Låna pengar till renovering

Renoveringslån

På jakt efter ett renoveringslån? Kanske känns ditt hem lite slitet eller omodernt? Då kan det vara bra läge att snabbt komma igång med en renovering för att göra hemmet mer trivsamt. Många sätter igång en renovering för att de länge haft en dröm om ett nytt modernt badrum eller ett uppfräschat kök, men det är värt att nämna att en renovering ofta också kan vara ett utmärkt sätt att höja värdet på sin bostad. Nästan all renovering i hemmet börjar med planering. Att måla om väggarna i ett rum behöver inte bli särskilt dyrt, men ska man göra någonting mer omfattande som att byta fönster eller lägga nytt tak kan kostnaden bli hög och då uppstår ofta frågan om man ska ta ett renoveringslån för att finansiera det hela.

Låna till renovering med låg ränta hos Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt!
✅ Privatlån upp till 500 000 kr (utan krav på säkerhet).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36%.
✅ 0 kr i uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst, utan extra kostnad, lösa ditt privatlån i förtid.

Ett renoveringslån tas för att finansiera en renovering av en bostad

Jämför olika renoveringslån via en låneförmedlare

Det kan vara en bra idé att jämföra olika renoveringslån innan du bestämmer dig för var du ska låna. Detta så du inte betalar mer för ditt lån än du egentligen behöver. Det finns idag en fantastiskt stor mängd aktörer på den svenska lånemarknaden som erbjuder lån som kan användas till att finansiera en renovering i hemmet. Att ansöka om ett nytt renoveringslån hos en bank eller kreditgivare där du tidigare lånat och som du är väl bekant med kan vara bra, men om du provar att använda dig av en låneförmedlare online är chanserna goda att de kommer att kunna hjälpa dig hitta en betydligt bättre ränta eller villkor hos en annan aktör.

Hitta bästa renoveringslånet för ditt renoveringsprojekt genom låneförmedlaren Lendo

Letar du renoveringslån med låg ränta och bra villkor? Låt Lendo, en av Sveriges ledande låneförmedlare, hjälpa dig att uppfylla drömmen om en renovering i hemmet. Genom låneförmedlaren Lendo kan du smidigt jämföra och hitta renoveringslån utan säkerhet på belopp upp till 600 000 kronor. En låneansökan på Lendos hemsida tar inte mer än ett par minuter att fylla i och är alltid helt kostnadsfri.

Dags att måla om tapeterna i hemmet eller behöver badrummet renoveras? Med ett renoveringslån kan du förverkliga både små och stora renoveringsplaner.

Renoveringslån utan säkerhet

Hur fungerar ett renoveringslån utan säkerhet? Det är inte alltid det finns utrymme för att utöka bolånet. Mycket på grund av att det idag ställs tuffa krav på hur hög belåningsgrad man får ha på sitt bolån. Då kan i stället ett renoveringslån utan säkerhet vara ett riktigt bra alternativ.

Ett renoveringslån utan säkerhet är i de flesta fall ett annat ord för privatlån. Någonting positivt med ett renoveringslån utan säkerhet, eller ett privatlån som det också kan kallas, är att det är ett lån som är relativt enkelt att få beviljat så länge man har en ordnad ekonomi.

En annan bra grej många uppskattar är att själva processen från ansökan fram till utbetalning är mycket kort. Detta betyder att man kan komma igång med renoveringen redan inom 1-5 arbetsdagar från det att man skickat iväg sin ansökan. Längre än så brukar det nämligen inte ta att få pengarna utbetalda till bankkontot.

Att det verkligen går snabbt att få in pengarna till kontot blir särskilt tydligt när man lånar pengar från en bank eller annan långivare där man smidigt kan signera och godkänna låneavtalet med sitt bankID.

Låna till renovering hos Bank Norwegian

Låna till renoveringen med hjälp av ett privatlån från Bank Norwegian. Många människor, unga och gamla, vänder sig idag till internetbanken Bank Norwegian när det är dags att komma igång med en renovering i hemmet. Här får man direkt svar på sin låneansökan och man kan smidigt signera alla lånehandlingar via Bank Norwegians hemsida om man har ett giltigt bankID. Detta är otroligt uppskattat eftersom man då inte behöver vänta på att posten ska komma med skuldebrevet.

Renoveringslån med säkerhet

Vad är ett renoveringslån med säkerhet? Har man ett bolån sedan tidigare och låg belåningsgrad kan man undersöka om det finns möjlighet att få igenom en höjning av bolånet för att finansiera en renovering i hemmet. Det nya lånet skulle då kunna beskrivas som ett renoveringslån med säkerhet eftersom man lämnat bostaden som säkerhet för lånet.

När man lånar till renoveringen med säkerhet i form av en bostad, kan man ofta få en mycket låg låneränta. Det är också vanligt att dessa lån kommer med en lång amorteringstid. En regel som brukar gälla är att ju mer värdefull bostad eller annan säkerhet man lämnar, desto bättre villkor kan man räkna med att få.

Tidigare var det mycket vanligt att människor ansökte om att utöka bolånet så fort det fanns planer på att sätta igång med en renovering. Anledningen till att detta inte alls är lika vanligt idag dock är de nya skärpta amorteringskraven som infördes år 2016 och som skärptes ytterligare år 2018.

Renoveringslån trots betalningsanmärkning

Går det att teckna renoveringslån om man tidigare råkat dra på sig en betalningsanmärkning? Det finns idag gott om långivare som kan tänka sig bevilja små och stora lån till olika renoveringsprojekt även om man skulle ha en betalningsanmärkning registrerad hos Kronofogden.

Någonting viktigt att tänka på innan man bestämmer sig för att ansöka hos en långivare som inte ser betalningsanmärkningar som ett stort hinder för renoveringslån är att skulden till Kronofogden måste vara betald.

Har du vid ansökningstillfället fortfarande en aktiv skuld till Kronofogden (ett aktivt skuldkonto) kommer det bli otroligt svårt att få igenom en låneansökan.