En låneförmedlare kan hjälpa dig hitta lägsta räntan och bästa lånevillkoren

Låneförmedlare

Funderar du på att söka privatlån via låneförmedlare? Det finns flera bra anledningar till varför det är en utmärkt idé att vända sig till en låneförmedlare när man är intresserad av ett privatlån. När du tar hjälp av exempelvis Direkto, Lendo eller Advisa behöver du inte själv kontakta en stor mängd banker och långivare för att kunna jämföra räntor och lånevillkor. En annan mycket viktig anledning till att söka lån via låneförmedlare är att denna tar endast en kreditupplysning som sedan alla banker får dela på. Detta är viktigt då ett stort antal kreditupplysningar under en kort tidsperiod kan försämra din kreditvärdighet.

Direkto

Låt låneförmedlaren Direkto hjälpa dig att betala så lite som möjligt för ditt nya privatlån. När du ansöker om nytt lån genom Direkto behandlas din förfrågan av upp till ett tiotal olika banker och långivare, så att du ska kunna hitta privatlånet med lägst ränta och bästa villkoren för just dig.

Kostar det något att ansöka om privatlån genom låneförmedlare?

Tjänsterna som erbjuds är helt kostnadsfria för dig att använda. En låneförmedlare tar inte ut några som helst avgifter av den som söker privatlån eller någon annan typ av lån. Affärsmodellen bygger i stället på att låneförmedlarna får ersättning av banker och andra långivare för förmedlade lån.

Hur snabbt ska lånet betalas tillbaka?

När du ansöker om privatlån genom en låneförmedlare kan du vanligtvis välja en återbetalningstid mellan 1 och 15 år. Det är vanligt att du, i samband med att ansökningsformuläret fylls i, kan räkna på hur återbetalningstiden påverkar din månadskostnad. Detta för att hjälpa dig se vilken återbetalningstid som passar dig och din ekonomi bäst.

Hur mycket kan jag låna genom låneförmedlare?

Det finns idag flera låneförmedlare som förmedlar privatlån på upp till 600 000 kr (Axo Finans är ett exempel på låneförmedlare som har 600 000 kr som maxbelopp). Ett annat vanligt maxbelopp är 500 000 kr (Direkto). Hur mycket du kan låna genom ett privatlån baseras bland annat på din deklarerade årsinkomst. En annan viktig faktor är om du är ensam sökande eller ifall ni är två som ansöker. Om ni är två som ansöker baseras privatlånet efter era gemensamma inkomster.