Vill du låna utan uppläggningsavgift? Flera långivare på marknaden erbjuder idag privatlån utan uppläggningsavgift och dolda avgifter

Privatlån utan uppläggningsavgift

Letar du privatlån utan uppläggningsavgift? En del långivare tar ut en uppläggningsavgift i samband med att ett nytt privatlån ska läggas upp. Ofta handlar det om att täcka kostnader för kreditbedömning, administration och liknande. Det är dock bra att känna till att långt ifrån alla långivare i Sverige tar ut en uppläggningsavgift på sina privatlån.

Långivare som erbjuder privatlån utan uppläggningsavgift

Det finns idag flera långivare på den svenska marknaden man kan vända sig till när man är på jakt efter ett privatlån utan uppläggningsavgift. Hos en del av dessa kan man även slippa avi-avgifterna om man väljer att betala med autogiro.

Teckna lån utan uppläggningsavgift hos Coop

Förverkliga dina idéer och drömmar med ett privatlån utan uppläggningsavgift från Coop. När du lånar pengar hos Coop behöver du inte oroa dig för dolda avgifter. Här tas ingen uppläggningsavgift och inga avi-avgifter om du sköter dina betalningar med autogiro. Coop tar inte heller ut några som helst avgifter om du bestämmer dig för att lösa ditt privatlån i förtid eller väljer att ibland göra en extra inbetalning.

Hur mycket kan man spara om man inte behöver betala en uppläggningsavgift?

Många av de privatlån som idag erbjuds har en uppläggningsavgift någonstans mellan 400 och 600 kronor, men den kan även vara så som hög som 995 kr (detta är vad till exempel Nystart Finans tar i uppläggningsavgift).

Att det kan finnas bra pengar att spara om man väljer en långivare som inte tar ut en uppläggningsavgift råder det ingen tvekan om. Särskilt tydligt blir detta om lånebeloppet är litet och lånetiden kort, till exempel ett lån på 10000 kr med en lånetid på 1-2 år.

Viktigt att tänka på: håll koll på den effektiva räntan

Kom ihåg att inte enbart jämföra uppläggningsavgifter när du spanar efter ett nytt privatlån. Se till att också hålla koll på vad den effektiva räntan hamnar på.

Det är i den effektiva räntan du hittar den totala kostnaden för ditt privatlån, det vill säga inte bara uppläggningsavgiften utan även räntekostnader och andra eventuella avgifter långivaren tar ut.

När du vet vad den effektiva räntan hamnar på kan du få en mer rättvis bild av vad ditt privatlån egentligen kommer kosta.