Låna pengar utan UC

Låna utan UC

Vill du låna utan UC? Att hitta lån utan att det tas UC i samband med ansökan brukar inte vara något problem. Detta eftersom ett flertal långivare idag faktiskt använder andra upplysningsföretag än UC för att ta en kreditupplysning. Man använder sig av exempelvis kreditupplysningsföretagen Creditsafe eller Bisnode.

Här kan du låna utan UC

Vart kan man vända sig när man vill låna pengar utan UC? Credway är en populär långivare för alla som vill låna utan UC. Hos Credway är det otroligt enkelt och smidigt att komma igång med en låneansökan. När du ansöker om privatlån utan UC hos Credway sker hela processen över internet och du behöver inte skicka in några handlingar. Här är du välkommen att ansöka om lån på belopp mellan 1000-30000 kr och ingen UC tas i samband med ansökan.

Credway

Vem kan ansöka om lån utan UC hos Credway?

  • Låntagaren är över 18 år.
  • Taxerad inkomst.
  • Folkbokförd i Sverige.
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden.

Credway ställer inga speciella krav på den som vill låna, men ovanstående måste vara uppfyllt!

Låna pengar utan UC – snabbt och enkelt

Hur mycket kan man låna utan UC?

Hur mycket kan jag låna utan UC kontroll? Det finns ingen riktig gräns för hur mycket man kan låna utan UC, i alla fall ingen lagstadgad sådan. Rent generellt kan man säga att det brukar gå bra att hitta lån på upp till 80 000 kr utan UC.

Snabblån utan UC

Att hitta snabblån där det ej tas UC i samband med ansökan brukar inte vara en svår uppgift. Det kan nog till och med vara så att en majoritet av långivarna som idag erbjuder snabblån inte tar UC i samband med att en ansökan behandlas.

Detta betyder dock inte detsamma som att det inte skulle göras någon kreditupplysning alls. Detta är ett inte alls ovanligt missförstånd. Precis som för alla andra typer av lån tas det alltid en kreditupplysning när man ansöker om snabblån, bara det att upplysningen tas hos antingen Bisnode eller Creditsafe (alternativt något av de mindre upplysningsföretagen) i stället för UC.

Snabblån där det ej tas UC har i många fall en klart högre effektiv årsränta än lån med UC. Ibland kan den vara tre eller till och med fyra gånger så hög som årsräntan på ett vanligt, klassiskt privatlån med UC. Detta är bra att ha i åtanke innan man bestämmer sig för att teckna ett snabblån utan UC. Dock har vi full förståelse för att många som är i behov av lån på mindre belopp verkligen inte vill dra på sig fler upplysningar och dessa lån skulle ju faktiskt inte existera om det inte fanns en stor efterfrågan.

Med tanke på att kostnaden för snabblån utan UC i många fall ända är relativt hög, så är det viktigt att nämna att det inte är bra för ekonomin att göra det till en vana att teckna denna typ av lån för ofta (flera gånger om året) eller på stora lånebelopp.

Privatlån utan UC

Vi nämnde tidigare att en majoritet av långivarna som jobbar med snabblån inte tar UC. För privatlån gäller det motsamma. Det finns idag endast ett fåtal långivare som erbjuder "riktiga" privatlån där upplysningen inte tas hos UC.

Är man på jakt efter ett privatlån utan UC rekommenderar vi att du besöker långivaren Untie och kollar om deras privatlån kan vara något för dig. Untie erbjuder privatlån med vettig årsränta på belopp upp till 80000 kr och du kan välja en lånetid mellan 1-5 år.

Låna pengar utan kreditupplysning

En mycket vanlig fråga som vi ofta ser är om det går att låna utan en kreditupplysning och ett kort svar på detta är nej, det går ej att låna utan en kreditupplysning. Detta eftersom alla långivare i Sverige enligt lag är skyldiga att göra en kreditupplysning innan de beviljar låntagaren ett lån.

Någonting värt att tänka på är dock att även om en kreditupplysning skulle visa att man har betalningsanmärkningar eller en låg inkomst, så behöver inte det betyda att man automatiskt får ett nej från alla långivare. Det finns idag flera långivare som alltid gör en individuell helhetsbedömning, vilket betyder att man kan bli beviljad ett lån trots att man tidigare råkat ha en småtrasslig ekonomi.