Tips för dig som funderar på att låna till scooter eller någon annan form av moped

Låna till moped

På jakt efter ett mopedlån? En moped ses ofta som en nyckel till frihet, särskilt bland tonåringar. Det är vanligt att man i Sverige förknippar mopeder just med tonåringar, men faktum är att det idag också finns många vuxna som använder sig av en moped som transportmedel, särskilt tydligt blir detta ute i de lite större städerna och orterna.

Använd låneförmedlare för att hitta bästa lånet för ditt mopedköp

Ett sätt att tänka är att ju högre räntan på ditt mopedlån är - desto mer får du i slutändan betala för mopeden. Låt därför en låneförmedlare hjälpa dig att hitta ett bra och billigt lån för ditt mopedköp. Det är alltid smart att jämföra lån och räntor från en stor mängd långivare innan man slår till. Det lönar sig även för mindre lån som ett mopedlån ofta är.

Hitta ett bra mopedlån med låg ränta genom Lendo

Det finns idag en stor mängd låneförmedlare att välja bland på nätet. En låneförmedlare som vi gärna rekommenderar för alla som letar lån till mopedköp är Lendo. Detta är utan tvekan en av Sveriges absolut populäraste låneförmedlare. Här kan du mycket smidigt och helt kostnadsfritt jämföra lån från 10000 kronor och uppåt.

Kort om Lendo och deras populära låneförmedlartjänst:

  • Din ansökan om privatlån går ut till ett stort antal banker och långivare samtidigt (i skrivande stund 40 långivare).
  • Lendo är en stor och trygg aktör.
  • Endast en kreditupplysning (UC) tas.
  • Lendo har toppbetyg på Trustpilot.
  • Flera av Lendos banker och långivare beviljar lån trots betalningsanmärkning (du kan ansöka om mopedlån trots en eller flera anmärkningar).
  • Helt kostnadsfritt att använda vare sig du är befintlig eller ny kund.
  • Din ansökan är på inget sätt bindande, du måste själv göra ett aktivt val om du önskar gå vidare med ett av dina låneförslag.

Hos Lendo lånar du till mopeden tryggt och säkert! Lendo är en låneförmedlare som samarbetar enbart med seriösa långivare. Lendo och samtliga av deras lånepartners står under Finansinspektionens tillsyn.

Låna till moped med hjälp av ett privatlån

Om du vill förhållandevis snabbt låna pengar för att finansiera ett köp av en moped kan ett privatlån vara ett bra alternativ. För den som ska låna till ett köp av en moped är 25000 kr ett vanligt lånebelopp. Detta är ungefär vad en ny bra scooter kostar idag på marknaden.

Har du sedan tidigare en del pengar sparade på ett sparkonto, eller om du helt enkelt bara tänkt slå till på en av de billigare mopedmodellerna som finns ute på marknaden, kan det räcka med att låna 10000 kr.

Någonting många människor uppskattar med ett privatlån är att du själv kan bestämma hur mycket du vill låna, detta förutsatt att du uppfyller kraven som ställs av banken eller långivaren. Det är också vanligt att du själv kan bestämma återbetalningstakten på lånet. Vissa väljer att betala av hela lånet redan inom ett år, medans andra känner att en återbetalningstakt på 3 eller 5 år passar deras ekonomi bättre.

Annat positivt med att ta ett privatlån för mopedköpet är att du inte behöver vänta särskilt länge på pengarna. Att det kan gå riktigt fort från ansökan fram till utbetalning är verkligen ingen överdrift - har du klickat iväg din ansökan under vanliga kontorstimmar på en vardag kan du ofta få svar redan inom en timme. Blir du godkänd för ett lån kan det hända att du får in pengarna till ditt konto redan inom en till två dagar från det att du ansökt.

Låna till moped hos Coop

När du vill låna till moped är det enkelt och smidigt att ansöka om ett privatlån hos Coop. Genom att fylla i låneansökan får du direkt svar på skärmen med ett individuellt ränteerbjudande. Du kan låna till ditt mopedköp tryggt och schysst med Coops räntegaranti som garanterar en av marknadens lägsta räntor på ditt privatlån. För att ge dig extra trygghet kan du även försäkra ditt mopedlån med Coop Låneskydd.

Köpa moped

Har du planer på att köpa en ny moped till dig själv eller till något av dina barn som nyligen blivit tonåring? Det finns idag flera olika typer av mopeder att köpa, det finns bland annat scooters, crossmopeder, retromopeder och elmopeder. Scootermopederna är särskilt populära, mycket tack vare att de är relativt lättkörda samtidigt som de erbjuder goda förvaringsmöjligheter under sadeln.

Det finns flera olika sätt att finansiera ett mopedköp. Det bästa är så klart om man haft tid att spara och kan finansiera hela köpet kontant. Då behöver man inte tänka på uppläggningsavgifter eller betala ränta, men det är långt ifrån alla som har ett välfyllt sparkonto och då får man se efter andra alternativ som exempelvis avbetalning eller ett mopedlån.