Låna till kontantinsatsen via ett privatlån

Privatlån till kontantinsats

Hur fungerar det med privatlån till kontantinsats? Kan man verkligen låna till kontantinsatsen med ett privatlån? Ett vanligt missförstånd är att det inte skulle gå att låna till kontantinsatsen, att detta är något man själv alltid måste spara till. Detta stämmer inte. Vi vill absolut uppmuntra människor till att spara pengar, men har man inte haft möjlighet att spara till kontantinsatsen kan detta gå att lösa med ett privatlån, förutsatt att låntagarens ekonomi tillåter det.

Låna upp till 600 000 kr utan krav på säkerhet hos Bank Norwegian

Bank Norwegian är en populär kreditgivare man kan vända sig till när man är på jakt efter ett privatlån utan säkerhet. Här kan man smidigt och relativt snabbt låna upp till 600 000 kr och man får alltid svar direkt på sin låneansökan. Grundkraven för ett privatlån hos Bank Norwegian är att man måste ha fyllt 23 år och ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 3 åren.

Alltid en bra idé att tidigt börja spara till kontantinsatsen

Om du vet att du förr eller senare kommer vara intresserad av att köpa hus, lägenhet eller någonting annat där banken kräver en kontantinsats, det kan också vara en ny bil eller båt, så är det alltid en bra idé att tidigt börja spara pengar till kontantinsatsen. Detta för att man ska vara redo för den stora dagen då man ska sätta igång med sitt köp.

Även om det idag går att låna till kontantinsatsen med hjälp av ett privatlån så är det viktigt att känna till att räntorna på dessa lån ofta är lite högre än på vanliga traditionella bolån, billån eller båtlån där man lånar med säkerhet.

Med andra ord, om du vill hålla nere dina lånekostnader är det mycket positivt (särskilt på lång sikt) om du kan täcka en ganska så stor del av kontantinsatsen med hjälp av besparingar.

Ett mycket enkelt sätt att komma igång med sparandet är att man lägger undan en bestämd summa pengar varje månad till ett sparkonto. Man kan tyvärr inte räkna med att få någon vidare hög ränta på ett vanligt sparkonto idag, men ett bra tips är att ändå alltid göra en liten extra koll och jämföra olika sparkonton samt villkoren som erbjuds innan man bestämmer sig för var man ska spara.

Även relativt små skillnader i sparränta kan göra stor skillnad den dagen kapitalet på sparkontot vuxit sig stort efter ett antal års månadssparande.