Har du svårt att få ett vanligt hopbakslån på grund av betalningsanmärkningar kan du prova att ansöka om ett saneringslån

Saneringslån

På jakt efter ett saneringslån online? Om du idag känner att din ekonomi är i behov av en sanering kan det vara läge att undersöka om ett saneringslån skulle kunna underlätta din situation. Det är vanligt att människor ansöker om ett saneringslån när de vill bli av med dyra lån och krediter, men inte kan få ett vanligt hopbakslån på grund av till exempel flera betalningsanmärkningar. I praktiken brukar det handla om att ersätta dyra lån, krediter och skulder med ett nytt lån där räntan är lägre och villkoren bättre.

Ansök om saneringslån via låneförmedlare

Flera långivare i Sverige erbjuder idag så kallade saneringslån, som ibland också kallas skuldfinansieringslån eller omstartslån. Om man smidigt vill hitta långivare som erbjuder saneringslån med bra villkor och ränta ska man prova att vända sig till en låneförmedlare. En låneansökan via en låneförmedlare är alltid helt kostnadsfri och inte på något sätt bindande. Låneförmedlaren ser dessutom till att det endast tas en kreditupplysning i samband med låneansökan. Detta trots att man får möjlighet att ansöka om lån hos flera banker och långivare samtidigt.

Sanera ekonomin med ett lån utan säkerhet via låneförmedlaren Lendo

Hitta bästa saneringslånet på marknaden snabbt och tryggt via Lendo. Låneförmedlaren Lendo har samlat, under ett och samma tak, en stor mängd långivare som är kända för att kunna bevilja lån trots att kreditvärdigheten inte är på topp. Att fylla i en ansökan hos Lendo tar inte mer än 2 minuter och du kan räkna med att din ansökan blir helt färdigbehandlad inom 24 timmar.

Ansöka via låneförmedlare - Så här går det till:

Steg 1: Fyll i en ansökan
Att fylla i en ansökan online går snabbt. Låneförmedlarna är intresserade av att veta hur mycket du vill låna och hur lång lånetid du vill ha. Ofta behöver du även svara på en del korta frågor, till exempel civilstånd och vad du har för typ av anställning. Någonting viktigt du inte får glömma är att meddela låneförmedlaren om att ditt lånesyfte är att lösa befintliga lån. Ansöker du via Lendo kan du göra detta genom att kryssa i fliken 'Jag vill lösa befintliga lån'.

Steg 2: Jämför och välj bäst förslag
Efter att din ansökan inkommit skickas denna vidare till ett stort antal långivare som kan tänkas vara intresserade av att erbjuda dig ett lån. Ofta tar det inte mer än ett par minuter innan du kan se dina första svar. Hos vissa låneförmedlare, till exempel Lendo kan man se förslagen direkt på skärmen. När alla dina förslag kommit in kan du välja att gå vidare med det som du tror kommer passa dig bäst.

Steg 3: Signera lånet
Har du fått ett erbjudande som du känner dig nöjd med återstår endast signeringen av lånet. Detta är någonting du kan göra digitalt med hjälp av ditt bankID eller för hand (låneavtalet skickas hem till dig). Efter att signeringen är avklarad betalas lånet ut och du kan sätta igång med lösa dina dyra lån.

Långivare du kan vända dig till när du är i behov av ett saneringslån

Om du inte vill ansöka via låneförmedlare, så går det självklart också utmärkt att på egen hand besöka olika långivare för att jämföra villkor och mycket annat. Här nedan har vi samlat långivare man kan vända sig till när man är i behov av ett nytt lån som ska göra det möjligt att bland annat minska på månadskostnaden.

Samla dina dyra lån och krediter hos Svea Ekonomi

Sanera din ekonomi med ett lån från Svea Ekonomi. En eller flera betalningsanmärkningar och ett stort antal förfrågningar om UC är inte alltid något stort hinder för lån eftersom denna långivare främst fokuserar på låntagarens inkomst och framtida betalningsförmåga. Svea Ekonomi är även en få långivare i Sverige som kan hjälpa till med att lösa skulder till Kronofogden.

Vad är ett saneringslån?

När vi använder oss av uttrycket "saneringslån" syftar vi främst på hopbakslån eller samlingslån om man mer gillar det uttrycket, som ska göra det möjligt att få ordning på utgifterna genom att slå ihop dyra lån och liknande till ett nytt lån där räntan är lägre och lånevillkoren bättre.

Ett saneringslån är i många fall detsamma som ett privatlån utan krav på säkerhet, det vill säga lån som går att teckna utan att man lämnar säkerhet till långivaren (till exempel en bostadsrätt eller ett hus).

Hur mycket kan jag låna med ett saneringslån?

Det finns flera långivare på marknaden idag som erbjuder saneringslån (privatlån) där det ej ställs krav på säkerhet på belopp upp till 600 000 kronor. Hur stort saneringslån du kan få beviljat beror mycket på din betalningsförmåga och kreditvärdighet.

I samband med att din ansökan behandlas tar långivaren alltid en kreditupplysning. I de flesta fall är det frågan om en så kallad UC. I denna ser långivaren bland annat vad du har i årsinkomst och vad du har för lån och krediter sedan tidigare.

I kreditupplysningen syns även en hel del annat, till exempel fastighetsbestånd och om du har tidigare betalningsanmärkningar.

Hur många olika lån kan jag lösa med ett saneringslån?

Antalet lån du ska lösa med ditt saneringslån har oftast ingen stor betydelse. Med andra ord, det brukar inte finnas någon begränsning där. Vanligtvis kan man lösa så många lån (och krediter) man vill, så länge totalbeloppet inte överstiger lånebeloppet man blivit beviljad.

Någonting som kan vara värt att nämna är att man inte alltid får möjlighet att lösa alla sina lån på en gång. Då kan det vara läge att i stället främst fokusera på att bli av med lånen med högst ränta, till exempel olika högkostnadskrediter (snabblån/smslån).