En låneförmedlare kan hjälpa dig att snabbt hitta lägsta räntan och bästa lånevillkoren

Låneförmedlare

Funderar du på att söka privatlån via en låneförmedlare? Det finns flera anledningar till varför det är en utmärkt idé att vända sig till en låneförmedlare när man är intresserad av att låna pengar. När du tar hjälp av en låneförmedlare behöver du inte själv kontakta en stor mängd banker och långivare för att kunna jämföra räntor och lånevillkor. En annan mycket viktig anledning till att söka lån via en låneförmedlare är att denna tar endast en kreditupplysning hos UC som sedan alla banker får dela på. Detta är viktigt då ett stort antal kreditupplysningar hos UC under en kort tidsperiod kan försämra din kreditvärdighet. En låneförmedlare, även kallad lånemäklare, kan alltså hjälpa dig att hitta det bästa lånealternativet utan att det behöver påverka din kreditvärdighet negativt.

Låneförmedlaren Lendo söker lån hos upp till 40 banker och andra långivare

Låt låneförmedlaren Lendo hjälpa dig hitta det billigaste privatlån för ditt behov av finansiering. Många anser idag att Lendo är Sveriges bästa låneförmedlare. När du ansöker om ett nytt privatlån genom Lendo kommer din förfrågan att behandlas av upp till 40 olika banker och långivare, för att du ska kunna hitta det billigaste privatlån med lägsta räntan och bästa villkoren som passar just dig.

Teckna privatlån via låneförmedlare - Så här går det till:

Fyll i en låneansökan
Ovsett om du är på jakt efter ett litet eller stort privatlån börjar du med att fylla i en låneansökan. Här behöver du bland annat fylla i ditt personnummer, sysselsättning, mobilnummer och e-post. Du ska självklart också fylla i information om hur stort lånebelopp du vill låna och önskad återbetalningstid.

Välj bäst låneförslag
Efter att du fyllt i din låneansökan och klickat på ansök knappen tar låneförmedlaren en kreditupplysning och långivarna som låneförmedlaren har ett samarbete får möjlighet att göra en bedömning av din ekonomi.

Svarstiderna mellan långivarna varierar. Generellt kan du räkna med att du inom 24 timmar fått alla dina svar. Detta förutsatt att du skickat iväg din ansökan under en helgfri vardag. Ansöker du under en helgdag kan det ta något längre tid.

Efter att du fått alla dina svar presenterade för dig och din ansökan är färdigbehandlad, kan du välja att gå vidare med låneerbjudandet som har lägst ränta eller som du av någon annan anledning känner passar dig bäst.

Signera lånehandlingarna och få pengarna utbetalda
Om du bestämmer dig för att acceptera ett av dina låneförslag återstår endast att skriva under lånehandlingarna. Ett stort antal långivare erbjuder idag sina kunder möjligheten att signera lånehandlingarna med bankID. Då brukar det gå riktigt snabbt och smidigt att få lånet utbetalt till sitt uppgivna bankkonto.

Väljer du att acceptera ett låneerbjudande från en bank eller långivare som inte erbjuder signering via bankID behöver du vänta på att posten ska komma med skuldebrevet, så att du med bläckpenna kan signera och skicka tillbaka skuldebrevet.

Kostar det något att ansöka om privatlån genom en låneförmedlare?

Tjänsterna som erbjuds är helt kostnadsfria för dig att använda. En låneförmedlare tar inte ut några som helst avgifter av den som söker privatlån eller någon annan typ av lån. Det tillkommer inte heller några räntepåslag för dig som kund.

Affärsmodellen bygger i stället på att låneförmedlarna får en förutbestämd ersättning av banker och andra långivare för framgångsrikt förmedlade lån utan att det påverkar lånevillkoren för kunden.

Hur snabbt ska lånet betalas tillbaka?

När du ansöker om ett privatlån genom en låneförmedlare kan du vanligtvis välja en återbetalningstid mellan 1 och 15 år. Det går med andra ord att få en lång återbetalningstid om du så önskar.

Det är vanligt att du, i samband med att ansökningsformuläret fylls i, kan räkna på hur återbetalningstiden påverkar din månadskostnad. Detta för att hjälpa dig se vilken återbetalningstid som passar dig och din ekonomi bäst.

Viktigt att poängtera dock att siffrorna som syns endast är ungefärlig kostnad (ofta baserade på exempelräntan). Den exakta räntan och månadskostnaden får du veta först efter att du skickat in en ansökan.

Hur mycket kan jag låna via en låneförmedlare?

Många vill veta hur stora lån man kan teckna via en låneförmedlare. Om vi kikar närmare på låneförmedlarna som jobbar med privatlån så finns det idag flera låneförmedlare som förmedlar privatlån på belopp upp till 600 000 kr.

Advisa och Zmarta är två exempel på låneförmedlare som har 600 000 kr som maxbelopp. Ett annat mycket vanligt maxbelopp är 500 000 kr. Detta är maxbeloppet hos bland annat låneförmedlaren Direkto.

Hur mycket du kan låna genom ett privatlån baseras bland annat på din deklarerade årsinkomst och vad du har för typ av anställning. Långivarna brukar också vara nyfikna på att se vad du har för lån och krediter sedan tidigare. Allt detta blir synligt när kreditupplysningen tas.

En annan viktig faktor är om du är ensam sökande eller ifall ni är två som ansöker. Om ni är två som ansöker om lånet ökar chanserna stort att du ska bli beviljad ett lån på större belopp.

Generellt sett kan du också räkna med klart bättre lånevillkor, t.ex lägre ränta eller längre återbetalningstid, om du har en medsökande eftersom risken för att privatlånet inte skulle bli återbetalt kraftigt minskar.

Teckna hopbakslån via låneförmedlare

I behov av ett hopbakslån med låg ränta? Många människor som är på jakt efter ett hopbakslån med schyssta villkor och låg ränta väljer att vända sig till en låneförmedlare.

Flera av de stora låneförmedlarna samarbetar inte enbart med välkända banker med gott rykte, utan också med långivare som inte ser betalningsanmärkningar som ett stort hinder för hopbakslån om låntagarens ekonomiska situation i övrigt ser bra ut.

Att man ska teckna ett nytt lån för att i framtiden spara pengar kan låta lite märkligt vid första anblicken, men att baka ihop lån och krediter på ett ställe är nästan alltid en god idé. Speciellt om man under en längre tid dragit på sig många snabblån och andra högkostnadskrediter som man haft stora svårigheter att bli av med.

Här kan du läsa mer om vad är hopbakslån och hur dessa lån fungerar i praktiken. Vi har även nyligen fyllt på med ny text om vad du ska tänka på innan du bestämmer dig för att ansöka.

Låneförmedlare med betalningsanmärkning

Kan jag ansöka om lån via en låneförmedlare trots en tidigare betalningsanmärkning? En eller flera anmärkningar behöver inte vara ett stort hinder för att du ska kunna låna pengar via en låneförmedlare.

De allra flesta låneförmedlare som är aktiva på den svenska lånemarknaden (Lendo, Zmarta med flera) accepterar idag kunder med tidigare betalningsanmärkningar.

Låneförmedlarna som accepterar kunder med betalningsanmärkningar brukar dock vanligtvis ställa krav på att man vid ansökningstillfället varit skuldfri hos Kronofogden i minst sex månader.