Lös dina dyra lån och skulder med ett skuldfinansieringslån

Skuldfinansieringslån

Bli kvitt dina dyra lån och skulder med ett skuldfinansieringslån. Det finns idag flera långivare i Sverige som erbjuder lån som är speciellt framtagna för människor med tung skuldbörda, så kallade skuldfinansieringslån. Dessa lån har många likheter med vanliga hopbakslån (man ansöker om ett nytt lån för att bli av med dyra lån och skulder), men en viktig skillnad är att även låntagare med låg kreditvärdighet är välkomna att ansöka.

Hitta bästa skuldfinansieringslånet på marknaden via en låneförmedlare

Jämför en stor mängd skuldfinansieringslån snabbt och helt kostnadsfritt via en låneförmedlare. Om du idag har en stor bunt med lån och skulder utspridda hos olika kreditgivare är det ett smart drag att vända sig till en låneförmedlare för att få hjälp med att samla dem till ett nytt lån med lägre ränta och avgifter. Detta är ofta ett mycket effektivt sätt att få mer ordning på ekonomin utan att öka den totala skuldbördan.

Hitta bästa samlingslånet på marknaden via Lendo

Vänd dig till låneförmedlaren Lendo när du är på jakt efter ett skuldfinansieringslån för att betala av tidigare lån och skulder. Lendo hjälper varje år tiotusentals kunder med tung skuldbörda att samla dyra lån och skulder till ett nytt lån med förmånligare ränta och bättre lånevillkor.

Lendo samlar in låneförslag från upp till 40 banker och andra kreditgivare (flera av dessa accepterar betalningsanmärkningar). När du ansöker via Lendo kan du få erbjudanden från bl.a följande långivare: Aasa Kredit, Avida, Balanzia, Bank Norwegian, BlueStep, BraBank, Brocc, Byax, Cashbuddy, Collector, Credento, Credigo, Credway, Fellow Finance, Forex, ICA Banken, Ikano Bank, InstaBank, Komplett Bank, KonsumentKredit, Lendify, Lån & Spar Bank, Marginalen Bank, MedMera Bank, Moank, MoneyGo, Nordnet Bank, Nystart Finans, Re:member, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, SEB, SevenDay Bank, Svea Ekonomi, Swedbank och Wasa Kredit.

Långivare du kan vända dig till när du är i behov av ett lån för att lösa dyra lån och skulder

Här nedan har vi samlat långivare man kan vända sig till när man behöver hjälp med att lösa dyra lån, krediter och skulder, men har svårt att få lån hos sin vanliga bank på grund av t.ex betalningsanmärkningar.

Samla dina dyra lån hos Svea Ekonomi

Vänd dig till Svea Ekonomi om du känner att du fastnat i en tråkig skuldfälla och vill få tillbaka kontrollen över din ekonomi. Hos denna långivare kan även den som har betalningsanmärkningar få hjälp med lån. Svea Ekonomi kan ibland även hjälpa till med ackordsuppgörelser. Om du inte bekant med denna term sedan tidigare, så betyder detta att de kontaktar (med din tillåtelse förstås) de olika fordringsägarna för att undersöka om det går att nå en uppgörelse där den totala skulden förhandlas ned.

Vad är ett skuldfinansieringslån?

Skuldfinansieringslån hjälper skuldsatta låntagare att komma ur skuld genom att baka ihop befintliga lån och skulder till ett enda lån. Ett stort samlat lån brukar ofta innebära lägre låneränta och klart färre avgifter.

Med tanke på att dessa lån inte ska användas till konsumtion utan till att betala bort skulder, dyra lån och liknande, är det viktigt att inte ansöka om ett större lånebelopp än vad man behöver.

Någonting annat viktigt att tänka på är att man inte väljer en längre lånetid än nödvändigt. Räntorna på skuldfinansieringslån är ofta klart högre än på vanliga hopbaksslån. Detta brukar betyda att det sällan är ett smart val att välja en lång lånetid.

Vad är det för skillnad på skuldfinansieringslån och hopbakslån?

Många av våra läsare undrar vad det är för skillnad på skuldfinansieringslån och vanliga hopbakslån. Ett kort svar på detta är att det egentligen inte är någon skillnad eftersom ett skuldfinansieringslån är en form av hopbakslån.

Det finns idag ett ganska så stort antal långivare i Sverige som erbjuder hopbakslån. Långt ifrån alla långivare beviljar dock lån till kunder med sämre kreditvärdighet. Därför har det blivit vanligt att man använder uttryck som "skuldfinansieringslån" för att signalera att långivaren också vänder sig till kunder med sämre kreditvärdighet.

En medsökande kan förbättra dina chanser att få ett skuldfinansieringslån

Om du har en kreditvärdig medsökande, det kan vara till exempel en make, maka, sambo eller förälder, när du skickar iväg din låneansökan har du förbättrat dina chanser att få ett skuldfinansieringslån beviljat.

Detta blir möjligt då en medsökande, utifrån långivarens perspektiv, tillför extra säkerhet för att skuldfinansieringslånet kommer att bli återbetalt i tid. Att ha en medsökande kan ofta dessutom hjälpa dig att få lägre ränta på lånet.

Exempel på situationer när det är bra att vara två på ett skuldfinansieringslån

Svårt få lån på grund av låg kreditvärdighet
Om du har svårt att få lån på grund av dålig ekonomi eller betalningsanmärkningar kan en medsökande vara till stor hjälp.

Låntagaren vill få en så låg ränta som möjligt på skuldfinansieringslånet
När ytterligare en inkomst adderas till skuldfinansieringslånet kan man ofta räkna med en belöning i form av lägre ränta och bättre villkor på lånet.

Det finns behov av ett stort lånebelopp
Har du en tung skuldbörda och är i behov av ett stort lånebelopp kan en medsökande vara precis det som krävs för att du ska bli beviljad ett lån på beloppet du behöver.

Lösa skuldsaldo hos Kronofogden
Det finns idag ett par långivare där det går att låna pengar trots skuld hos Kronofogden. Ett vanligt krav brukar dock vara att man har en medlåntagare.

Vanliga orsaker till avslag på ansökan om skuldfinansieringslån

Om du blir nekad ett lån kan det vara för att långivaren anser att du för tillfället har en för låg kreditvärdighet. Det kan till exempel handla om att du har alldeles för höga skulder sedan tidigare, att du saknar en trygg anställning eller att din inkomst är för låg.

Ett viktigt tips om du på egen hand väljer att leta skuldfinansieringslån, det vill säga du ansöker inte via en låneförmedlare, är att alltid mycket noggrant undersöka vad långivaren ställer för krav på den som ansöker. Detta är något man ska göra redan innan man skickar iväg låneansökan.

Om någonting skulle vara oklart är det bättre att kontakta långivarens kundtjänst och ställa frågor i stället för att chansa och ansöka. Anledningen till detta är mycket enkel - när man är på jakt efter ett skuldfinansieringslån är det otroligt viktigt att försöka hålla nere antalet UC-förfrågningar.

Att dra på sig en UC-förfrågan för ett lån man ändå inte kommer att kunna få beviljat för att något grundkrav inte är uppfyllt (till exempel ålder, inkomst eller typ av anställning) är inget vi rekommenderar.

Antalet betalningsanmärkningar kan ha betydelse

En annan vanlig anledning till att man får ett nej på en ansökan om ett skuldfinansieringslån är att man dragit på sig alldeles för många betalningsanmärkningar.

Det är bra att känna till att även om man ansöker hos en långivare som är känd för att kunna bevilja lån till kunder med betalningsanmärkningar, så betyder inte detta nödvändigtvis att antalet betalningsanmärkningar inte har någon som helst betydelse.

Generellt kan man också säga att det ofta är ett stort plus om det vid ansökningstillfället gått minst sex månader sedan man fått den senaste betalningsanmärkningen. Hos vissa långivare kan detta till och med vara ett krav.

Även antalet UC-förfrågningar kan ha betydelse

Någonting många helt missat är att även ett stort antal UC-förfrågningar kan leda till man får avslag på en låneansökan. Detta är en anledning till varför det blivit så populärt att ansöka via låneförmedlare.

När du ansöker via någon av de stora låneförmedlarna i Sverige, till exempel Lendo eller Zmarta, kan du få låneförslag från ett tiotal olika långivare och det kommer ha en minimal påverkan på din kreditvärdighet. Detta blir möjligt eftersom endast 1 UC (kreditupplysning) registreras i samband med att din ansökan behandlas.