Låna pengar till altan

Låna till altan

Vill du låna till altan? Många människor som är intresserade av att snabbt komma igång med ett altanbygge eller en altanrenovering väljer att teckna privatlån. Med ett privatlån behöver du inte fixa med pantbrev eller pantsättning och du kan själv bestämma återbetalningstiden.

Ansök om privatlån hos Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt!
✅ Möjlighet att låna upp till 500 000 kr (utan säkerhet).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36%.
✅ 0 kr i uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst lösa ditt lån i förtid (utan extra kostnad).

Det finns gott om banker och långivare som erbjuder lån till altan

Låna till ny altan genom att skicka en ansökan via en lånemäklare. Det finns idag ett stort antal banker och andra långivare man kan vända sig till när man vill låna till altan. Räntorna och villkoren kan dock skilja sig åt en hel del. Detta är en viktig anledning till varför man ska ägna en stund åt att jämföra lån och villkor via en lånemäklare innan man bestämmer sig för var man ska låna.

Låna till altan via Sambla, en av Sveriges ledande lånemäklare

Låna upp till 600 000 kr till en ny altan via Sambla. Lånemäklare Sambla hjälper dig att snabbt jämföra räntor och villkor från upp till 40 banker och andra stora långivare på den svenska lånemarknaden, helt kostnadsfritt. Att fylla i en ansökan på Samblas hemsida tar inte speciellt många minuter och dina första svar får du oftast inom en minut.

Vad krävs för att få låna pengar till en ny altan?

Vem kan låna till altan? Grundkraven som långivarna ställer kan skilja sig stort från långivare till långivare. Något som alla långivare kräver dock är att man fyllt 18 år och har någon form av stadigvarande inkomst.

Rent allmänt kan man säga att ju bättre ekonomisk situation man kan uppvisa, desto fler banker och andra långivare har man möjlighet att ansöka hos.

Låna till altan utan fast anställning

Alla långivare ställer inte krav på fast anställning. I takt med att arbetsmarknaden förändrats de senaste årtiondena har många långivare börjat omvärdera vilka krav som ska ställas på den som ansöker om lån. Detta har lett till att flera långivare idag väljer att se till helheten i stället för att ställa krav på fast anställning.

I korthet betyder detta att om man kan visa upp en god ekonomi, till exempel att man under de senaste åren haft en bra årsinkomst och att ens inkomster i dagsläget är klart högre än utgifterna, kan det bli möjligt att få lån till ett altanbygge eller en altanrenovering trots att det saknas en fast anställning.

Låna till altan trots betalningsanmärkningar

En eller flera betalningsanmärkningar behöver inte betyda att man inte kan låna pengar till ett altanbygge. Flera av bankerna och långivarna som idag samarbetar med låneförmedlaren Sambla, till exempel, accepterar låneansökningar från kunder med tidigare betalningsanmärkningar.

För att kunna låna pengar med anmärkningar är det viktigt att man kan uppvisa en fast inkomst och att man fått ordning på utgifterna. Vidare är det viktigt att man inte har några kvarvarande skulder hos Kronofogden.

Kan en ny altan höja värdet på bostaden?

Syftet med en ny altan är ofta att göra uteplatsen mer attraktiv och öka trivseln för alla i familjen, men en ny altan kan så klart också vara en riktigt bra investering för framtiden om det höjer värdet på bostaden.

Vill du veta om din nya altan gjort att värdet på din bostad gått upp kan du kontakta en fastighetsmäklare för att få en värdering gjord. I samband med detta kan du också få flera goda råd, till exempel om det finns någonting mer som är värt att fixa inför en framtida försäljning.

Att få en värdering gjord av en mäklare går relativt snabbt och behöver inte kosta någonting. Undantaget är om du vill få en skriftlig värdering för att till exempel höja ett befintligt bolån, då tillkommer en kostnad.