Låna pengar till altan

Låna till altan

Vill du låna till altan? Många människor som önskar snabbt komma igång med ett altanbygge eller en altanrenovering väljer att ansöka om ett privatlån. Med ett privatlån behöver du inte oroa dig för pantbrev eller pantsättning och du kan själv bestämma återbetalningstiden. Det är enkelt, bekvämt och flexibelt.

Ansök om privatlån hos Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt!
✅ Möjlighet att låna upp till 500 000 kr (utan säkerhet).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36%.
✅ 0 kr i uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst lösa ditt lån i förtid (utan extra kostnad).

Det finns gott om banker och långivare som erbjuder lån till altan

Låna pengar till ny altan genom att skicka en ansökan via lånemäklare. Det finns idag ett stort antal banker och andra långivare man kan vända sig till när man vill låna till altan. Räntorna och villkoren kan dock skilja sig åt en hel del. Detta är en viktig anledning till varför man ska ägna en stund åt att jämföra lån och villkor via en lånemäklare innan man bestämmer sig för var man ska låna.

Låna till altan via Lendo, en av Sveriges ledande lånemäklare

Låna upp till 600 000 kronor bekvämt och smidigt till en ny altan via Lendo. Lånemäklaren Lendo hjälper dig att snabbt jämföra räntor och villkor från upp till 40 olika banker och andra stora långivare på den svenska lånemarknaden, helt kostnadsfritt. Att fylla i en enkel ansökan på Lendos användarvänliga hemsida tar inte speciellt lång tid. Dina första svar får du oftast inom en minut, vilket kan vara väldigt behjälpligt om du behöver låna pengar snabbt.

Bästa möjliga räntan på ett privatlån

Vad är den bästa räntan som går att få på ett privatlån om jag väljer att finansiera mitt altanbygge med privatlån? Den absolut bästa effektiva räntan som idag går att få på ett privatlån där det inte krävs någon säkerhet ligger på strax under 3%.

För att bli erbjuden en så pass låg ränta är det viktigt att du och långivaren är överens om att du har en stabil ekonomi. Någonting värt att tänka på är att en medsökande kan stort bidra till bättre betalningsförmåga.

Vad krävs för att få låna till altan?

Vad krävs för att få låna pengar till altanbygge eller altanrenovering? När du ansöker om ett lån för att finansiera ditt altanprojekt kan kraven för att få lånet variera beroende på vem du ansöker hos. Det finns dock några grundkrav som de flesta långivare har, såsom att man måste vara minst 18 år gammal och ha en form av fast inkomst. Detta är oftast en förutsättning för att man ska kunna ansöka om ett lån, eftersom långivaren behöver veta att du har möjlighet att betala tillbaka lånet.

I övrigt kan man säga att ju mer stabil din ekonomi är, desto fler långivare kan du ansöka hos. Detta gäller både banker och andra långivare som erbjuder privatlån. Om du har en god kreditvärdighet och en stabil ekonomi kan du oftast välja mellan fler låneprodukter, och det kan också vara lättare att få lånet beviljat. Men även om din ekonomi inte är den bästa kan det fortfarande finnas möjligheter att låna pengar, så det är alltid värt att undersöka olika alternativ och se vad som passar just dig bäst.

Låna till altan utan fast anställning

Alla långivare ställer inte krav på fast anställning. I takt med att arbetsmarknaden förändrats de senaste årtiondena har många långivare börjat omvärdera vilka krav som ska ställas på den som ansöker om lån. Detta har lett till att flera långivare idag väljer att se till helheten i stället för att ställa krav på fast anställning.

I korthet betyder detta att om man kan visa upp en god ekonomi, till exempel att man under de senaste åren haft en bra årsinkomst och att ens inkomster i dagsläget är klart högre än utgifterna, kan det bli möjligt att få lån till ett altanbygge eller en altanrenovering trots att det saknas en fast anställning.

Kan jag låna till altan trots betalningsanmärkningar?

En eller flera betalningsanmärkningar behöver inte betyda att man inte kan låna till altan. Flera av bankerna och långivarna som idag samarbetar med låneförmedlaren Lendo, till exempel, accepterar låneansökningar från kunder med tidigare betalningsanmärkningar.

För att kunna låna pengar med anmärkningar är det viktigt att man kan uppvisa en regelbunden inkomst och att man fått ordning på utgifterna. Vidare är det viktigt att man inte har några kvarvarande skulder hos Kronofogden (inget aktivt skuldsaldo).

Kan en ny altan höja värdet på bostaden?

Syftet med en ny altan är ofta att göra uteplatsen mer attraktiv och öka trivseln för alla i familjen, men en ny altan kan så klart också vara en riktigt bra ekonomisk investering för framtiden om det höjer värdet på bostaden betydligt.

Vill du veta om din nya altan gjort att värdet på din bostad gått upp kan du kontakta en fastighetsmäklare för att få en värdering gjord. I samband med detta kan du också få flera goda råd, till exempel om det finns någonting mer som är värt att fixa inför en framtida försäljning.

Att få en professionell värdering gjord av en mäklare går relativt snabbt och behöver inte kosta någonting extra. Undantaget är om du önskar få en detaljerad skriftlig värdering för att till exempel höja ett befintligt bolån, då kan det tillkomma en mindre administrativ kostnad.