Många väljer idag att finansiera delar av kontantinsatsen med ett privatlån

Låna till kontantinsats

Vill du låna pengar till kontantinsats? Många människor, unga som gamla, är intresserade av att ta lån för att finansiera kontantinsatsen, det är ju trots allt vanligt att sparpengarna på bankkontot inte riktigt räcker hela vägen för att kunna täcka hela kontantinsatsen. Särskilt vanligt kan detta bli då det handlar om ett stort köp, som en lägenhet eller hus.

Hur kan jag låna till kontantinsatsen?

Många tar ett privatlån till kontantinsatsen för att finansiera ett bostadsköp. Givetvis går dessa lån också utmärkt att använda när man vill låna till kontantinsatsen för en båt, bil, motorcykel eller varför inte en husvagn.

Låna upp till 600 000 kr snabbt och utan säkerhet hos Bank Norwegian

Hos internetbanken Bank Norwegian kan du snabbt och relativt smidigt låna till kontantinsatsen ifall du uppfyller bankens grundkrav. Lånen som erbjuds här är så kallade privatlån, det vill säga lån utan säkerhet vilket betyder att du själv kan bestämma vad du vill använda lånet till. Du behöver inte heller sätta någonting av värde i pant för att bli beviljad ett privatlån.

Vem kan låna till kontantinsatsen hos Bank Norwegian? Grundkraven för att bli beviljad ett privatlån via denna långivare är att du som ansöker är minst 23 år fyllda, att du varit folkbokförd i Sverige de senaste 3 åren samt att du saknar betalningsanmärkningar.

Det kan vara bra att känna till att Bank Norwegian tar en kreditupplysning via UC i samband med lånenansökan.

Betala inte för mycket i ränta när du ska låna till kontantinsats

Att betala för mycket i ränta är dumt. Därför använder sig otroligt många idag av en låneförmedlare när de letar lån till kontantinsatsen och vill låna till låg ränta. Det finns idag flera duktiga aktörer att välja mellan. Lendo och Zmarta är kanske de som syns och hörs mest.

Låna till kontantinsatsen billigt via Lendo

Ta hjälp av låneförmedlaren Advisa när du vill låna till kontantinsatsen billigt. Advisa är perfekt för alla som vill spara tid och framförallt pengar. När du använder dig av Advisa för att hitta ett nytt förmånligt privatlån behandlas din ansökan av upp till 36 olika banker och de första erbjudandena om lån kan du räkna med få redan ett par minuter från det att din ansökan klickats iväg.

Vad är en kontantinsats?

Vad är egentligen en kontantinsats? Det är idag få människor som har möjlighet att köpa ett hus eller en lägenhet kontant, särskilt om bostaden ligger i ett eftertraktet område. Därför behöver de allra flesta ta ett bolån för att kunna finansiera köpet.

Har du hört ordet bottenlån tidigare? Eftersom det idag endast går att ta ett bolån på 85% av köpesumman vid ett bostadsköp så kallas detta lån för ett bottenlån. Den övriga delen av köpesumman, 15% närmare bestämt, ska finansieras kontant och det är just detta som är kontantinsatsen.

I exemplet ovan använde vi oss av ett bostadsköp för att beskriva en kontantinsats, men det är också vanligt att om du lånar från en traditionell bank så kräver denna även en kontantinsats när du vill låna till bil, motorcykel eller båt.

Varför kontantinsats?

Många undrar varför banken kräver en kontantinsats när man ska köpa bostad. En av flera anledningar är att det kan ses som ett effektivt sätt för bankerna att minimera sina risker vid utlåning. När du tar ett vanligt bolån så har detta lån vanligtvis en lägre ränta än andra lån och det är för att banken har bostaden som säkerhet för lånet.

Ett bolån med en bostad som säkerhet är i bankens ögon ett lån med låg risk, men det finns ändå inga garantier för att bostaden i framtiden inte skulle kunna sjunka i värde. Kontantinsatsen kan därför ses som något av en gardering banken har att förlusterna då inte skulle bli så stora.

Kontantinsatsen kan givetvis även ses som ett bra skydd för den som har ett bolån. Många köper ju idag en bostad med en kontantinsats som de sparat ihop till och skulle då priserna ha gått ned den dagen man känner att det är dags att sälja, så är det förhoppningsvis bara en del av kontantinsatsen som går förlorad och man klarar fortfarande av att betala bort hela bolånet med pengarna man får från försäljningen.