Låna pengar till badrumsrenovering

Badrumslån - Låna till badrumsrenovering

På jakt efter ett badrumslån? Känner du att det äntligen är dags att renovera badrummet? Ett nytt badrum är en önskedröm för många människor. Att det är många som drömmer om att renovera badrummet är inte alls konstigt. Med ett nytt fräscht badrum ökar man värdet på sitt hem samtidigt som man får en lite trevligare hemmiljö.

Det finns idag flera olika sätt att gå till väga när man vill finansiera en renovering. Det allra bästa är så klart med besparingar, men med tanke på att en badrumsrenovering ofta är en stor investering, så är det få som har tillräckligt stora summor pengar i reserv på ett sparkonto för att finansiera hela badrumsrenoveringen kontant. Därför tar de flesta någon form av lån när de ska renovera badrummet, ett så kallat badrumslån.

Privatlån till badrumsrenovering

Många väljer att i första hand kika på möjligheterna att höja bolånet för att bekosta en badrumsrenovering, men om det inte finns något utrymme för en höjning så kan ett privatlån vara ett mycket bra alternativ.

För den som inte är bekant med privatlån sedan tidigare är det till en början bra nämna att det är ett lån som du kan ta utan säkerhet, det vill säga du behöver inte använda din lägenhet eller hus som säkerhet för att få lånet beviljat.

Bank Norwegian

En annan mycket stor aktör på den svenska privatlånemarknaden är Bank Norwegian. Här kan du ta privatlån på upp till 600 000 kr. För att bli beviljad ett privatlån hos denna långivare finns det ett par minimikrav som måste uppfyllas. Bland annat ska man vara över 23 år gammal och man måste ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 3 åren. Utöver dessa krav, så gör Bank Norwegian även en sedvanlig kreditvärdering innan de kan ge dig ett låneerbjudande.

Jämför badrumslån - Hitta bästa badrumslånet

Hur hittar jag det bästa badrumslånet? När man ska ta ett badrumslån är det onödigt att betala mer än nödvandigt för lånet. Därför är det smart att alltid försöka göra jämförelser innan man slår till. Detta är precis vad en låneförmedlare kan hjälpa dig med!

Zmarta

Hos låneförmedlaren Zmarta kan du smidigt och helt kostnadsfritt jämföra små privatlån från 5000 kr, upp till stora privatlån på 600 000 kr. Detta betyder att Zmarta kan hjälpa dig att hitta det bästa lånet för ditt badrum oavsett om du ska köpa nytt badrumsskåp eller sätta in ett helt nytt lyxigt badrum.

Viktiga tips inför renoveringen av ett badrum

Det finns en del saker att tänka igenom innan man väljer att sätta igång en badrumsrenovering. Här kommer våra bästa tips för en lyckad badrumsrenovering!

Sätt en budget
En bra början inför renoveringen av ett badrum är att bestämma en budget. Vad får egentligen renoveringen kosta? Räkna ut den totala kostnaden för hela projektet redan innan du tar lån. På detta sätt säkerställer du att du inte behöver avbryta badrumsrenoveringen i förtid bara för att pengarna är slut.

Ta in offerter från flera olika hantverkare och var tydlig
Offerter kan variera stort i pris. Be därför alltid om offert från flera företag så du kan göra jämförelser. När du skickar iväg önskemål om offert är det viktigt att vara tydlig. Försök skriva ner allt du kan tänka på och om möjligt, var så specifik du bara kan. Att renovera ett badrum är för många en stor investering. Därför gäller det att försöka minimera risken för missförstånd redan från första början.

Var inte blyg med att fråga efter referenser
Vissa hantverkare är otroligt duktiga och professionella, medan andra är mindre bra. Därför är det viktigt att be hantverkaren om referenser till åtminstone ett par tidigare kunder. Exempel på frågor som kan vara bra att ställa till referenserna är om slutresultatet blev som planerat och om hantverkaren lyckades hålla tidsplanen. Det kan också vara av intresse att veta hur hantverkaren hanterade eventuella fel om några sådana uppstod, och ifall det tillkom extra kostnader som inte var inräknade i den ursprungliga budgeten.

Håll dig uppdaterad om ROT-avdrag
ROT är ett skatteavdrag som kan göra badrumsrenoveringen tiotusentals kronor billigare. Det finns dock en hel del regler och villkor som måste uppfyllas för att man ska få göra dessa avdrag. Bland annat måste man själv äga bostaden där badrummet som ska renoveras finns. Den som bor i hyreslägenhet omfattas alltså inte av rot-avdraget. Läs mer om rotavdraget och vilka villkor som gäller för år 2018 på Skatteverkets hemsida.