Kreditkonto - ett flexibelt och mycket enkelt sätt att låna pengar

Kreditkonto

Kreditkonton är ett nytt smart sätt att låna pengar. Med ett kreditkonto får du snabbt och smidigt tillgång till pengar när du behöver och du betalar bara ränta när du väl använder krediten. Ett kreditkonto kan kanske allra bäst beskrivas som ett kreditkort, fast utan själva kortet. Precis som med ett kreditkort har du möjlighet att delbetala och ibland till och med skjuta upp betalningen om du så önskar.

Ferratum
Åldersgräns:18 år
Lånebelopp:1000 - 35000 kr
Låneperiod:3 mån – 5 år
Ränta:39.60%
Uppl-avg:0 kr
Betalningsanm. ok:Ja
Ansök om ett kreditkonto online och knyt det till ditt konto - du behöver bara betala när du väl använder krediten

Ta ut pengar från ett kreditkonto

Hur gör man för att ta ut pengar från ett kreditkonto? När du vill göra ett uttag kan du smidigt göra detta med hjälp av din mobil eller dator. Antingen skickar du ett textmeddelande, loggar in på kreditgivarens hemsida eller så använder du en mobilapp som kreditgivaren tagit fram.

Ta ut pengar från ett kreditkonto - 3 enkla steg

  • Du loggar in på kreditgivarens hemsida eller app.
  • Ditt uttag kommer in direkt till ditt konto om ni båda har samma bank, annars kan det ta 1-2 bankdagar.
  • Du förväntas betala din faktura inom den angivna återbetalningstiden.

Tänk på att du inte behöver plocka ut hela krediten på en gång (du betalar endast ränta för utnyttjad kredit).

Hur fort kommer pengarna in på kontot?

Pengarna brukar komma in omedelbart, senare under dagen eller dagen efter att man gjort överföringen. Om du vill få in pengarna omedelbart är det viktigt att du och din kreditgivare har samma bank. Använder du och kreditgivaren olika banker kan det ta 1-2 bankdagar för pengarna att komma in. Hur fort pengarna kommer in har också att göra med vid vilken tid på dygnet man skickat iväg sin begäran om uttag.

Vem kan ansöka om ett kreditkonto?

För att kunna ansöka om ett kreditkonto är det viktigt att du är minst 18 år gammal. Ett annat vanligt krav är att du har ett bankID. Med hjälp av ett bankID kan du identifiera dig i samband med ansökan och ofta kan man också använda sitt bankID för att signera eller godkänna avtalet. Detta är positivt för alla som snabbt vill komma igång med ett kreditkonto, då man slipper vänta på att posten ska komma med avtalet.

Även den som har betalningsanmärkningar kan ansöka om ett kreditkonto

Det är idag möjligt att ansöka om kreditkonto även om man skulle ha en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare, så länge man inte har ett aktivt skuldkonto hos Kronofogden, det vill säga de tidigare skulderna till Kronofogden måste vara betalda.

Ett vanligt missförstånd är att det skulle vara omöjligt att ansöka om ett kreditkonto om man tidigare råkat ha ekonomiska problem, vilket inte alls behöver vara fallet. Idag finns det flera kreditgivare som anser att framtida betalningsförmåga är viktigare än gammal kredithistorik.