Det finns idag en stor mängd banker och andra långivare som erbjuder husvagnslån

Husvagnslån - Låna till husvagn

Letar du husvagnslån? Husvagnar har länge varit populära i Sverige och andra länder. Med en husvagn kan du resa utan att behöva boka hotell eller leta stuga. Om du funderar på att köpa husvagn är det troligt att du behöver ta ett lån för att finansiera köpet av husvagnen, detta då ett husvagnsköp ofta är en stor investering.

Santander Consumer Bank
Hos Santander Bank får du lånebesked direkt!
Du kan låna mellan 10 000–350 000 kronor
Ränta från 3,95–12,95%
Ingen uppläggningsavgift
Inga aviavgifter (om du väljer att betala via autogiro)

Hitta ett lån med låg ränta för ditt husvagnsköp

Det kan verkligen löna sig att jämföra lån. Detta är något du enkelt kan göra genom att ta hjälp av en låneförmedlare. Att ansöka om privatlån via en låneförmedlare är helt kostnadsfritt, och du får möjlighet att smidigt jämföra räntor och villkor från upp till 25 olika banker. När du använder dig av en låneförmedlare som jämför lån från en stor mängd långivare ökar det dina chanser att hitta ett husvagnslån med låg ränta.

Hitta ett bra husvagnslån med låg ränta genom Lendo

Lendo är en låneförmedlare som specialiserat sig på att förmedla lån utan säkerhet. Genom Lendo kan du snabbt och smidigt jämföra lån upp till 500 000 kr. Att ansöka om ett privatlån för ett husvagnsköp via Lendo är helt kostnadsfritt och själva ansökan tar inte mer än någon minut att fylla i.

Olika sätt att finansiera köp av husvagn

Det finns flera olika sätt att finansiera ett köp av en husvagn. Den som letar finansiering till ett husvagnsköp har vanligtvis tre olika möjligheter att välja mellan. Det går att ansöka om ett lån hos återförsäljaren, hos den traditionella banken eller online.

Om du ska ta husvagnslån hos återförsäljaren krävs det ofta en mycket bra kreditvärdighet och att du kan lägga minst 20% i handpenning. Detta är mycket pengar och det är inte alla som har så stora summor i besparingar. Om du ska ansöka om ett husvagnslån hos den traditionella banken krävs det ofta mycket talamod, det kan nämligen ta ett bra tag att få ett lånelöfte beviljat. Även den traditionella banken kräver ofta en kontantinsats på minst 20%.

Det tredje alternativ är att söka lånet online. Detta betyder i många fall att man ansöker om ett privatlån. När du ansöker om ett privatlån behöver du aldrig vänta särskilt länge på besked. Ofta får du svar redan samma dag som du ansökt. Blir du beviljad ett lån behöver du inte heller vänta särskilt länge på att lånet ska betalas ut. De flesta banker och långivare som idag specialiserat sig på att erbjuda privatlån online ser till att pengarna kommer in till ditt konto redan inom 1-5 arbetsdagar.