När man ska ansöka om ett privatlån så finns det ett stort antal lånebelopp att välja mellan

Lånebelopp

Vilket lånebelopp är du intresserad av? Med ett privatlån går det idag att låna till det mesta – helt utan säkerhet, vilket är uppskattat. När man ska ansöka om nytt privatlån finns det vanligtvis flera lånebelopp man kan välja mellan. Hur mycket man behöver låna beror förstås mycket på vad man ska använda pengarna till.

Små privatlån

Behöver man bara pengar för att klara ett par nödvändiga utgifter fram till löning, så kanske det räcker med ett litet privatlån, exempelvis 5000 kr. Detta är ofta det minsta lånebeloppet man kan få ett privatlån utställt på.

Ett annat vanligt lånebelopp för ett litet privatlån är 10000 kr. Detta är troligtvis ett av de absolut vanligaste lånebeloppen idag. Exempel nedan på vanliga lånebelopp för små privatlån:

5000 kr
6000 kr
7000 kr
8000 kr

Mellanstora privatlån

Mellanstora privatlån, det kan vara belopp någonstans mellan 25000 och 100000 kr, går att använda för att till exempel införskaffa en enkel begagnad bil eller motorcykel.

Det är lån som också kan vara bra för att finansiera en renovering i hemmet, särskilt om man har en del pengar undansparade sedan tidigare och bara behöver lånet som ett tillskott för att utöka renoveringskassan. Här nedan kan du läsa mer om olika lånebelopp för mellanstora privatlån:

Stora privatlån

Stora privatlån

Stora privatlån går utmärkt att använda för att finansiera ett köp av en ny bil, husvagn eller båt. Eller har du planer på att totalrenovera köket eller badrummet? Många tar ett privatlån när de känner att det är dags att komma igång med en stor renovering.

Privatlån på en halv miljon eller mer

Hur mycket kan man egentligen låna med privatlån? Finns det något maxbelopp för denna låneform? Det går idag att låna upp till 600 000 kr med privatlån, detta kan ses som ett maxbelopp för privatlån. Ska man låna en halv miljon kronor eller mer är det ofta en bra idé att ha en medsökande, detta ökar dina chanser stort att få lånet beviljat samtidigt som det också kan leda till att du får en lite lägre ränta på köpet.