Låna 15000 kr smidigt online utan säkerhet

Låna 15000

I behov att låna 15000 kr? Många människor lånar detta belopp när någonting viktigt gått sönder i hemmet. Det kan vara exempelvis en tv, tvättmaskin eller kylskåp. 15000 kronor kan också vara ett bra lånebelopp när bilen behöver repareras, när man vill komma iväg på en utlandsresa för att koppla av eller helt enkelt om lönen råkat bli försenad.

Santander Consumer Bank

✅ Hos Santander Consumer Bank får du lånebesked direkt på skärmen!
✅ Du kan låna mellan 10 000–350 000 kr.
✅ Ränta från 3,95 – 12,95%.
✅ Möjlighet till två betalfria månader per kalenderår.
✅ Ingen uppläggningsavgift.
✅ Inga aviavgifter om du betalar via autogiro.

Låna 15000 kr snabbt

Ibland kan man behöva låna 15000 snabbt. En långivare som man kan vända sig till då är norska nätbanken Bank Norwegian. Den som ansöker om ett privatlån hos Bank Norwegian får ett erbjudande på en gång efter att ansökan inkommit. Det är inte bara de korta svarstiderna som gjort att Bank Norwegian idag är en av de populäraste långivarna för privatlån, många uppskattar också det faktum att hela låneprocessen kan fullföras smidigt online. Det enda du behöver för att få tillgång till alla funktioner är ett bankID.

Bank Norwegian

Vem kan ansöka om ett lån på 15000 kr hos Bank Norwegian? Hos Bank Norwegian är du välkommen att ansöka om lån om du kan uppfylla följande krav:

  • Du som ansöker ska vara minst 23 år gammal.
  • Du ska ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst tre år tillbaka.
  • Inga registrerade betalningsanmärkningar hos Kronofogdemyndigheten.

Utöver minimikraven vi beskrivit ovan så gör Bank Norwegian alltid även en sedvanlig kreditbedömning i samband med att de ger dig ett erbjudande om lån.

Låna 15000 kr med låg ränta

Många undrar hur man ska göra för att få möjlighet att låna 15000 med låg ränta. Vår starka rekommendation är att du provar att använda dig av en låneförmedlare. Att ta hjälp av en låneförmedlare när man letar privatlån är helt kostnadsfritt och en ansökan tar inte mer än ett par minuter att fylla i.

Lendo

Den välkända låneförmedlaren Lendo hjälper dig gärna att hitta en låg ränta till ditt nya lån. Det finns idag en stor mängd låneförmedlare att välja mellan när man vill låna 15000 kr. En av de absolut största i branschen är Lendo. Här kan du snabbt och mycket smidigt jämföra erbjudanden om lån från upp till 35 olika banker och kreditgivare.

Att ansöka om ett privatlån på 15000 kr via Lendo kostar dig ingenting. Din ansökan är inte heller på något sätt bindande (du måste själv göra ett aktivt val om du vill gå vidare med ett av dina låneerbjudanden).

Viktigt att välja rätt lån

Ett lån på 15000 kr är vanligtvis antingen ett snabblån eller ett privatlån. Det som är gemensamt för båda dessa låneformer är att det inte ställs krav på säkerhet, till skillnad från t.ex traditionella bolån.

En tumregel som ofta brukar gälla för lån utan säkerhet är att ju lägre lånekostnaden blir, desto högre är kraven för att man ska få lånet beviljat. Detta blir mycket tydligt när man jämför snabblån och privatlån.

Kraven för snabblån är generellt sett ganska så låga. Fast anställning är sällan ett grundkrav och det är inte alls ovanligt att man kan få en ansökan beviljad även om man skulle ha ett par gamla betalningsanmärkningar i bagaget och ett stort antal UC-förfrågningar. Det negativa med snabblån är dock att den effektiva räntan, särskilt om man tänkt låna i ett år eller mer, är mycket hög.

Vet du att du inom ett par månader kommer att kunna återbetala hela det lånade beloppet ser vi inget fel med snabblån, men det är viktigt att poängtera att snabblån är inget vidare bra val om du vill låna under en längre tid. Detta eftersom lånekostnaden kommer att bli orimligt hög. Då är privatlån ett klart bättre val, även om det kan ta lite längre tid att hitta en långivare som beviljar en ansökan.

Det är ofta en bra idé se över sin ekonomi och göra upp en budget innan man bestämmer sig för att låna

Låna 15000 ansvarsfullt

15000 kr är inget särskilt stort lånebelopp. Idag är det troligtvis ett av de mindre lånebeloppen för privatlån. Det är dock viktigt att komma ihåg att alla lån ska betalas tillbaka. Man ska också tänka på att det inte bara är själva lånesumman som ska betalas tillbaka, utan även ränta och eventuella uppläggningsavgifter som tillkommer.

Sköter du inte dina betalningar i tid finns det risk att det tillkommer olika förseningsavgifter. I värsta fall kan du till och med få en betalningsanmärkning. Se därför till att alltid låna ansvarsfullt och gör noggranna beräkningar innan du bestämmer dig för att låna. Detta för att säkerställa att du verkligen kommer kunna betala tillbaka lånet. Besök gärna Konsumentverkets hemsida om du vill få hjälp med att göra en budget.