Samla dina lån och skulder med ett samlingslån

Samlingslån

Känner du att du betalar alldeles för mycket i ränta och avgifter på dina lån? Då kan det vara läge att ansöka om ett samlingslån. Med ett samlingslån kan du smidigt sänka dina lånekostnader och spara tusenlappar. Något annat positivt med ett samlingslån är att du får en mycket bättre översikt över din ekonomi när du i slutet av månaden endast behöver fokusera på ett lån och en månadsfaktura.

Ansök om samlingslån via låneförmedlare och få en stor mängd låneförslag

Att vända sig till en låneförmedlare när man är intresserad av ett samlingslån är ett smart drag. En viktig fördel med att ansöka via en låneförmedlare är att du med endast en ansökan och en UC-slagning kan få ett tiotal olika låneförslag.

Advisa

Ansök om ett samlingslån genom låneförmedlaren Advisa och få svar idag från upp till 37 banker och långivare. Tjänsten Advisa erbjuder är helt kostnadsfri och du binder dig inte till någonting.

Hur sätts räntan på ett samlingslån?

Räntan på ett samlingslån sätts ofta individuellt utifrån låntagarens ekonomiska situation. Långivarna kikar vanligtvis på en lång rad olika faktorer när de ska bestämma vad låntagaren ska erbjudas för ränta på samlingslånet, bland annat följande:

Sysselsättning: Långivarna gillar kunder som har fast anställning. Hos vissa långivare är detta till och med ett grundkrav för att man ska bli beviljad ett lån.

Inkomst: Vad du har i inkomst har stor betydelse. En stabil och hög inkomst är något som uppskattas.

Befintliga lån: Få lån och låg belåning är alltid någonting mycket positivt nr man är på jakt efter nytt lån. Detta betyder mindre risk.

Antalet kreditupplysningar: Varje gång du skickar iväg en låneansökan tar långivaren en kreditupplysning på dig. Flera kreditupplysningar under en kort tidsperiod ger dig sämre kreditvärdighet.

Eventuella tillgångar: Äger du ett hus, en bostadsrätt eller kanske ett fritidshus? Ju mer tillgångar, desto mindre risk för banken.

Vad är skillnaden mellan samlingslån och hopbakslån?

Många vill veta vad det är för skillnad på dessa två lån. Ett kort svar är att det egentligen inte råder någon skillnad. Samlingslån och hopbakslån är nämligen två olika namn för samma slags lån, ett lån du ansöker om när du vill lösa dina tidigare lån och krediter.

Dessa lån kallas ibland också för skuldfinansieringslån om den som ansöker har en lite sämre ekonomisk situation, t.ex betalningsanmärkningar och kanske också ett stort antal UC-förfrågningar under de senaste 12 månaderna.