Låna pengar trots betalningsanmärkning

Privatlån med betalningsanmärkning

Är det möjligt att få privatlån med betalningsanmärkning i registret? Det är många som idag tror och tänker att det är helt omöjligt att få ett privatlån beviljat om man dragit på sig en eller flera betalningsanmärkningar, att de enda lånen man är välkommen att teckna är snabblån eller så kallade smslån. Detta stämmer inte alls. Någonting som man däremot måste ha i åtanke när man ansöker om privatlån med betalningsanmärkning är att långivaren kan komma att kräva en högre ränta än normalt.

Ansöka om privatlån med betalningsanmärkning

Ansök om privatlån med betalningsanmärkning via en låneförmedlare. Om du på ett enkelt och smidigt sätt vill hitta kreditgivare och banker som accepterar låntagare med betalningsanmärkningar är det ett smart drag att använda sig av en låneförmedlare. Flera av de stora låneförmedlarna i Sverige (bland annat Advisa som vi tipsar om nedan) samarbetar idag med en lång rad långivare som anser att människors framtida betalningsförmåga är någonting klart viktigare än gammal kredithistorik.

Låna pengar trots betalningsanmärkning via Lendo

Teckna privatlån med betalningsanmärkning via Lendo (en av Sveriges största jämförelsetjänster för privatlån). Lendo hjälper varje år en stor mängd svenskar att teckna små och stora lån trots tidigare anmärkningar i bagaget. Att ansöka är kostnadsfritt och du binder dig ej till något. Mycket snabbt går det dessutom. Att fylla i en ansökan på Lendos hemsida tar cirka 2 minuter och dina första svar får du oftast inom 1 minut.

Alltid endast en kreditupplysning när du använder dig av en låneförmedlare

Om du bestämmer dig för att ansöka om privatlån via någon av de stora låneförmedlarna i Sverige kan du otroligt snabbt få erbjudanden från ett tiotal långivare trots att du endast fyllt i en låneansökan.

Att det snabbt kommer svar och att man endast behöver fylla i en ansökan är mycket uppskattat. Detta är dock långt ifrån den enda fördelen. En annan, ibland till och med ännu viktigare fördel, är att endast en kreditupplysning (UC) blir registrerad i samband med att ansökan behandlas.

Detta kan jämföras mot om du på egen hand skulle ansöka hos 10, 20 eller till och med 30 olika långivare. Då är risken stor att exakt lika många kreditupplysningar skulle bli registrerade.

Att man inte drar på sig fler upplysningar än nödvändigt när man letar privatlån är otroligt viktigt. Det är ett välkänt faktum att flera kreditupplysningar hos UC under en kort period kan påverka ditt kreditbetyg negativt. Ett sämre kreditbetyg är troligtvis det sista man önskar sig om man redan har en eller flera betalningsanmärkningar.

Tänk på det här innan du bestämmer dig för att ansöka om privatlån med betalningsanmärkning

Det är otroligt viktigt att skulden till kronofogden är betald. Bland det viktigaste att tänka på om man idag har planer på att ansöka om privatlån med betalningsanmärkning är att se till att alla eventuella skulder till kronofogden är betalda.

Visar kreditupplysningen (något som alla långivare tar i samband med att en låneansökan ska behandlas) att man fortfarande har en eller flera aktiva skulder till kronofogden kommer man med stor sannolikhet inte kunna ta ett privatlån.

Visar kreditupplysningen däremot det motsatta, att man har en eller flera betalningsanmärkningar, men att skulderna är reglerade (att man är skuldfri) kan det vara möjligt att få ett privatlån beviljat.

Ofta är det också en stor fördel om man vid ansökningstillfället varit skuldfri i åtminstone 6 månader. Hos flera långivare som är kända för att kunna bevilja privatlån trots betalningsanmärkningar kan detta till och vara ett krav.

Har antalet betalningsanmärkningar någon betydelse när jag vill teckna privatlån?

En vanlig fråga som ofta ställs är om antalet betalningsanmärkningar har någon betydelse när man ansöker om privatlån hos en långivare som accepterar anmärkningar. Ett kort svar på detta är ja, antalet anmärkningar kan ha betydelse.

Har man endast en betalningsanmärkning är möjligheterna helt klart större att få ett privatlån beviljat än om man råkar ha till exempel tio stycken anmärkningar. En regel som brukar gälla är att ju färre anmärkningar man dragit på sig, desto bättre.

Med detta sagt kan det vara bra att känna till att det idag faktiskt finns långivare som kan tänka sig bevilja privatlån till kunder med upp till tio stycken betalningsanmärkningar, så länge den som ansöker kan uppvisa en god betalningsförmåga.

Vad är en betalningsanmärkning?

Vad är egentligen en betalningsanmärkning? En betalningsanmärkning kan bäst beskrivas som en notering hos ett upplysningsföretag om att någon inte betalat en skuld i tid och därför hamnat hos Kronofogden.

Ett vanligt missförstånd som man ofta ser är att det skulle vara Kronofogden som ger en anmärkning, detta stämmer inte. Kronofogden fastställer bara skulden och det är sedan kreditupplysningsföretagen som registrerar detta som en anmärkning.

Hur får man en betalningsanmärkning?

Hur får man egentligen en betalningsanmärkning? En betalningsanmärkning kan uppstå om man inte betalar en faktura i tid. Har man missat att betala en faktura i tid är det vanligt att man får en betalningspåminnelse hemskickad (ihop med en påminnelsesavgift).

Betalar man inte fakturan trots att det skickats ut en eller flera påminnelser är nästa steg ofta att fakturan går vidare till ett inkassoföretag som skickar ut ett inkassokrav.

Blir inte fakturan betald trots att det skickats ut både påminnelse- och inkassokrav finns det stor risk att fordringsägaren väljer att kontakta Kronofogden för att ansöka om ett betalningsföreläggande.

I samband med att det skickats in en ansökan om ett betalningsföreläggande skickar Kronofogden ut ett brev för att kolla om man vill bestrida eller godkänna kravet.

Väljer man att godkänna kravet eller om man helt enkelt struntar i brevet (vilket många som inte kan eller vill betala gör) fattar kronofogden vanligtvis ett beslut om att skulden måste betalas.

Denna info plockas sedan in av kreditupplysningsföretagen (t.ex UC) som registrerar detta som en betalningsanmärkning.

Hur undvika betalningsanmärkningar?

Det absolut bästa rådet för att undvika betalningsanmärkningar i framtiden är att se till betala alla fakturor i tid. Många betalningsanmärkningar, särskilt bland unga vuxna, uppstår på grund av dålig planering eller ren slarv.

Det är inte heller alls ovanligt att människor åker på betalningsanmärkningar på grund av att de drabbats av tillfälliga ekonomiska bakslag. Det kan vara frågan om till exempel plötslig arbetslöshet eller sjukskrivning.

Då är det viktigt att försöka kontakta fordringsägaren (eller betalningsmottagaren) så snabbt som möjligt för att be om anstånd eller för att kolla om det går att komma överens om en annan avbetalningsplan.

Även om det aldrig är kul att behöva ringa sådana samtal så är många fordringsägare väldigt tillmötesgående och uppskattar det faktum att man är samarbetsvillig och försöker hitta en lösning. Detta i stället för att strunta i påminnelserna och låta dröjsmålskostnaderna växa.