Låna pengar till badrumsrenovering med hjälp av ett privatlån

Badrumslån

På jakt efter ett badrumslån? Vill du låna till badrumsrenovering? Ett modernt badrum är en önskedröm för många människor. Att det är många som drömmer om att renovera badrummet är inte alls konstigt. Med ett nytt fräscht badrum ökar man värdet på sitt hem samtidigt som man får en trevligare hemmiljö. Det finns idag flera olika sätt att gå till väga när man vill finansiera en renovering. Det allra bästa är så klart med besparingar, men med tanke på att en badrumsrenovering ofta är en stor investering, så är det få som har tillräckligt stora summor pengar i reserv på ett sparkonto för att finansiera hela badrumsrenoveringen kontant. Därför är det många som ansöker om lån när de ska renovera badrummet, man tar ett så kallat badrumslån.

Låna till badrum hos Coop

✅ Hos Coop får du svar direkt!
✅ Låna upp till 500 000 kronor (utan säkerhet).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36%.
✅ 0 kr i uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst, utan extra kostnad, lösa ditt lån i förtid.

Låna till badrumsrenovering via låneförmedlare

Hur hittar jag det bästa badrumslånet? När man ska låna till badrum är det onödigt att betala mer än nödvandigt för lånet. Därför är det smart att alltid försöka göra jämförelser innan man slår till på ett nytt lån. Detta är precis vad en låneförmedlare kan hjälpa dig med.

Låna till badrumsrenovering enkelt och snabbt via Lendo

Låna till nytt badrum via Lendo. Hos låneförmedlaren Lendo kan du smidigt och helt kostnadsfritt jämföra små privatlån från 5000 kr, upp till stora privatlån på 600 000 kr. Detta betyder att Lendo kan hjälpa dig att hitta det bästa lånet för ditt badrum oavsett om du är på jakt efter ett litet lån för att köpa ett set med nya badrumsmöbler eller stort lån så att du kan sätta in ett helt nytt lyxigt badrum.

Privatlån till badrumsrenovering

Förr i tiden var det vanligt att människor i första hand alltid kikade på möjligheterna att höja bolånet för att bekosta en badrumsrenovering. Detta är dock ingen enkel uppgift idag med tanke på de tuffa amorteringskraven som införts och därför väljer många i stället att finansiera badrumsrenoveringen via ett privatlån. För den som inte är bekant med privatlån sedan tidigare är det till en början bra att nämna att det är ett lån som du kan ta utan säkerhet, det vill säga du behöver inte använda en bostadsrätt eller ett hus som säkerhet för att få lånet beviljat.

Låna till badrumsrenovering hos Bank Norwegian

En stor aktör på den svenska privatlånemarknaden är Bank Norwegian. Här kan du ta privatlån på upp till 600 000 kr. För att bli beviljad ett privatlån hos denna långivare finns det ett par minimikrav som måste uppfyllas. Bland annat ska man vara över 23 år gammal och man måste ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 3 åren. Utöver dessa krav, så gör Bank Norwegian även en sedvanlig kreditvärdering innan de kan ge dig ett låneerbjudande.

Viktiga tips inför renoveringen av ett badrum

Sätt en budget
En bra början inför renoveringen av ett badrum är att bestämma en budget. Vad får egentligen renoveringen kosta? Räkna ut den totala kostnaden för hela projektet redan innan du tar lån. På detta sätt säkerställer du att du inte behöver avbryta badrumsrenoveringen i förtid bara för att pengarna är slut.

Ta in offerter från flera olika hantverkare och var tydlig
Offerter kan variera stort i pris. Be därför alltid om offert från flera företag så du kan göra jämförelser. När du skickar iväg önskemål om offert är det viktigt att vara tydlig. Försök skriva ner allt du kan tänka på och om möjligt, var så specifik du bara kan. Att renovera ett badrum är för många en stor investering. Därför gäller det att försöka minimera risken för missförstånd redan från första början.

Var inte blyg med att fråga efter referenser
Vissa hantverkare är otroligt duktiga och professionella, medan andra är mindre bra. Därför är det viktigt att be hantverkaren om referenser till åtminstone ett par tidigare kunder. Exempel på frågor som kan vara bra att ställa till referenserna är om slutresultatet blev som planerat och om hantverkaren lyckades hålla tidsplanen. Det kan också vara av intresse att veta hur hantverkaren hanterade eventuella fel om några sådana uppstod, och ifall det tillkom extra kostnader som inte var inräknade i den ursprungliga budgeten.

Håll dig uppdaterad om ROT-avdrag
ROT är ett skatteavdrag som kan göra badrumsrenoveringen tiotusentals kronor billigare. Det finns dock en hel del regler och villkor som måste uppfyllas för att man ska få göra dessa avdrag. Bland annat måste man själv äga bostaden där badrummet som ska renoveras finns. Den som bor i hyreslägenhet omfattas alltså inte av rot-avdraget. Läs mer om rotavdraget och vilka villkor som gäller för år 2019 på Skatteverkets hemsida.