Lägg om dina lån och få lägre ränta

Lägga om lån

Lägg om dina befintliga lån och få lägre ränta (lägre lånekostnader). Det kan finnas bra pengar att spara genom att lägga om lån. De flesta tänker troligtvis på bolån när de hör uttrycket 'lägga om lån', men självklart går det också utmärkt att lägga om privatlån utan säkerhet och andra lån om man känner att man inte är riktigt nöjd med räntan eller villkoren.

Ta hjälp av en låneförmedlare när du vill lägga om lån till annan bank

Oavsett om det är ett bolån med säkerhet eller ett privatlån utan säkerhet du vill lägga om är det smart att vända sig till en låneförmedlare. En låneförmedlare gör jämförelseprocessen snabb och enkel. Att fylla i en ansökan om att lägga om lån tar vanligtvis inte mer än 2-3 minuter och de allra flesta långivare (som låneförmedlaren har ett samarbete med) återkommer med svar inom 24 timmar.

Ta hjälp av Zmarta när du vill lägga om lån

Kolla med låneförmedlaren Zmarta när du är intresserad av att lägga om lån. Zmarta gör det enkelt att jämföra räntor och villkor på olika lån. Hos denna låneförmedlare kan du jämföra och lägga om både privatlån och bolån. Om du har planer på att lägga om ett bolån så kan Zmarta även hjälpa dig att hantera övergången, så att allt går smidigt och rätt till.

Varför lägga om lån?

Det kan finnas en stor mängd orsaker till varför människor vill lägga om gamla lån. I de flesta fall handlar det om att man vill förbättra sina lånevillkor. Många människor har också noterat att det idag inte alls krävs mycket jobb för att få en lägre ränta, särskilt inte om man tar hjälp av en låneförmedlare.

Att det kan finnas bra pengar att spara varje månad genom att lägga om lån råder det ingen tvekan om. Riktigt bra besparingar brukar man kunna göra om man sedan tidigare sitter med flera snabblån.

Många snabblån och andra högkostnadskrediter har en effektiv årsränta på mer än 30%. Jämför detta mot till exempel hopbakslån (utan krav på säkerhet) där de effektiva årsräntorna ofta hamnar någonstans mellan 3% och 10%.

Undersök alltid vad den effektiva räntan hamnar på innan du bestämmer dig för att lägga om lån

När man kikar på olika lånealternativ är det otroligt viktigt att man har koll på vad den effektiva räntan hamnar på, det vill säga den årliga räntan man betalar inklusive alla avgifter som tillkommer.

Väljer man att enbart fokusera på den nominella räntan (som många banker och andra långivare gärna skyltar med i reklamsammanhang) är det lätt hänt att man inte får en helt korrekt bild av den verkliga kostnaden för lånet eftersom den till exempel inte inkluderar en eventuell uppläggningsavgift, aviavgifter och liknande.