Samla alla lån på ett ställe för att sänka din månadskostnad och få en enklare översikt över dina skulder

Samla alla lån på ett ställe

Att samla alla lån på ett ställe kan leda till en lägre månadskostnad. Det är vanligt att människor har flera lån hos olika långivare, vilket kan resultera i höga räntor och svårigheter att hålla reda på alla lån. Genom att samla alla lån på ett ställe kan du sänka låneräntan med flera procentenheter och få bättre överblick över dina skulder. Det finns olika alternativ för att samla lån, som att låna pengar från en bank eller att teckna ett samlingslån hos en långivare. Jämför alltid olika erbjudanden noggrant för att hitta det bästa alternativet för dina förutsättningar.

Ta kontroll över dina lån genom att samla alla dina lån hos Coop och sänka din månadskostnad

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt!
✅ Samla lån upp till 500 000 kr (utan säkerhet).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta med start från 3,76% (räntespann, effektiv ränta 3,76% - 10,36%).
✅ Ingen uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst, utan extra kostnad, lösa ditt lån i förtid.

Jämför lån med en låneförmedlare för att hitta de bästa villkoren

Samla alla lån på ett ställe, snabbt och enkelt via en låneförmedlare. Många människor vänder sig till en låneförmedlare när det är dags att hitta en bättre långivare. Om du vill samla alla lån på ett ställe genom en låneförmedlare börjar du med att fylla i ett formulär om att samla lån. Detta kan du smidigt göra online och det tar sällan mer än ett par minuter av din tid. Efter att du har fyllt i formuläret och klickat på ansökningsknappen skickas din ansökan till flera olika långivare som samarbetar med låneförmedlaren. Normalt behöver du inte vänta mer än 24 timmar innan din ansökan har behandlats klart. Då har du förhoppningsvis fått en hel hög med olika låneerbjudanden som du kan börja jämföra.

Samla alla dina lån på ett ställe via Lendo, en av Sveriges ledande låneförmedlare

Kolla med låneförmedlaren Lendo när du vill få ned dina lånekostnader genom att samla alla lån på ett ställe. Lendo är experter på samlingslån. Låneförmedlaren Lendo hjälper varje vecka flera hundra svenskar att få lägre lånekostnader. Att använda Lendos tjänster med syfte att samla alla lån på ett ställe är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Ta chansen att spara pengar på dina lån och kontakta Lendo idag.

Vad innebär det att samla alla lån på ett ställe?

Att samla alla lån på ett ställe brukar vanligtvis innebära att man tecknar ett samlingslån, även kallat hopbakslån, som täcker alla tidigare lån som ligger utspridda hos olika långivare. När du fått ditt nya samlingslån utbetalt till ditt konto löser du dina gamla lån och behöver därefter endast fokusera på ett lån. Detta brukar vara ett effektivt sätt att spara både pengar och tid.

Ibland kan det till och med vara så att det är den nya långivaren som du tecknat ditt samlingslån hos som löser alla lånen åt dig. Detta för att verkligen säkerställa att de tidigare lånen blir lösta och att man inte råkar spendera pengarna på annat håll.

Hur mycket kan man spara varje månad?

Hur mycket man kan spara om man samlar alla lån på ett ställe beror helt på situationen. För den som till exempel har en större bunt dyra smålån och kanske också ett par stora kreditkortslån kan det handla om flera tusenlappar som kan sparas varje månad.

En lång rad låneförmedlare, banker och andra långivare erbjuder idag praktiska och användarvänliga verktyg på sina hemsidor där man smidigt kan räkna på lånekostnaden.

Det är dock viktigt att notera att detta endast är uppskattningar baserade på exempelränta. Den exakta räntan man kommer att bli erbjuden får man veta först efter att en ansökan skickats in och en kreditprövning gjorts.

Vilka krav ställs på mig som vill samla alla lån på ett ställe?

Kraven som ställs på den som vill samla alla lån på ett ställe kan variera stort från långivare till långivare. Någonting som alla långivare kräver dock är att man är minst 18 år gammal och kan uppvisa någon form av regelbunden inkomst.

Rent generellt kan man säga att långivarna som är kända för att kunna erbjuda billiga lån ofta ställer lite tuffare krav än andra. Dessa långivare accepterar sällan till exempel betalningsanmärkningar eller hög skuldsättning.

Tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder

Är det möjligt att samla alla lån trots att man tidigare råkat dra på sig en anmärkning? Att samla lån med betalningsanmärkning är inte alls så svårt som många tror. En eller till och med flera betalningsanmärkningar behöver inte vara ett speciellt stort hinder för att man ska få möjlighet att samla alla lån på ett ställe.

Ansöker man om ett samlingslån hos någon av de stora bankerna i Sverige får man tyvärr ofta räkna med att en betalningsanmärkning automatiskt kommer leda till avslag. Många upplever också stor frustration eftersom man hos de stora bankerna sällan ens får möjlighet att förklara omständigheterna till varför man fått betalningsanmärkningen.

Att de stora bankerna sällan är intresserade av att bevilja samlingslån om man har betalningsanmärkningar i registret betyder dock inte att alla långivare kommer att avslå ens ansökan.

Det finns idag flera långivare på den svenska lånemarknaden som tänker annorlunda. Flera av de mindre- och medelstora långivarna som jobbar med samlingslån är ofta beredda att kika närmare på en ansökan även om kreditvärdigheten vid ansökningstillfället inte är på topp, på grund av till exempel betalningsanmärkningar.

Detta betyder i korthet att om man kan visa att ens ekonomiska situation i övrigt är sund, så behöver inte en eller ett par gamla betalningsanmärkningar vara en anledning till att man ska få sin inskickade ansökan om att samla lån nekad.