Låna pengar till häst

Låna till häst

Låna till häst med hjälp av ett privatlån. Många väljer idag att finansiera hästköp via privatlån. Med ett privatlån kan du låna utan att någonting du äger behöver pantsättas som säkerhet. Detta betyder att du är fri att göra vad du vill med pengarna.

Ansök om privatlån hos Coop och få svar direkt

✅ Hos Coop får du alltid lånebesked direkt!
✅ Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet.
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36%.
✅ 0 kr i uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst lösa ditt privatlån i förtid.

Låna till hästköp via låneförmedlare

Hitta ett billigt lån till ditt hästköp via låneförmedlare. Om du vill jämföra lån snabbt och enkelt är det ett smart drag att vända sig till en låneförmedlare. När du söker lån via en låneförmedlare får du snabbt ut din ansökan till ett stort antal banker och andra långivare. Detta ökar dina chanser till ett bra lån och en låg ränta.

Låna pengar till hästköpet via Lendo, en av Sveriges ledande låneförmedlare

Låna till häst snabbt och tryggt via Lendo. Låneförmedlaren Lendo hjälper dig att skanna av lånemarknaden så att du kan hitta billiga lån med låg ränta. Skickar du en ansökan via Lendo kan du få låneerbjudanden från upp till 40 banker och långivare. Att ta hjälp av Lendo när du vill teckna nytt lån är kostnadsfritt och du förbinder dig ej till något.

Vad krävs för att låna pengar till häst?

Vem kan låna pengar till häst? För att din låneansökan ska kunna behandlas måste du uppfylla långivarens grundkrav. Det är upp till långivaren att bestämma vilka krav som ska ställas på den som vill låna och kraven kan därför skilja sig åt stort hos olika långivare.

Någonting alla långivare kräver dock är att man måste vara minst 18 år gammal, men det är inte alls ovanligt med långivare som kräver att man vid ansökningstillfället uppnått en högre ålder än så. Att man ska ha fyllt 20 år eller till och med 23 år.

Alla seriösa långivare vill också se att man har någon form av stadigvarande inkomst, antingen från arbete eller pension. Kraven på lägsta inkomst skiljer sig åt stort. De allra flesta långivare vill se att man har en årsinkomst på minst 100 000 kronor, speciellt om lånet i fråga är ett privatlån och inte ett snabblån.

Har du planer på att ansöka hos någon av de lite större långivarna på den svenska lånemarknaden som är kända för att kunna erbjuda privatlån med bra räntor och villkor är inkomstkravet ofta betydligt högre än så.

Kan du visa upp en tillsvidareanställning är detta alltid ett stort plus när en ansökan ska behandlas. Hos vissa långivare kan en tillsvidareanställning till och med vara ett viktigt grundkrav för att ett lån ska beviljas, men det finns också flera långivare som godkänner andra anställningsformer.

Låna till häst trots betalningsanmärkning

Går det att låna till häst om man har en betalningsanmärkning? Många människor tror att man inte kan få lån om man har en betalningsanmärkning i registret, men så behöver det inte vara.

Alla banker och långivare i Sverige fungerar olika och därför är det inte alls märkligt att dessa också har olika krav. En betalningsanmärkning leder till avslag hos många långivare, men det finns idag också en lång rad långivare som kan tänka sig bevilja lån till kunder med betalningsanmärkningar. Kravet är dock att man kan visa att ens ekonomiska situation är god.

En trygg anställning och fast inkomst är något som ökar chanserna till lån om man råkar ha en betalningsanmärkning. Det är också en stor fördel om man vid ansökningstillfället kan visa att man inte dragit på sig några nya anmärkningar under de senaste 6 månaderna.

Någonting mycket viktigt att tänka på innan man ansöker hos en långivare som accepterar kunder med betalningsanmärkningar är att skulden till Kronofogden måste vara betald. Har du i dagsläget en skuld till Kronofogden som inte är betald blir det otroligt svårt att få igenom en låneansökan.