Finansiera bröllopet med hjälp av ett bröllopslån utan säkerhet

Bröllopslån

Vill du låna till bröllop? Det kan finnas en stor mängd anledningar till varför någon är intresserad av ett bröllopslån. Det kanske mest vanliga är att man inte haft tillräckligt med tid på sig att spara. Kanske har man det senaste året varit tvungen att prioritera någonting annat viktigt, t.ex ett bilköp eller en kontantinsats till ny bostad. En annan vanlig anledning till att låna till ett bröllop kan vara att man faktiskt har månadssparat under en längre tid, men att pengarna ligger låsta i fonder eller aktier. Då kan det kännas mer praktiskt att i stället ta ett bröllopslån så att man slipper sälja dessa.

Låna till bröllop hos Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt på skärmen.
✅ Låna upp till 500 000 kr (utan krav på säkerhet).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36%.
✅ 0 kr i uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst lösa ditt lån i förtid (utan extra kostnad).

Låna till bröllop via en låneförmedlare

Vare sig du är på jakt efter ett litet eller stort bröllopslån, så kan det finnas riktigt bra pengar att spara om du ägnar en stund åt att jämföra räntor och avgifter innan du bestämmer dig för vilken bank eller långivare du ska teckna ditt nya lån hos. Jämföra räntor, avgifter och lånevillkor från ett stort antal ledande banker är något du idag helt kostnadsfritt kan göra via en låneförmedlare.

Jämför och hitta bästa bröllopslånet på marknaden via Lendo

Vänd dig till Lendo när du är intresserad av ett bröllopslån i form av ett privatlån utan säkerhet. Lendo är idag en av Sveriges ledande låneförmedlare. När du skickar iväg en låneansökan via Lendo kan du kostnadsfritt och smidigt jämföra räntor och avgifter från upp till 40 banker och andra långivare.

Jämföra bröllopslån - detta bör du tänka på!

Vad ska man tänka på när man jämför bröllopslån? När man jämför olika bröllopslån (privatlån) som finns tillgängliga på den svenska lånemarknaden är det otroligt viktigt att se till helheten. Vad kommer den effektiva årsräntan att hamna på? Vad kommer totalkostnaden bli?

Ett vanligt misstag vi ofta ser människor göra när de jämför olika lånealternativ är att de fokuserar alldeles för mycket på den uppgivna nominella räntan. Problemet med detta är att man inte alltid får en helt rättvis eller realistisk bild av den totala lånekostnaden.

Någonting många inte tänker på är att olika avgifter kan stå för en stor del av kostnaden för ett lån. Detta är kostnader som inte syns i den nominella räntan. Att till exempel avi-avgifter och liknande kan stå för en ganska så stor del av den lånekostnaden brukar bli särskilt tydligt när det är frågan om bröllopslån där lånebeloppet inte är så stort och återbetalningstiden kort.

Vårt tips är att i stället fokusera på den effektiva räntan. Det är i den effektiva räntan du får fram bröllopslånets slutgiltiga prislapp eftersom den inkluderar den nominella räntan, men också alla olika avgifter som kan göra ett bröllopslån bra mycket dyrare än vad man från början trott.

Vad är ett bröllopslån?

Vad är egentligen ett bröllopslån? Ett bröllopslån är i de allra flesta fall detsamma som ett vanligt privatlån, även om det inte är helt otänkbart att vissa väljer att ansöka om snabblån om beloppet man behöver låna är ganska så litet.

Med ett privatlån kan du själv bestämma vad pengarna ska användas till. Vissa väljer att lägga lite extra krut på brudklänningen, medan andra prioriterar bröllopsfesten eller smekmånaden.

När du finansierar ett bröllop via ett privatlån går det att få en återbetalningstid på flera år om du så önskar. Du behöver inte heller sätta någonting i pant för lånet, till exempel ett hus eller en lägenhet, vilket kan vara mycket uppskattat.

En annan vanlig anledning till att det på senare år blivit populärt att finansiera bröllop med privatlån är att man slipper långa och komplicerade ansökningsprocesser. En ansökan om nytt privatlån, särskilt om man ansöker online, tar vanligtvis inte mer än ett par minuter att fylla i och ofta kan man räkna med att få svar redan samma dag som man ansökt.

Blir du beviljad ett privatlån behöver du inte vänta länge på pengarna. Ofta tar det inte mer än 1-3 bankdagar för lånet att komma in till ditt bankkonto, från det att långivaren mottagit ditt signerade skuldebrev.

Hur mycket kan man låna till ett bröllop?

Hur mycket man kan låna till ett bröllop är högst individuellt. I de flesta fall görs en sammanvägning av flera faktorer. Långivarna som erbjuder privatlån kikar bland annat på hur mycket man har i inkomst och vad man har för lån och krediter sedan tidigare.

Generellt kan man säga att en trygg anställning och hög inkomst är något som stort ökar möjligheten att låna högre belopp. Samma gäller om man har möjlighet att lägga till en medsökande (att man är två personer som ansöker om lånet).

Bröllopslån utan UC

UC, även kallat Upplysningscentralen, är sedan flera årtionden tillbaka Sveriges överlägset största kreditupplysningsföretag. Många som är intresserade av att låna pengar till ett bröllop, speciellt om det är frågan om lite mindre lånebelopp, ser gärna att det inte tas en upplysning hos UC i samband med låneansökan.

Det kan finnas en lång rad anledningar till varför det på senare år blivit populärt att låna utan UC. En inte alls ovanlig anledning kan vara att det finns planer på att inom kort ansöka om ett större lån. Då kan det vara en fantastiskt stor fördel, när man sätter sig vid förhandlingsbordet med banken, om man det senaste året lyckats hålla nere antalet förfrågningar om UC till ett absolut minimum.

Att hitta en långivare som tar upplysningen hos något annat kreditupplysningsföretag än UC är ingen tuff uppgift eftersom flera långivare idag faktiskt marknadsför sina lån med att kreditupplysningen kommer tas hos antingen Creditsafe eller Bisnode.

Någonting som är bra att känna till är dock att lån där upplysningen tas hos t.ex Creditsafe eller Bisnode i regel alltid har en klart högre effektiv årsränta än lån där det tas en UC. Detta betyder att lån utan UC, eller bröllopslån utan UC om man så vill, sällan är en bra lösning om man är i behov av ett stort lånebelopp eller om man kommer behöva en lång återbetalningstid.

Bröllopslån trots betalningsanmärkning

Går det att låna till bröllop om man har en betalningsanmärkning sedan tidigare? Det finns idag en stor mängd långivare som inte ser en eller två betalningsanmärkningar som ett stort hinder för bröllopslån.

Det viktiga är att skulden till Kronofogden är reglerad, det vill säga att man inte har ett så kallat aktivt skuldkonto hos Kronofogden när man skickar in sin låneansökan. Hos flera långivare är det också ett stort plus om det gått minst sex månader sedan man åkte på anmärkningen. Att det gått minst sex månader är inget krav hos alla långivare, utan mer någonting som stort kommer öka sannolikheten att man kommer att bli beviljad ett lån trots tidigare anmärkningar.

Någonting annat som stort kommer öka sannolikheten att du blir beviljad ett lån är om långivarna kan se att du idag har en god betalningsförmåga. En trygg anställning, allra helst en tillsvidareanställning och gärna en helt okej årsinkomst på det är något som ofta imponerar på långivarna.

Avslutningsvis, om du relativt snabbt och enkelt vill hitta långivare som accepterar ansökningar från kunder med betalningsanmärkningar är vårt tips att du ansöker via någon av de stora låneförmedlarna i Sverige, till exempel Lendo eller Zmarta.

När du skickar in en låneansökan via en låneförmedlare brukar det inte ta mycket mer än ett par minuter innan du får dina första svar. Det är dessutom helt kostnadsfritt att ansöka och du binder dig inte till något genom att använda dig av tjänsterna.