Låna pengar till möbler med ett möbellån

Möbellån

Har du en soffa, en säng eller någon annan viktig möbel som precis gått sönder, men dåligt med sparade pengar på kontot? Kanske har du även en gammal betalningsanmärkning i bagaget eller något liknande som gör det svårt att köpa någonting på avbetalning? Då kan det vara läge att spana efter ett lån som går att använda till att finansiera köp av nya möbler, ett så kallat möbellån.

Låna till möbler med låg ränta

Vänd dig till en låneförmedlare när du vill låna till möbler med låg ränta och bra lånevillkor. En låneförmedlare hjälper dig att jämföra lån från mängder av banker och andra kreditgivare. Dessutom registreras endast en UC (kreditupplysning) i samband med att din låneansökan behandlas, vilket betyder att det blir en minimal påverkan på din kreditvärdighet.

Låna till möbler och inredning via låneförmedlaren Lendo

Låna till möbler med ett privatlån via Lendo. Låt låneförmedlaren Lendo hjälpa dig att uppfylla drömmen om nya möbler. Lendo är idag en av Sveriges populäraste låneförmedlare och hjälper varje år tiotusentals svenskar att hitta billigaste stället att låna pengar. En ansökan hos Lendo tar inte mer än ett par minuter att fylla i och det kanske bästa av allt är det är helt kostnadsfritt.

Vad är ett möbellån?

Vad är egentligen ett möbellån? Ett möbellån är i de flesta fall detsamma som ett klassiskt privatlån utan krav på säkerhet. Dessa smidiga lån går idag att hitta hos de flesta banker och kreditgivare.

Någonting många uppskattar med ett möbellån, eller med ett privatlån som egentligen är den korrekt termen, är att processen från att man fyller i ansökan fram till utbetalning är mycket snabb. Ofta får man svar på sin låneansökan redan samma dag som man ansökt, förutsatt att man inte ansökt under en helgdag.

Väljer man en långivare som erbjuder smidig signering av låneavtalet via ett bankID är det inte alls ovanligt att man kan ha pengarna på kontot redan inom ett par dygn från det att man fyllt i en ansökan.

Någonting annat många uppskattar är att man själv får möjlighet att bestämma sin återbetalningstakt. Har du planer på att köpa en bekväm säng kan det räcka med ett litet lån på 15000 kr. Detta är ett lånebelopp som de allra flesta troligtvis klarar av ett betala tillbaka på ett år.

Ska du dock även slå till på en ny soffa, ett matsalsbord och kanske ett stort set med utemöbler kan du behöva ett lite större lån på 40000 kr eller mer, och då kan det kan vara bra med en betydligt längre återbetalningstid. När du finansierar dina möbelköp via ett privatlån kan du välja en återbetalningstid på flera år om du så önskar.

Vem kan låna till möbler?

För att du ska kunna låna till möbler är det viktigt att du fyllt 18 år och är folkbokförd i Sverige. Det är ett stort plus om du har en regelbunden inkomst och är fri från betalningsanmärkningar.

Generellt sett är kraven något högre vid privatlån än snabblån. Det kan dock vara möjligt att få ett privatlån beviljat även om man saknar en fast anställning. En kreditprövning görs alltid i samband med låneansökan.

Tänk på det här innan du ansöker om ett möbellån

Det är viktigt att inte ta möbellån om man inte är säker på att man kommer ha råd att betala tillbaka lånet. Betalar man inte en faktura i tid finns det risk att den hamnar hos inkasso vilket innebär ytterligare kostnader.

Om inkassobolaget inte lyckas driva in skulden trots påminnelser är det mycket troligt att fakturan till slut hamnar hos Kronofogden och att man åker på en betalningsanmärkning.

Med en betalningsanmärkning i bagaget blir det inte enbart svårare att i framtiden låna pengar, man kommer även snabbt märka att det också blir svårt att till exempel teckna hyreskontrakt och mobilabonnemang, eller köpa produkter på avbetalning.