Låna pengar till skoter

Skoterlån

Låna till skoter snabbt och med låg ränta med hjälp av ett privatlån. Det är inte alls ovanligt att ett skoterlån idag är detsamma som ett privatlån. Någonting många uppskattar med att finansiera ett skoterköp via privatlån är att man inte behöver ställa upp med en kontantinsats på 20%, vilket ofta är ett krav när man ska ansöka om ett lån där det ställs krav på säkerhet. Många uppskattar också stort det faktum att det är otroligt enkelt att ansöka om ett privatlån online. Hos flera banker som erbjuder privatlån tar det sällan mer än 2 minuter att få iväg en låneansökan och hos en del av dessa kan man få svar direkt på skärmen ihop med ett erbjudande.

Ansök om privatlån hos Coop och få svar direkt

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt på skärmen!
✅ Privatlån upp till 500 000 kr (lånebelopp över 350 000 kr kräver en medsökande).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36% (räntan sätts individuellt).
✅ 0 kr i uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst och utan extra kostnad lösa ditt lån i förtid.

Hitta bästa skoterlånet via en låneförmedlare

Ansök om lån till skoter snabbt och kostnadsfritt via en låneförmedlare. Ingen har troligtvis missat att det på senare tid blivit mycket vanligt att människor tar kontakt med en låneförmedlare så fort det finns planer på att teckna nytt lån. Att ansöka om lån till skoter via en låneförmedlare är ett fantastiskt smart drag eftersom låneförmedlaren ser till att du otroligt snabbt och enkelt får ut din låneansökan till ett stort antal banker och andra långivare. Ofta behöver du inte vänta mer än ett par minuter innan de första svaren börjar trilla in.

Låna till skoter med låg ränta via Lendo

Låna till ditt skoterköp snabbt och tryggt via Lendo. Låneförmedlaren Lendo hjälper dig att söka skoterlån (utan säkerhet) hos upp till 40 banker och långivare. Att fylla i en ansökan på Lendos hemsida tar runt 2 minuter och dina första svar får du oftast inom 1 minut. Att använda sig av Lendos jämförelsetjänst för lån är helt kostnadsfritt, inga extra avgifter läggs till ditt lån och du förbinder dig inte till något.

Du väljer själv återbetalningstid (upp till 15 år)

Hur lång återbetalningstid går det att få på ett skoterlån? Återbetalningstiden är någonting man själv brukar få välja i samband med att en låneansökan fylls i.

Återbetalningstiden på ett skoterlån där man lånar med skotern som säkerhet är ofta klart kortare än den möjliga återbetalningstiden för ett skoterlån utan säkerhet (privatlån).

Ska du till exempel finansiera skoterköpet genom ett privatlån via låneförmedlaren Lendo (som vi tipsat om ovan) kan du ansöka om en återbetalningstid på upp till 15 år.

Någonting bra att komma ihåg är att du när som helst kan lösa ett privatlån i förtid utan att det kostar dig någonting extra (du hittar mer info om detta längre ned på denna sida).

Skoterlån utan säkerhet (privatlån) betalas vanligtvis ut inom 1-3 arbetsdagar

Tecknar du ett skoterlån där skotern används som säkerhet är detta troligtvis ingenting du behöver fundera över. Skoterlån med säkerhet tecknas ofta direkt på plats hos skoterhandlaren och svar brukar komma nästan omgående vilket brukar betyda att du redan inom en timme eller två kan åka hem med skotern.

Väljer du att finansiera ditt skoterköp via ett privatlån är processen från ansökan fram till utbetalning inte riktigt lika snabbt. Exakt hur länge du behöver vänta på pengarna varierar beroende på långivare.

Generellt kan man dock säga att pengarna (privatlånet) vanligtvis betalas ut inom 1-3 arbetsdagar från det att banken eller långivaren mottagit ett påskrivet låneavtal.

Idag är det många långivare som erbjuder sina kunder möjligheten att signera låneavtalet direkt på långivarens webbplats. Detta är något som mycket ofta påskyndar utbetalningen av lånet med flera dagar.

Väljer man att teckna lån hos en långivare som erbjuder snabb signering direkt på hemsidan (via bankID) är det inte alls ovanligt att utbetalningen kommer igång samma dag som man skickat in sin ansökan, speciellt om man ansökt tidigt på morgonen.

Detta kan betyda att pengarna kommer in på kontot samma dag som man ansökt eller senast nästkommande arbetsdag.

Går det att lösa ett skoterlån i förtid?

Om det skoterlån du har tecknat är ett privatlån med rörlig ränta så finns det inget som hindrar dig från att när som helst lösa lånet i förtid. Detta är något du kan göra utan att några avgifter tillkommer.

Att lösa ett skoterlån i förtid kan vara en mycket bra idé av flera anledningar. För det första kan det hjälpa dig att spara pengar på räntekostnader. När du löser lånet i förtid betalar du bara ränta fram till det datum då du väljer att betala tillbaka hela lånebeloppet. Ju längre tid du har lånet, desto mer ränta kommer du att betala totalt sett. Genom att lösa lånet i förtid kan du undvika att betala onödigt mycket ränta.

För det andra kan det ge dig större ekonomisk frihet. När du har betalat av skoterlånet kan du använda de pengarna till andra saker som du behöver eller vill ha. Det kan också ge dig en bättre kreditvärdighet, vilket kan vara användbart om du i framtiden vill ta ett annat lån.

Så om du har möjlighet att lösa ditt skoterlån i förtid och vill spara pengar på räntekostnader eller öka din ekonomiska frihet, är det definitivt något att överväga. Tänk dock på att om ditt skoterlån har en fast ränta eller andra avgifter kan det kosta extra att lösa lånet i förtid. Se därför alltid över låneavtalet och rådgör med din långivare innan du tar några beslut om att lösa lånet i förtid.

Skoterlån trots betalningsanmärkning

Är det möjligt att låna till skoter om man råkat dra på sig en betalningsanmärkning? Har man en betalningsanmärkning i registret är det verkligen ingen enkel uppgift att få ett traditionellt skoterlån beviljat hos den vanliga banken.

Risken att man direkt kommer få avslag på ansökan är mycket hög, speciellt om man tänkt ansöka hos någon av de stora bankerna, till exempel Swedbank, SEB eller Handelsbanken.

Går man ut på nätet och letar brukar det dock inte vara särskilt svårt att hitta en långivare som kan tänka sig bevilja privatlån trots betalningsanmärkningar. En viktig förutsättning är dock att man kan visa att ekonomin i övrigt är sund.

Fast anställning är inte nödvändigtvis ett krav, men nästan alla långivare som accepterar kunder med betalningsanmärkningar brukar kräva att man ska kunna visa upp en fast inkomst.

Ett bra tips till alla som är på jakt efter ett skoterlån utan säkerhet (privatlån) men är oroliga att tidigare prickar i registret ska leda till automatiskt avslag är att prova ansöka via en låneförmedlare.

Lendo, Zmarta och flera andra stora aktörer på den svenska låneförmedlingsmarknaden är kända för att samarbeta med en lång rad långivare som beviljar både små och stora lån till kunder med tidigare anmärkningar.

Högre ränta för låntagare med betalningsanmärkningar

Innan man bestämmer sig för att ansöka är det bra att känna till att räntan troligtvis inte kommer vara speciellt låg. Detta hänger ihop med det faktum många långivare vill ha mer betalt eftersom risken att ett lån inte blir återbetalt i tid är klart högre när man lånar till någon med tidigare anmärkningar.

Av denna anledning är det viktigt att inte välja en allt för lång återbetalningstid på skoterlånet. Väljer man en klart längre återbetalningstid än nödvändigt finns det risk att den totala lånekostnaden kommer att bli orimligt hög.