Lös dina dyra lån och skulder med ett skuldfinansieringslån

Skuldfinansieringslån

Bli kvitt dina skulder med ett skuldfinansieringslån. Det finns idag flera långivare som erbjuder lån som är speciellt framtagna för människor med tung skuldbörda, så kallade skuldfinansieringslån. Dessa lån har många likheter med vanliga samlingslån (man ansöker om ett nytt lån för att bli av med dyra lån och skulder), men en mycket viktig skillnad är att även låntagare med betalningsanmärkningar och många förfrågningar om UC är välkomna att ansöka. En del av långivarna som erbjuder skuldfinansieringslån kan också hjälpa till i kontakten med fordringsägare. Ibland kan man till och med få hjälp med lån även om man har ett aktivt skuldsaldo hos kronofogden.

Svea Ekonomi

Vänd dig till Svea Ekonomi om du känner att du fastnat i en tråkig skuldfälla och vill få tillbaka kontrollen över din ekonomi. Hos denna långivare kan även den som har betalningsanmärkningar eller en skuld till kronofogden få hjälp med lån. Svea Ekonomi kan även hjälpa till med ackordsuppgörelser. Om du inte bekant med denna term sedan tidigare, så betyder detta att de kontaktar (med din tillåtelse förstås) de olika fordringsägarna för att undersöka om det går att nå en uppgörelse där den totala skulden förhandlas ned.

Nystart Finans

NyStart Finans kan vara till stor hjälp när man behöver samla skulder och lån till ett nytt samlingslån. NyStart Finans kollar främst på låntagarens återbetalningsförmåga och inkomst, vilket betyder att betalningsanmärkningar och ett stort antal UC inte behöver vara hinder för lån. NyStart Finans är även kända för att kunna hjälpa till med att lösa skulder hos kronofogden.

En medsökande kan förbättra dina chanser att få ett skuldfinansieringslån

Om du har en medsökande, det kan vara t.ex en make, maka, sambo eller forälder, när du skickar iväg din låneansökan har du förbättrat dina chanser att få ett skuldfinansieringslån beviljat. Detta då en medsökande, utifrån långivarens perspektiv, tillför extra säkerhet för att skuldfinansieringslånet kommer att bli återbetalt i tid. Att ha en medsökande kan ofta dessutom hjälpa dig att få lägre ränta på lånet.

Exempel på situationer när det är bra att vara två på ett skuldfinansieringslån

Svårt få lån på grund av låg kreditvärdighet
Om du har svårt att få lån på grund av dålig ekonomi eller betalningsanmärkningar kan en medsökande vara till stor hjälp.

Låntagaren vill få en så låg ränta som möjligt på skuldfinansieringslånet
När ytterligare en inkomst adderas till skuldfinansieringslånet kan man ofta räkna med en belöning i form av lägre ränta och bättre villkor på lånet.

Det finns behov av ett stort lånebelopp
Har du en tung skuldbörda och är i behov av ett stort lånebelopp kan en medsökande vara precis det som krävs för att du ska bli beviljad ett lån på beloppet du behöver.

Lösa skuldsaldo hos kronofogden
Det finns idag ett par långivare där det går att låna pengar trots skuld hos kronofogden. Ett vanligt krav brukar dock vara att man har en medlåntagare.