Låna till soffa

Låna till soffa

Vill du låna till soffa? Spenderar man mycket tid i vardagsrummet är det otroligt viktigt med en komfortabel soffa. Det allra bästa vore så klart om man kan köpa soffan med pengar man lagt undan. Då behöver man inte betala några räntor eller avgifter. Det är dock långt ifrån alla människor som har pengar undansparade på sparkontot och då kan det vara läge att i stället fokusera på att hitta ett bra och billigt lån för att finansiera soffköpet.

Låna till soffa via låneförmedlare

Jämför räntor och villkor innan du slår till på ett nytt lån. Det finns nästan alltid riktigt bra pengar att spara om du väljer att ägna en stund åt att jämföra räntor och villkor från en stor mängd långivare, innan du bestämmer dig för var du ska låna till soffan. Detta är något du helt kostnadsfritt och relativt snabbt kan göra via en låneförmedlare.

Låna pengar till en ny soffa via Lendo

Vänd dig till låneförmedlaren Lendo när du är intresserad av att låna till soffa och vill öka dina chanser att få en riktigt bra ränta på ditt nya sofflån. När du lånar pengar via Lendo kan du snabbt och enkelt jämföra räntor och villkor från upp till 40 banker och långivare.

Låna till soffa med hjälp av privatlån eller snabblån?

Ska man finansiera soffköpet via privatlån eller snabblån? Det finns idag flera olika låneformer att välja mellan när man bestämt sig för att låna till soffa. Ett privatlån, även kallat blancolån, är ett smidigt lån utan krav på säkerhet.

Ansöker du om ett privatlån (utan säkerhet) under en helgfri vardag kan du hos flera långivare få svar samma dag som du ansökt. Ofta redan inom en timme eller två från det att du ansökt.

Hos vissa långivare kan du till och med få svar direkt på din ansökan. Detta är så klart mycket positivt för alla som känner att det är viktigt att man direkt får veta hur mycket pengar man har att röra sig med inför soffköpet.

Någonting annat många uppskattar med ett privatlån är att det går att få en relativt lång återbetalningstid. En återbetalningstid på flera år om man så önskar. Ett annat stort plus är att räntan är, i de flesta fall, klart lägre än på snabblån.

Om du av någon anledning inte är intresserad av ett privatlån finns det även snabblån. Med ett snabblån är det frågan om mindre lånebelopp. Kanske har du redan en del pengar undansparade till soffköpet, men noterade nyligen att soffan du länge drömt om nu äntligen gått på rea. Erbjudandet är dock tidsbegränsat så det gäller att kunna slå till snabbt.

I situationer som dessa kan ett snabblån vara ett klart bättre alternativ. Särskilt om du vet att du troligtvis redan vid nästa löningsdag kommer att kunna betala tillbaka det lånade beloppet.

En annan vanlig anledning till att välja snabblån i stället för privatlån är att kraven som ställs på låntagaren är något lägre. Alla långivare i Sverige tar en kreditupplysning innan de beviljar låntagaren ett lån. Detta för att säkerställa att låntagaren har en inkomst av något slag.

Dock är det ett välkänt faktum att långivarna som specialiserat sig på snabblån oftast har lägre inkomstkrav. Ofta ställs det inte heller krav på fast anställning, vilket är mer regel än undantag när det kommer till privatlån.