Vill du låna utan uppläggningsavgift? Flera långivare på marknaden erbjuder idag lån utan uppläggningsavgift och dolda avgifter

Lån utan uppläggningsavgift

Letar du lån utan uppläggningsavgift? En del långivare tar ut en uppläggningsavgift i samband med att ett nytt lån ska läggas upp. Avgiften är vanligtvis en engångsavgift och ofta handlar det om att täcka kostnader för kreditbedömning, administration och liknande. Det är dock bra att känna till att långt ifrån alla långivare i Sverige tar ut en uppläggningsavgift på sina lån.

Långivare som erbjuder lån utan uppläggningsavgift

Det finns idag flera långivare på den svenska marknaden man kan vända sig till när man är på jakt efter ett lån utan uppläggningsavgift. Hos en del av dessa kan man även slippa avi-avgifterna om man väljer att betala med autogiro. Det kan vara värt att undersöka möjligheten att kombinera dessa fördelar för att minimera kostnaderna och få mer ut av ditt lån. Tänk dock på att även den effektiva räntan är viktig att beakta vid val av långivare.

Teckna lån utan uppläggningsavgift hos Coop

Förverkliga dina idéer och drömmar med ett lån utan uppläggningsavgift från Coop. När du lånar pengar hos Coop behöver du inte oroa dig för dolda avgifter. Här tas ingen uppläggningsavgift och inga avi-avgifter om du sköter dina betalningar med autogiro. Coop tar inte heller ut några som helst avgifter om du bestämmer dig för att lösa ditt lån i förtid eller väljer att ibland göra en extra inbetalning.

Hur mycket kan man spara om man inte behöver betala en uppläggningsavgift?

Många av de olika privatlån som idag erbjuds har en uppläggningsavgift någonstans mellan 400 och 600 kronor, men den kan även vara så som hög som 995 kronor (som Nystart Finans tar i uppläggningsavgift).

Det råder ingen tvekan om att det kan finnas bra pengar att spara genom att välja en långivare som inte tar ut en uppläggningsavgift. Detta blir särskilt tydligt om lånebeloppet är litet och lånetiden kort, som till exempel ett lån på 10000 kr med en lånetid på 1-2 år.

Viktigt att tänka på: håll koll på den effektiva räntan

Om du vill spara pengar på ditt lån kan du överväga att välja en långivare som erbjuder lån utan uppläggningsavgift. På så sätt kan du undvika onödiga kostnader och minska den totala kostnaden för ditt lån.

När du jämför olika privatlån är det dock viktigt att inte enbart fokusera på uppläggningsavgiften. Se till att också beakta den effektiva räntan, eftersom den visar den totala kostnaden för ditt lån inklusive andra avgifter som långivaren kan ta ut.

För att hitta det mest fördelaktiga lånealternativet på marknaden är det därför rekommenderat att alltid jämföra olika långivares effektiva räntor (den totala kostnaden). Det kan också vara en bra idé att prova använda en räntekalkylator för att få en uppfattning om hur stora kostnaderna kommer att bli.