Det finns idag en stor mängd banker och andra långivare som erbjuder husvagnslån

Husvagnslån

Letar du husvagnslån? Husvagnar har länge varit populära i Sverige och en stor mängd andra länder. Med en husvagn kan du resa utan att behöva boka hotell eller leta stuga. Om du funderar på att köpa husvagn är det troligt att du behöver ta ett lån för att finansiera köpet av husvagnen, detta då ett husvagnsköp ofta är en stor investering.

Låna till husvagn hos Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt!
✅ Låna upp till 500 000 kr.
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Ränta mellan 3,76% - 10,36% (räntan sätts individuellt).
✅ 0 kr i uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst, utan extra kostnad, lösa ditt lån i förtid.

Husvagnslån med låg ränta

På jakt efter ett billigt husvagnslån? Det kan verkligen löna sig att jämföra lån innan man slår till. Detta är något du enkelt och tryggt kan göra genom att ta hjälp av en låneförmedlare. Att ansöka om lån till ett husvagnsköp via en låneförmedlare är helt kostnadsfritt, och du får möjlighet att enkelt och smidigt jämföra räntor och villkor från ett tiotal olika banker. När du använder dig av en låneförmedlare som jämför lån från en stor mängd banker och långivare ökar det dina chanser att hitta ett husvagnslån med låg ränta.

Hitta bästa husvagnslånet via Advisa

Kolla med Advisa när du är intresserad av att låna pengar till husvagn. Advisa är en stor och trygg låneförmedlare som specialiserat sig på att förmedla lån utan säkerhet. Genom Advisa kan du snabbt och smidigt jämföra lån upp till 600 000 kr. Att ansöka om ett privatlån för ett husvagnsköp via Advisa är helt kostnadsfritt och du binder dig inte till något. Själva ansökan tar inte mer än någon minut att fylla i.

Olika sätt att finansiera köp av husvagn

Det finns idag flera olika sätt att finansiera ett köp av en husvagn. Den som letar finansiering till ett husvagnsköp har vanligtvis tre olika möjligheter att välja mellan. Det går att ansöka om ett lån hos återförsäljaren, hos den traditionella banken eller online.

Om du ska ta husvagnslån hos återförsäljaren krävs det ofta en mycket bra kreditvärdighet och att du kan lägga minst 20% i kontantinsats. Detta är mycket pengar och det är inte alla som har så stora summor i besparingar.

Om du ska ansöka om ett husvagnslån hos den traditionella banken krävs det ofta mycket tålamod, det kan nämligen ta ett bra tag att få ett lånelöfte beviljat. Även den traditionella banken kräver ofta en kontantinsats på minst 20%.

Det tredje alternativ är att söka husvagnslånet online. Detta betyder i många fall att man ansöker om ett privatlån utan säkerhet. När du ansöker om ett privatlån online behöver du aldrig vänta särskilt länge på besked. Ofta får du svar omedelbart, eller åtminstone samma dag som du ansökt.

Blir du beviljad ett lån behöver du vanligtvis inte heller vänta särskilt länge på att lånet ska betalas ut. De flesta banker och långivare som idag specialiserat sig på att erbjuda privatlån online ser till att pengarna kommer in till ditt konto redan inom 1-3 arbetsdagar från det att du signerat avtalet.

Husvagnslån utan kontantinsats

Intresserad av ett husvagnslån utan kontantinsats? Ett husvagnslån utan krav på kontantinsats är ofta detsamma som ett klassiskt privatlån, det vill säga ett lån utan säkerhet. Dessa smidiga lån, som idag erbjuds av en stor mängd banker och andra kreditgivare, gör det möjligt att slå till på en husvagn utan att man har en sparad kontantinsats.

Otroligt många uppskattar också det faktum att man med dessa lån alltid är fri att själv bestämma var eller av vem man ska köpa husvagnen av. Vilket skick husvagnen är i, om den till exempel är sprillans ny eller begagnad, har inte heller någon som helst betydelse.

Har man en bra kreditvärdighet och ägnat lite tid åt att på egen hand jämföra räntor innan man bestämt sig för var man ska låna, alternativt ansökt via en låneförmedlare, är chanserna också mycket goda att låneräntan man blir erbjuden inte kommer att skilja sig avsevärt från husvagnslån där man lånar med husvagnen som säkerhet och där det alltid ställs krav på en kontantinsats.

Husvagnslån trots betalningsanmärkning

Går det att låna till husvagn om man tidigare råkat dra på sig en anmärkning? Det råder idag ingen större brist på långivare som kan tänka sig bevilja lån till ett husvagnsköp trots en eller flera betalningsanmärkningar. Man måste dock kunna bevisa för långivaren att det verkligen är ordning på ekonomin idag. Detta behöver inte alltid vara en tuff uppgift då det kan ha gått nästan tre år sedan man fått betalningsanmärkningen och mycket kan ha förändrats under denna tidsperiod.

Att ha en betalningsanmärkning är dock aldrig något positivt när man har planer på att låna till husvagn, detta är viktigt att poängtera. Ofta behöver man betala en högre ränta då risken för utlåningen ökar. Det är också vanligt att man inte får låna ett lika högt lånebelopp som man hade fått om man inte haft betalningsanmärkningen.