Samla dina lån och skulder med hjälp av ett samlingslån

Samlingslån

Känner du att du i dagsläget betalar alldeles för mycket i ränta och avgifter på dina lån och krediter? Då kan det vara läge att ansöka om ett samlingslån. Med ett samlingslån kan du snabbt och smidigt sänka dina lånekostnader och spara tusenlappar varje månad. Något annat positivt med ett samlingslån är att du får en mycket bättre översikt över din ekonomi när du i slutet av månaden endast behöver fokusera på ett lån och en månadsfaktura.

Samla dina lån med hjälp av ett samlingslån från Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt!
✅ Samlingslån upp till 500 000 kr (utan säkerhet).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36%.
✅ Ingen uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst, utan extra kostnad, lösa ditt samlingslån i förtid.

Ansök via en låneförmedlare för att hitta det bästa samlingslånet för dig

Att vända sig till en låneförmedlare när man är intresserad av ett samlingslån är ett fantastiskt smart drag, speciellt när man vill hitta det bästa samlingslånet på marknaden. En viktig fördel med att ansöka via en låneförmedlare är att du med endast en ansökan och en UC-slagning kan få ett tiotal olika låneförslag att välja mellan. Riktigt fort går det dessutom. Att fylla i en ansökan om ett samlingslån hos någon av de stora låneförmedlarna i Sverige tar vanligtvis inte mer än ett par minuter av din tid och dina första svar får du oftast inom en minut.

Lendo hjälper dig att hitta bästa samlingslånet för dig

Ansök om ett samlingslån via Lendo och få en stor mängd låneförslag att välja mellan. En ansökan genom Lendos hemsida kan generera svar från upp till 40 olika banker och långivare. Tjänsterna Lendo erbjuder är helt kostnadsfria för dig att använda och du förbinder dig inte till någonting.

Hur sätts räntan på ett samlingslån?

Räntan på ett samlingslån sätts oftast individuellt utifrån låntagarens ekonomiska situation. Långivarna kikar vanligtvis på en lång rad olika faktorer när de ska bestämma vad låntagaren ska erbjudas för ränta på samlingslånet, bland annat följande:

Sysselsättning: Långivarna gillar kunder som har fast anställning. Hos vissa långivare är fast anställning till och med ett viktigt grundkrav som måste kunna uppfyllas för att man ska bli beviljad ett samlingslån.

Inkomst: Vad du har i inkomst har ofta en mycket stor betydelse för vilken ränta du kommer att bli erbjuden. En stabil och hög inkomst är något som uppskattas av alla banker och andra långivare.

Befintliga lån: Få lån och låg belåning sedan tidigare är alltid någonting positivt när man är på jakt efter nytt samlingslån. Detta betyder mindre risk för långivaren vilket leder till lägre ränta.

Antalet kreditupplysningar: Varje gång du skickar iväg en låneansökan tar långivaren en kreditupplysning på dig. Flera kreditupplysningar under en kort tidsperiod, speciellt om det är frågan om upplysningar tagna hos UC, ger dig sämre kreditvärdighet.

Eventuella tillgångar: Äger du i dagsläget ett hus, en bostadsrätt och kanske också en sommarstuga? Ju mer tillgångar du kan uppvisa i samband med att din ansökan behandlas, desto lägre finansiell risk för banken.

Vad är det för skillnad på samlingslån och hopbakslån?

Många vill veta vad det är för skillnad på samlingslån och hopbakslån. Ett kort svar är att det egentligen inte råder någon skillnad. Samlingslån och hopbakslån är nämligen två olika namn för samma slags lån - ett lån du ansöker om när du vill lösa dina tidigare lån och krediter med hjälp av ett nytt lån där räntan och villkoren är bättre.

Dessa lån kallas ibland också för skuldfinansieringslån eller saneringslån om den som ansöker har en lite sämre ekonomisk situation. Det kan till exempel handla om betalningsanmärkningar och att man dragit på sig ett stort antal UC-förfrågningar under de senaste månaderna.

Går det att återbetala ett samlingslån i förtid?

Många av de samlingslån som erbjuds på nätet är idag detsamma som privatlån, det vill säga lån som inte kräver någon säkerhet eller pant av låntagaren och där räntan är rörlig.

Är ditt samlingslån ett privatlån har du möjlighet att när som helst lösa lånet i förtid utan att det kostar dig någonting extra. Du kan också när som helst välja att göra en extra inbetalning om du känner för det.

Att återbetala ett samlingslån i förtid eller göra extra inbetalningar brukar vanligtvis löna sig eftersom det betyder att man i slutändan kommer betala mindre i ränta på lånet.

Om samlingslånet du tecknat å andra sidan är ett lån med säkerhet, till exempel ett bolån du valt att utöka och där räntan är fast, har du rätt att även lösa detta lån i förtid om du så vill, men då har banken eller långivaren i fråga vanligtvis rätt att ta ut en så kallad ränteskillnadsersättning.