Samla dina krediter till ett lån och förenkla din ekonomi

Samla krediter

Intresserad av att samla krediter till ett lån? Att samla små krediter till ett lån är ofta intressant när man vill få lägre ränta och längre återbetalningstid. Många människor upplever också att återbetalningsprocessen blir betydligt enklare när man får alla olika krediter samlade på en och samma faktura.

Samla dina krediter via en låneförmedlare

Har du planer på att samla krediter till ett lån är det i regel alltid ett smart drag att först jämföra låneräntor innan du bestämmer dig för vilken långivare du ska vända dig till. Räntorna på olika samlingslån kan nämligen skilja sig åt stort. Jämföra låneräntor och avgifter är någonting du får möjlighet att göra när du skickar en låneförfrågan via en låneförmedlare. Att skicka en förfrågan om att samla krediter till ett lån via en låneförmedlare är alltid kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Samla dina små krediter till ett lån via Lendo (att ansöka är kostnadsfritt)

Ta hjälp av låneförmedlaren Lendo när du vill jämföra långivarnas räntor och avgifter så slipper du själv kontakta flera olika långivare. Lendo är en av Sveriges ledande låneförmedlare och har lång erfarenhet av att hjälpa kunder runt om i Sverige att samla krediter till ett lån. Att fylla i en ansökan på Lendo hemsida tar inte mer än 2 minuter och endast 1 UC (kreditupplysning) registreras i samband med att din ansökan behandlas, vilket innebär att du inte behöver oroa dig över att din kreditvärdighet ska påverkas negativt.

Samla dina krediter till ett lån och förbättra din kreditvärdighet

Att stort minska på antalet utnyttjade och beviljade krediter genom att ersätta dessa med ett lån leder nästan alltid till lägre kostnader, men någonting annat värt att nämna är att det i många fall också kan vara ett effektivt sätt att förbättra sin kreditvärdighet.

Lite snabbt och enkelt förklarat kan man säga att ett större samlingslån i stället för flera mindre krediter från olika långivare ger ett intryck av att man har en ganska så välstädad ekonomi.

Kan jag ansöka om att samla krediter trots en tidigare betalningsanmärkning?

Alla som levt ett tag vet att en betalningsanmärkning gör det lite svårare att teckna ett nytt lån. Speciellt tydligt brukar detta bli om man ska skicka en ansökan till någon av de stora bankerna. En majoritet av de stora bankerna i Sverige är nämligen kända för att ha en mycket tuff policy när det kommer till betalningsanmärkningar.

Även om chanserna att få ett lån beviljat av någon av de stora bankerna är mycket små när man har en betalningsanmärkning, så finns det idag flera andra låneaktörer där är man är välkommen att samla krediter till ett lån trots en eller flera betalningsanmärkningar.

Någonting som långivarna som accepterar kunder med tidigare anmärkningar vill se dock är att man fått ordning på sin ekonomi och att man inte längre har någon aktiv skuld hos Kronofogden. Detta är något långivarna alltid kollar upp i samband med att uppgifterna från UC kommer in.

I många fall är det också en ganska så stor fördel om det gått ett antal månader sedan man blev skuldfri hos Kronofogden, gärna 6 månader eller mer. Med andra ord, har din skuld till Kronofogden alldeles nyligen blivit betald kan det vara en bra idé att försöka avvakta ett tag till innan du ska ansöka.

Om inte detta är ett alternativ kan det vara ett smart drag att kolla om man har någon närstående som kan tänka sig ställa upp som medsökande. Att stå två personer på ett lån kan nämligen stort öka chanserna att få en ansökan godkänd om man sedan tidigare har en betalningsanmärkning.