Låna pengar utan säkerhet

Lån utan säkerhet

Letar du lån utan säkerhet? Det finns flera fördelar med att låna pengar utan säkerhet. Den kanske viktigaste fördelen är, precis som orden antyder, att man inte behöver ställa någon säkerhet för lånet. Detta är positivt för alla som är i behov av ett lån, men som i dagsläget inte äger ett hus, en bostadsrätt eller något annat värdefullt som kan användas som säkerhet för lånet.

Jämför lån utan säkerhet snabbt och tryggt genom en låneförmedlare

Om du vill låna pengar billigt är det viktigt att du får möjlighet att jämföra räntor och villkor från flera banker och långivare innan du bestämmer dig för var du ska teckna ditt nya lån utan säkerhet. Detta är något du idag kan göra helt utan kostnad, och utan att binda dig till något, genom en låneförmedlare (eller lånemäklare som det också ibland kallas).

Låna pengar utan säkerhet via låneförmedlaren Lendo

Fyll i en ansökan hos låneförmedlaren Lendo och få svar samma dag från upp till 40 olika banker och andra långivare. Genom Lendo kan du ansöka om lån till vad du vill och ingen säkerhet krävs. Vare sig du vill låna till kök eller har planer på att slå ihop lån, så kan du få hjälp med det. Tack vare att Lendo idag samarbetar med så många olika långivare så förbättras dina chanser stort att du kommer att hitta ett lån med riktigt bra villkor.

En låneförmedlare gör det både smidigare och snabbare att jämföra lån utan säkerhet

Att det förr i tiden inte var någon vidare enkel uppgift att jämföra räntor och villkor från ett stort antal banker är fullt förståeligt. Man var då tvungen att gå till ett bankkontor för att ansöka och det kunde sedan ta flera dagar innan man fick besked om man fått tummen upp och vilken ränta banken kan tänka sig erbjuda en.

Allt detta är historia idag. Nu för tiden, speciellt när man ansöker via en låneförmedlare, till exempel Lendo eller Zmarta, tar det vanligtvis inte mycket mer än två minuter att fylla i en ansökan online och inom en kvart kan man ha en stor bunt med erbjudanden från ledande långivare som alla specialiserat sig på lån där det inte ställs krav på säkerhet.

Ofta behöver man inte heller vänta särskilt länge på pengarna. Tecknar man lånet hos en långivare som erbjuder smidig signering av låneavtalet via BankID, blir lånet vanligtvis utbetalt redan inom ett par dagar.

Vad krävs för att få ett lån utan säkerhet?

Vem kan ansöka om ett lån utan säkerhet? Alla banker och andra långivare i Sverige ställer krav på att den som ansöker är myndig, det vill säga fyllt 18 år (precis som för alla andra lån). Hos en del långivare är ålderskravet något högre, till exempel 20 år eller till och med 23 år.

Ett annat viktigt krav som måste kunna uppfyllas är att man har någon form av regelbunden inkomst. Detta så att långivaren kan känna sig trygg i att den som tecknar lån i framtiden också kan betala tillbaka lånet.

Hur mycket man ska ha i inkomst för att bli beviljad ett lån utan säkerhet varierar stort, men generellt kan man säga att långivarna vill se att den som ansöker har en inkomst på minst 10 000 kr i månaden före skatt.

Fast anställning är inte alltid ett krav när man vill teckna lån utan säkerhet

Fast anställning är inte något som alla långivare kräver. Hos en lång rad långivare är man idag välkommen att ansöka om ett lån utan säkerhet även om man endast har en visstidsanställning eller projektanställning.

Fast anställning är dock, av förståeliga skäl, något som alltid ökar chansen för att en långivare ska godkänna en inskickad låneansökan.