskar (från långivarens perspektiv).

Kan jag låna till konsumtion utan fast anställning?

Saknar du fast anställning och vill ta ett konsumtionslån? Det är fullt möjligt att få ett konsumtionslån beviljat utan fast anställning. Det finns idag en lång rad långivare som kan tänka sig bevilja lån trots att den som ansöker saknar en fast anställning.

Alla långivare vill dock se att man vid ansökningstillfället har någon form av regelbunden inkomst. Att man kan uppvisa en regelbunden inkomst är mycket viktigt av den enkla anledningen att bankerna och långivarna vill känna sig säkra på att den som lånar i framtiden också kommer kunna sköta sina betalningar utan större problem.

Samla befintliga konsumtionslån

Samla dina befintliga konsumtionslån till ett nytt lån och sänk dina lånekostnader. Om du sedan tidigare har flera befintliga konsumtionslån utspridda kan det vara intressant att kolla om du ska samla dina lån i ett nytt lån som ersätter alla de tidigare lånen. Detta brukar idag vara ett effektivt sätt att reducera räntekostnader tack vare att stora lån ofta kommer med en lägre effektiv ränta.

Många upplever också att man får en bättre översikt när man har alla lån samlade på ett ställe. I stället för flera olika lånefakturor med olika betalningsdatum, så kommer du i framtiden enbart att ha ett stort samlat lån du behöver fokusera på.

Konsumtionslån trots betalningsanmärkning

Går det att få ett konsumtionslån beviljat med en gammal betalningsanmärkning i bagaget? Någonting långt ifrån alla människor känner till är att det idag faktiskt går att få ett konsumtionslån beviljat även om man har en anmärkning i registret.

Om man ibland missar att betala sina fakturor i tid och samtidigt har dålig koll på vilka påminnelsefakturor som blivit betalda finns det risk att en eller flera fakturor så småningom går vidare till Kronofogden, vars uppgift är att driva in skulder.

Om din obetalda faktura når Kronofogden och du inte betalar skulden omgående finns det stor risk att du åker på en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning är synlig i upp till 3 år och gör det helt klart svårare att få ett konsumtionslån beviljat. Särskilt om man har planer på att ansöka hos någon av de stora bankerna i Sverige. Hos dessa får man i regel avslag direkt om kreditupplysningen visar att man har en anmärkning sedan tidigare.

En betalningsanmärkning är dock inte alltid ett hinder hos långivarna som fokuserar på snabba och smidiga konsumtionslån på webben. Många långivare som erbjuder lån trots anmärkning vet att mycket positivt kan ske med ekonomin under de 3 år som en betalningsanmärkning ligger synlig i registret.

Av denna anledning väljer de att inte ha en lika hård syn på anmärkningar som de stora bankerna i Sverige. Dessa långivare väljer i stället att göra en så kallad samlad bedömning av kundens betalningsförmåga. Detta betyder i korthet att om man kan visa att man idag faktiskt har en bra ekonomi i övrigt är chanserna goda att man kan få sin ansökan beviljad trots en, två eller till och med tio gamla anmärkningar.