En låneförmedlare kan hjälpa dig hitta lägsta räntan och bästa lånevillkoren

Låneförmedlare

Funderar du på att söka privatlån via låneförmedlare? Det finns flera bra anledningar till varför det är en utmärkt idé att vända sig till en låneförmedlare när man är intresserad av ett privatlån. När du tar hjälp av en låneförmedlare behöver du inte själv kontakta en stor mängd banker och långivare för att kunna jämföra räntor och lånevillkor. En annan mycket viktig anledning till att söka lån via låneförmedlare är att denna tar endast en kreditupplysning hos UC som sedan alla banker får dela på. Detta är viktigt då ett stort antal kreditupplysningar hos UC under en kort tidsperiod kan försämra din kreditvärdighet.

Advisa

Låt låneförmedlaren Advisa hjälpa dig att betala så lite som möjligt för ditt nya privatlån. Många är av åsikten att Advisa idag är Sveriges bästa låneförmedlare. När du ansöker om nytt lån genom Advisa behandlas din förfrågan av upp till 37 olika banker och långivare (klart flest i Sverige!), så att du ska kunna hitta privatlånet med lägst ränta och bästa villkoren för just dig.

Privatlån via låneförmedlare - Så här går det till:

Fyll i en låneansökan
Ovsett om du är på jakt efter ett litet eller stort privatlån börjar du med att fylla i en låneansökan. Här behöver du bl.a fylla i ditt personnummer, sysselsättning, mobilnummer och e-post. Du ska självklart också fylla i information om hur stort lånebelopp du vill låna och önskad löptid.

Välj bäst låneförslag
Efter att du fyllt i din låneansökan och klickat på ansök knappen tar låneförmedlaren en kreditupplysning och långivarna som låneförmedlaren har ett samarbete får möjlighet att göra en bedömning av din ekonomi.

Svarstiderna mellan långivarna varierar. Generellt kan du räkna med att du inom 24 timmar fått alla dina svar, förutsatt att du skickat iväg din ansökan under en helgfri vardag. Ansöker du under en helgdag kan det ta något längre tid.

Efter att du fått alla dina svar presenterade för dig och din ansökan är färdigbehandlad, kan du välja att gå vidare med låneerbjudandet som har lägst ränta eller som du av någon annan anledning känner passar dig bäst.

Signera lånehandlingarna och få pengarna utbetalda
Om du bestämmer dig för att acceptera ett av dina låneförslag återstår endast att skriva under lånehandlingarna. Ett stort antal långivare erbjuder idag sina kunder möjligheten att signera lånehandlingarna med bankID. Då brukar det gå riktigt snabbt och smidigt att få lånet utbetalt till sitt uppgivna bankkonto.

Väljer du att acceptera ett låneerbjudande från en bank eller långivare som inte erbjuder signering via bankID behöver du vänta på att posten ska komma med skuldebrevet, så att du med bläckpenna kan signera och skicka tillbaka skuldebrevet.

Kostar det något att ansöka om privatlån genom låneförmedlare?

Tjänsterna som erbjuds är helt kostnadsfria för dig att använda. En låneförmedlare tar inte ut några som helst avgifter av den som söker privatlån eller någon annan typ av lån. Affärsmodellen bygger i stället på att låneförmedlarna får ersättning av banker och andra långivare för förmedlade lån.

Hur snabbt ska lånet betalas tillbaka?

När du ansöker om privatlån genom en låneförmedlare kan du vanligtvis välja en återbetalningstid mellan 1 och 15 år. Det är vanligt att du, i samband med att ansökningsformuläret fylls i, kan räkna på hur återbetalningstiden påverkar din månadskostnad. Detta för att hjälpa dig se vilken återbetalningstid som passar dig och din ekonomi bäst.

Hur mycket kan jag låna genom låneförmedlare?

Det finns idag flera låneförmedlare som förmedlar privatlån på upp till 600 000 kr. Advisa och Lendo är två exempel på låneförmedlare som har 600 000 kr som maxbelopp. Ett annat vanligt maxbelopp är 500 000 kr (maxbelopp hos bl.a Direkto). Hur mycket du kan låna genom ett privatlån baseras bland annat på din deklarerade årsinkomst. En annan viktig faktor är om du är ensam sökande eller ifall ni är två som ansöker. Om ni är två som ansöker baseras privatlånet efter era gemensamma inkomster.