Ansök om ett hopbakslån online och sänk dina lånekostnader

Hopbakslån

Sänk dina lånekostnader snabbt och enkelt med ett hopbakslån. Att ta ett hopbakslån innebär vanligtvis att du samlar ihop dina smålån, krediter, avbetalningsköp och annat till ett enda lån. Det finns många fördelar med att samla flera lån, krediter och annat till ett nytt och större lån. Ofta kan du få en bättre ränta och lägre månadskostnad genom att endast ha ett lån att betala varje månad istället för flera mindre lån och krediter.

Teckna hopbakslån med låg ränta och bra villkor hos Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt på skärmen!
✅ Hopbakslån upp till 500 000 kr (lånebelopp över 350 000 kr kräver en medsökande).
✅ Lång återbetalningstid, upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36% (räntan sätts individuellt).
✅ Ingen uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst och utan extra kostnad lösa ditt lån i förtid.

Hitta marknadens bästa hopbakslån via låneförmedlare

Ta reda på vilket som är det bästa hopbakslånet för just dig genom att jämföra olika alternativ. Det har på senare år blivit vanligt att vända sig till en låneförmedlare när man vill hitta det bästa hopbakslånet med låg ränta och bra lånevillkor. När du ansöker genom en låneförmedlare behöver du inte själv kontakta en stor mängd banker och långivare för att jämföra räntor och avgifter. En annan viktig fördel med att söka via en låneförmedlare är att du inte riskerar att dra på dig en mängd onödiga förfrågningar hos UC, eftersom låneförmedlaren ser till att det endast tas en UC i samband med låneansökan, trots att din ansökan når ut till ett tiotal ledande banker och andra långivare.

Använd Lendo för att hitta det bästa hopbakslånet på marknaden för just dig

Vänd dig till låneförmedlaren Lendo när du vill hitta det bästa hopbakslånet på marknaden för just dig. Lendo jämför hopbakslån från upp till 40 banker och långivare i Sverige och ses av många som Sveriges ledande låneförmedlare. Denna låneförmedlare har höga betyg på Trustpilot och hjälper varje år tiotusentals svenska kunder att smidigt samla ihop dyra lån, krediter och annat till ett nytt lån där räntan är flera procentenheter lägre och villkoren mycket bättre. Att söka hopbakslån via Lendo är kostnadsfritt och du är inte bunden till något.

Hur fungerar det att ansöka om hopbakslån via en låneförmedlare?

Fyll i en ansökan
Att skicka in en ansökan tar vanligtvis inte mer än 2 minuter. Låneförmedlaren behöver veta hur mycket du vill låna och vilken lånetid som passar dig. Du behöver också fylla i dina personuppgifter och svara på ett par korta frågor. Det är mycket viktigt att du informerar låneförmedlaren om att du ska använda lånet för att lösa nuvarande lån. Om du ansöker via låneförmedlaren Lendo, kryssar du i fliken 'Jag vill lösa befintliga lån'. Endast en kreditupplysning (UC) tas i samband med att din ansökan behandlas. Det kan hända att du får omfrågandekopior från banker som har behandlat din ansökan, men dessa påverkar inte din kreditvärdighet.

Låneförmedlaren samlar in erbjudanden från ett stort antal långivare
Efter att din ansökan har skickats in, kontaktar låneförmedlaren olika banker och andra långivare för att se om de kan vara intresserade av att ge dig ett erbjudande. Om du har skickat in en ansökan till Lendo kan det handla om upp till 40 olika banker och långivare. Vanligtvis tar det inte mer än ett par minuter innan du kan se dina första svar. De flesta låneförmedlare rekommenderar dock att du väntar i upp till 24 timmar innan du bestämmer dig för att acceptera ett erbjudande. Detta ger även de lite mer långsamma bankerna och långivarna en möjlighet att ge dig ett erbjudande.

Jämför och välj hopbakslånet som passar dig bäst
När du jämför olika hopbakslån är det viktigt att du fokuserar på den effektiva räntan. Den effektiva räntan visar vad lånet totalt kommer att kosta i slutändan, inklusive alla avgifter som uppläggningsavgift, aviavgifter och eventuella påminnelseavgifter. Glöm inte att din ansökan inte är bindande förrän du väljer att signera låneavtalet. Om du skulle ångra dig efter att du har skrivit under avtalet, har du alltid 14 dagars ångerrätt (förutom för bolån och lån där du har pantsatt egendom). Om du behöver hjälp eller har frågor, kan du alltid kontakta låneförmedlarens kundservice via telefon eller e-post. De flesta låneförmedlare är snabba att svara på eventuella frågor.

Långivare som erbjuder hopbakslån

Om du av någon anledning inte vill jämföra hopbakslån via en låneförmedlare, så går det självklart också utmärkt att på egen hand besöka olika banker och kreditinstitut för att bilda sig en uppfattning om vilka långivare som ska kontaktas när det blivit dags att ansöka om ett hopbakslån.

Låna upp till 600 000 kr hos Bank Norwegian

Ansök om ett enkelt och smidigt hopbakslån på belopp upp till 600 000 kr hos Bank Norwegian, få svar direkt och spara pengar. Bank Norwegian godkänner många ansökningar. Hos denna långivare får du alltid ett erbjudande omgående och många uppskattar att hela ansökningsprocessen snabbt och smidigt kan fullbordas på internet.

Vad är ett hopbakslån?

Vad är ett hopbakslån är det många som undrar. Om du har många olika lån och krediter som du vill samla i ett enda lån för att undvika höga räntor och avgifter kan ett hopbakslån vara en lösning för dig. Ett hopbakslån är ett samlingslån som gör det möjligt att baka ihop olika lån och krediter i ett enda lån med en gemensam ränta. Ett hopbakslån utan säkerhet är likt ett vanligt privatlån, men det får inte användas till konsumtion, utan endast till att bli av med dyra lån och krediter.

Ett hopbakslån kan ha ett lånebelopp som sträcker sig från cirka 5000 till 600 000 kronor, beroende på låntagarens behov och förmåga att betala tillbaka. Lånetiden kan vara på allt från ett år upp till 15-20 år, och det är vanligt att man själv får välja lånetid i samband med att man fyller i en ansökan. Ju längre lånetid du väljer, desto lägre blir månadskostnaden, men det är viktigt att komma ihåg att den totala kostnaden för lånet också blir högre. Ett bra råd är därför att inte välja en längre lånetid än vad som är absolut nödvändigt.

Är det svårt eller krångligt att ansöka?

Det är ofta mycket enkelt att ansöka om ett hopbakslån online. Flera av de banker och långivare som specialiserat sig på denna typ av lån använder låneformulär som är enkla att förstå och som sällan tar mer än ett par minuter att fylla i. Du skriver in dina personuppgifter, lånebeloppet och den önskade lånetiden. Ibland behöver du också svara på ett par korta frågor, till exempel om din anställningsform, innan du kan gå vidare till nästa steg.

Det är viktigt att banken eller långivaren förstår att ditt syfte med lånet är att samla befintliga lån eller andra skulder. Annars finns risken att de förutsätter att ditt nya lån ska användas till konsumtion. Att meddela långivaren om att du ska samla lån är inte svårt. Det kan du ofta göra genom att kryssa i en flik i låneansökan om att du ska "samla" eller "lösa" befintliga lån.

Efter att du har skickat iväg din låneansökan tas en kreditupplysning, vanligtvis hos Upplysningscentralen (UC), för att undersöka om du har de rätta ekonomiska förutsättningarna för att få ett hopbakslån beviljat.

Ansök om hopbakslån idag och få svar direkt

Många som söker efter lån vill gärna få svar direkt på skärmen. Detta har långivarna noterat och det är därför inte alls ovanligt att man idag kan få svar direkt på en låneansökan. Detta gäller även för hopbakslån, vilka är ett samlingslån som möjliggör för låntagaren att samla olika lån och krediter i ett enda lån med en gemensam ränta.

Ofta handlar det om ett så kallat preliminärt lånebesked. Om du har fått ett positivt förhandsbesked (preliminärt lånebesked) på en ansökan om ett hopbakslån är chanserna goda att du kommer att få lånet beviljat, förutsatt att uppgifterna i låneansökan är korrekta. Så fort din ansökan har granskats manuellt av en lånehandläggare kommer du att erhålla ett slutgiltigt besked. Detta kan ta allt från ett par minuter upp till 24 timmar eller mer, beroende på tidpunkten på dygnet då du ansökt.

Ibland kan det vara nödvändigt att komplettera sin låneansökan med intyg

Ibland vill banken eller långivaren att du ska komplettera din ansökan om hopbakslån med ett arbetsgivarintyg och kopior på de senaste lönespecifikationerna. Detta kan ske när lånehandläggaren vid den manuella granskningen har noterat en stor avvikelse (15% eller mer) mellan den årsinkomst du har uppgett i ansökan och den taxerade årsinkomsten enligt Upplysningscentralen (UC).

Det är inte ovanligt att det kan råda stor skillnad mellan dessa siffror. UC visar ofta den taxerade inkomsten för föregående år, och mycket kan ha förändrats sedan dess. Det kan vara så att du har lyckats förhandla upp lönen rejält eller till och med fått en befodran på jobbet detta år.

Vissa långivare begär även kontoutdrag

Vissa långivare kan även begära kopior på de senaste månadernas kontoutdrag. Detta kan vara för att säkerställa att det verkligen sker löneinsättningar på kontot innan lånet beviljas. Det kan till exempel vara fallet om du har en låg fastställd inkomst för föregående taxeringsår, men nyligen har fått en anställning.

I ett kontoutdrag kan man se allt man har handlat med kort och vilka andra transaktioner som har gjorts. Om lånehandläggaren ser att det har gjorts många insättningar till olika nätcasinon under en kort tid kan det uppstå frågor kring detta. Samma gäller om du har en vana att låta en eller flera räkningar gå till inkasso innan du betalar dem.

En förklaring kan även behövas om en granskning av kontoutdragen visar att du har dragit på dig en stor mängd snabblån under de senaste månaderna. Dessa lån syns inte alltid i en kreditupplysning via UC, men insättningarna blir synliga för lånehandläggaren om hon väljer att kolla efter någonting avvikande i ett kontoutdrag. Det är dock inte vanligt att långivare frågar efter kontoutdrag. Vanligtvis är det långivare som specialiserat sig på att erbjuda hopbakslån till kunder med tidigare betalningsanmärkningar.

Vad krävs för att få ett hopbakslån?

Vem kan ansöka om ett hopbakslån? Och vad krävs för att få ett sådant lån beviljat? Många svenska banker och långivare tillåter ansökan så fort man har fyllt 18 år, medan andra har ett ålderskrav på 20 eller 23 år.

För att ha en chans att få ett hopbakslån beviljat är det viktigt att man kan uppvisa en regelbunden inkomst, gärna från arbete eller pension, snarare än studiemedel eller bidrag. Många av de stora bankerna och långivarna kräver också en fast anställning.

Har man en årsinkomst på 150 000 kronor eller mer och är fri från betalningsanmärkningar kan man troligtvis snabbt hitta en långivare som är intresserad av att erbjuda ett hopbakslån med bra villkor.

Är det möjligt att få ett hopbakslån även om man inte har fast anställning?

Kan man teckna ett hopbakslån utan att ha en fast tjänst? Även om fast anställning oftast är ett krav hos de stora bankerna finns det idag flera långivare där det är möjligt att låna även om man saknar fast anställning. Kravet är dock att man kan uppvisa en någorlunda bra årsinkomst. Flera av de nya långivarna som har dykt upp på senare år, till exempel, är inte alltid lika försiktiga i sin utlåning som de stora bankerna.

Om man har en projektanställning eller jobbar som vikarie kan man hos en del av dessa långivare bli beviljad ett hopbakslån utan säkerhet, förutsatt att kreditupplysningen visar att det finns gott om utrymme i låntagarens ekonomi att betala alla de olika kostnaderna som är förknippade med lånet.

I andra fall kan en medlåntagare vara det som krävs för att få ett hopbakslån beviljat om man saknar fast anställning. Det är också viktigt att inte ha några betalningsanmärkningar när man ansöker om ett hopbakslån, eftersom det kan minska möjligheten att få lånet beviljat och göra det svårare att få en bra ränta på lånet.

Öka dina chanser att få ett hopbakslån beviljat

Säg upp gamla oanvända krediter
Det är inte särskilt ovanligt att gamla, ofta helt oanvända krediter ligger och belastar kreditvärdigheten negativt. Om du är osäker på vilka lån och krediter som idag finns registrera på dig kan du beställa ett kreditupplysningsutdrag hos UC. Detta är något du en gång per år kan göra helt kostnadsfritt. Med ett kreditupplysningsutdrag ser du exakt vilka uppgifter UC har om dig som privatperson. Hittar du gamla krediter som du inte använder är det bra för kreditvärdigheten om du så fort som möjligt avslutar dessa.

Ansök tillsammans med medsökande
Att ansöka om ett hopbakslån tillsammans med en annan person, att man har en så kallad medsökande eller medlåntagare som det också kallas, är vanligt. Speciellt när det är frågan om stora hopbakslån. En medsökande är ofta en sambo eller partner. Det kan också vara en nära släkting eller vän. Två inkomster bidrar till klart bättre betalningsförmåga. Detta brukar betyda mer trygghet för långivaren och ökar därmed dina chanser att få lånet beviljat.

Hopbakslån utan UC

Ett hopbakslån utan UC brukar vara intressant för alla som vill låna utan att påverka kreditvärdigheten hos UC. Många tänker troligtvis direkt på snabblån när de hör uttrycket "lån utan UC", men snabblån är sällan rätt väg att gå om man vill få ned lånekostnaderna. I stället ska man spana efter privatlån utan UC. Med ett privatlån går det vanligtvis att få en återbetalningstid på flera år (i stället för månader). De effektiva räntorna brukar dessutom vara klart lägre än de som brukar gälla för snabblån.

Hopbakslån utan UC hittar du hos Wästgöta Finans

En långivare man kan vända sig till när man är på jakt efter ett hopbakslån utan UC är Wästgöta Finans. Denna långivare tar ingen UC i samband med att en låneansökan ska behandlas. Kreditupplysningen tas i stället hos Bisnode vilket kan ha flera fördelar.

Hos Wästgöta Finans kan du ansöka om hopbakslån på relativt höga belopp, upp till 300 000 kr. Det går dessutom att få en återbetalningstid på upp till 10 år. Detta betyder att det är frågan om "riktiga" privatlån utan UC och inte snabblån.

Räntan man kan bli erbjuden hos Wästgöta Finans hamnar någonstans mellan 3,50-14,95% (nominell ränta). Detta är rätt bra med tanke på att det är frågan om lån där ingen UC tas.

Att det går att låna utan UC är inte det enda som lockar med Wästgöta Finans. Här hittar man också mycket annat trevligt, till exempel möjlighet till två betalfria månader. Att man direkt får svar på ansökan är något annat många uppskattar.

Hopbakslån med betalningsanmärkning

Det är möjligt att få ett hopbakslån, även om du har en betalningsanmärkning i registret. Det finns idag flera långivare som beviljar hopbakslån även om man har en eller flera betalningsanmärkningar. Det är dock viktigt att känna till att restriktioner kan förekomma. Ibland kan det vara krav på att man ansöker tillsammans med en medlåntagare för att kunna få ett lånebelopp som är lite större. En medlåntagare är en person som är villig att stå med på lånet och vara solidariskt ansvarig för att lånet blir återbetalt i tid.

Det är också vanligt att kunder med betalningsanmärkningar får betala en högre låneränta på sina hopbakslån. Detta beror på att långivarna vill bli kompenserade för den ökade risken som det innebär att bevilja lån till kunder med tidigare anmärkningar. Det är därför viktigt att du jämför olika långivare och deras villkor noga innan du bestämmer dig för ett lån, så att du kan hitta det lånet som passar dig bäst.

Hur lång tid tar det att få ett hopbakslån utbetalt?

Hur lång tid det tar att få ett hopbakslån utbetalt varierar beroende på vilken långivare du väljer att låna från. Är det frågan om ett lån utan säkerhet från en långivare som erbjuder dig möjligheten att snabbt signera lånehandlingarna digitalt med bankID, kan du räkna med att det tar någonstans mellan 1-3 bankdagar.

Behöver du signera lånehandlingarna för hand kan du lägga till ytterligare ett par dagar. Detta är ungefär den tid det tar för brevbäraren att leverera dokumenten som efter signering också måste tillbaka till långivaren innan lånet är redo för utbetalning.

Tänk på att en del hopbakslån kommer med ett så kallat lösenkrav. Detta brukar betyda att det är långivaren som löser in dina befintliga lån och skulder. Det enda som då kommer att utbetalas till ditt bankkonto är om det eventuellt skulle bli några pengar över.

Kom ihåg att omförhandla regelbundet

Vi rekommenderar våra läsare att regelbundet omförhandla sina hopbakslån. Många människor blir riktigt glada efter att ha lyckats få ner lånekostnaderna med hjälp av ett hopbakslån. I många fall handlar det om besparingar på flera tusenlappar varje månad. Något viktigt som många dock helt missar att tänka på är att hopbakslån faktiskt går att omförhandla mer än en gång.

Har du nyligen tecknat ett nytt hopbakslån utan säkerhet skulle vi rekommendera att du även året efter skickar iväg en ny ansökan för att kolla om du kan få ner räntan ännu mer. Kom ihåg att många banker och andra långivare stort uppskattar den ordning och reda som ett hopbakslån för med sig. Har du en gång samlat en majoritet av dina lån och krediter, och dessutom fått en något högre årsinkomst (inte alls ovanligt att årsinkomsten stiger för varje år som går) är chanserna goda att du kan få en ännu lägre ränta jämfört med året innan.

Är hopbakslån avdragsgilla?

Visste du att räntan på hopbakslån är avdragsgill? När det blir dags att deklarera är det många människor som blir positivt överraskade när de märker att räntan på hopbakslån, precis som för andra lån, är avdragsgill. Det finns ingen tvekan om att det finns bra pengar att spara på ränteavdraget. Ränteavdraget är 30% på belopp upp till 100 000 kr.

Om du har räntekostnader på över 100 000 kr får du dra av 21% på den del som överstiger detta belopp (100 000). I de allra flesta fall behöver du inte ens göra någonting själv för att få dra av räntan på hopbakslånet. Det är i stället långivaren som skickar in uppgifterna till Skatteverket, och låntagaren ser dessa siffror i den förtryckta deklarationen som man får hemskickad.

I de få fall då långivaren missat att skicka in uppgifterna till Skatteverket är det viktigt att du så fort som möjligt meddelar Skatteverket om att du vill göra avdrag på räntan. Glöm inte att du också har möjlighet att ansöka om ränteavdrag på andra lån, såsom bolån och studielån. Se till att utnyttja alla möjligheter för att få tillbaka pengar på skatten.

Om du vill få mer information om olika avdrag och hur du kan spara pengar på skatten kan du kontakta Skatteverket eller en rådgivare. De kan hjälpa dig att få en överblick över vilka avdrag du kan göra och hur du går tillväga för att ansöka om dem.