Ansök om ett hopbakslån och sänk dina lånekostnader

Hopbakslån

Sänk dina lånekostnader med ett hopbakslån. Att ta ett hopbakslån innebär att du bakar ihop dina smålån, krediter, avbetalningsköp och annat till ett större lån. Det finns många fördelar med att baka ihop sina lån till ett nytt, större lån. Ofta kan du få bättre ränta och lägre månadskostnad genom att endast ha ett stort lån att betala för varje månad istället för flera mindre lån.

Hitta bästa hopbakslånet via låneförmedlare

Jämför hopbakslån snabbt, enkelt och helt kostnadsfritt via låneförmedlare. Det har på senare år blivit vanligt att man vänder sig till en låneförmedlare när man vill hitta ett hopbakslån med låg ränta och bra lånevillkor. När du ansöker via en låneförmedlare behöver du inte själv kontakta en stor mängd banker och långivare för att kunna jämföra räntor och avgifter.

En annan viktig fördel med att söka via låneförmedlare är att du inte riskerar att dra på dig en bunt med onödiga förfrågningar hos UC. Detta eftersom låneförmedlaren ser till att det endast tas en UC i samband med låneansökan, trots att din ansökan når ut till ett tiotal ledande banker och andra långivare som erbjuder hopbakslån.

Hitta Sveriges bästa hopbakslån via Advisa

Vänd dig till låneförmedlaren Advisa när du är intresserad av ett hopbakslån med låg ränta. Advisa jämför flest långivare i Sverige och ses idag av många som Sveriges ledande låneförmedlare. Denna låneförmedlare har toppbetyg på Trustpilot och hjälper varje år tiotusentals svenska kunder att smidigt baka ihop dyra lån, krediter och annat till ett nytt lån där räntan är flera procentenheter lägre och villkoren bra mycket bättre. Att söka hopbakslån via Advisa är helt kostnadsfritt och du binder dig inte till något.

Långivare som erbjuder hopbakslån

Om du av någon anledning inte vill jämföra hopbakslån via en låneförmedlare, så går det självklart också utmärkt att på egen hand besöka olika banker och kreditinstitut för att bilda sig en uppfattning om vilka långivare som ska kontaktas när det är dags att ansöka om ett hopbakslån.

Moank

Moank har tagit fram ett riktigt förmånligt hopbakslån de kallar 'Moank Lånet'. Detta lån är särskilt anpassat för alla som är intresserade av att sänka sina lånekostnader på befintliga lån och krediter. Moank Lånet går att få på belopp mellan 50 000-250 000 kr med en återbetalningstid på upp till 15 år. Aktuell låneränta från 3,75% till 18,95%.

Någonting som skiljer Moank från andra långivare är att de infört en funktion där man kan ansluta sin arbetsgivare så att räntor och amorteringar betalas som ett löneavdrag. Detta är absolut inget krav från Moanks sida, men med tanke på att denna funktion gör det möjligt att få en av de absolut lägsta räntorna på marknaden för hopbakslån utan säkerhet, känner vi att det är värt att nämna.

Vem får låna hos Moank? Grundkraven för lån hos Moank är att du fyllt 20 år och har en årlig inkomst om minst 150 000 kr. Vidare är det viktigt att du inte har fler än 2 allmänna betalningsanmärkningar och ingen registrerad skuld hos Kronofogden senaste 12 månaderna.

Svea Ekonomi

Svea Ekonomi erbjuder hopbakslån på belopp upp till 400 000 kr (medlåntagare krävs för lån över 200 000 kr) med en återbetalningstid på 2-15 år. Räntan beräknas individuellt genom kreditprövning. Aktuell låneränta från 7,15% till 26,2%.

För att få låna hos Svea Ekonomi behöver du uppfylla vissa grundkrav. Du måste bland annat ha fyllt 20 år, varit skriven i Sverige de tre senaste åren och ha en fast årsinkomst på minst 120000 kr.

Vad är hopbakslån?

Vad är ett hopbakslån? Ett hopbakslån kan bäst beskrivas som ett samlingslån där man bakar ihop olika smålån, krediter och annat som är förknippat med höga räntor eller avgifter. Ett hopbakslån utan säkerhet är egentligen detsamma som ett vanligt privatlån, fast med den stora och viktiga skillnaden att lånet inte ska användas till konsumtion, utan för att bli av med dyra lån.

Ett hopbakslån utan säkerhet kan vara på allt från 10000 kr, upp till 600 000 kr. Lånetiden är något man ofta själv får bestämma i samband med att man fyller i en ansökan. Det kan vara allt från 1 år, upp till 15 år. Ju längre återbetalningstid man väljer, desto lägre månadskostnad. Det är dock viktigt att komma ihåg att den totala kostnaden för lånet blir högre ju längre lånetid man väljer. Ett bra tips brukar därför vara att inte välja en längre lånetid än nödvändigt.

Hur ansöker man om hopbakslån?

Det är ofta mycket enkelt att ansöka om ett hopbakslån online. Detta då flera av låneförmedlarna och långivarna som specialiserat sig på denna typ lån använder sig av låneformulär som är enkla att förstå och som sällan tar mer än ett par minuter att fylla i. Här skriver man in sina personuppgifter, lånebelopp och önskad lånetid.

Det är viktigt att låneförmedlaren eller långivaren förstår att ditt lånesyfte är att baka ihop befintliga lån eller andra skulder. Annars finns det stor risk att dessa förutsätter att ditt nya lån ska användas till konsumtion. Att meddela låneförmedlaren eller långivaren att man ska baka ihop lån är något man brukar kunna göra genom att kryssa i en flik i låneansökan om att man ska 'samla' eller 'lösa' befintliga lån.

Efter att du skickat iväg din låneansökan tas en kreditupplysning för att undersöka om du har de rätta ekonomiska förutsättningarna för att få ett hopbakslån beviljat.

Ansök om hopbakslån och få svar direkt

Många som ansöker om lån vill få svar direkt på skärmen. Detta har de olika långivarna noterat och det är därför inte alls ovanligt att man idag kan få svar direkt på en låneansökan. Detta gäller så klart även för hopbakslån.

Ofta är det frågan om ett preliminärt lånebesked. Har man fått ett positivt förhandsbesked (preliminärt lånebesked) på en ansökan om ett hopbakslån är chanserna goda att man kommer att få lånet beviljat, förutsatt att uppgifterna som lämnats i låneansökan är korrekta.

Så fort din ansökan är manuellt granskad av en lånehandläggare kommer du att erhålla ett slutgiltigt besked. Detta kan ta allt från ett par minuter till 24 timmar eller mer, mycket beroende på vilken tid på dygnet man ansökt.

Ibland kan man behöva komplettera sin ansökan om hopbakslån med intyg

Ibland vill långivaren att man ska komplettera sin ansökan med ett arbetsgivarintyg och kopior på de senaste lönespecifikationerna. Ofta handlar det om att lånehandläggaren vid den manuella granskningen noterat en stor avvikelse (15% eller mer) mellan den årsinkomst man uppgett i ansökan och vad den taxerade årsinkomsten enligt UC är.

Att det kan råda stor skillnad i dessa siffror är egentligen ingenting konstigt. En UC visar föregående års taxerad inkomst och mycket kan ha förändrats sedan dess. Kanske har man detta år lyckats förhandla upp lönen rejält eller fått en befordran på jobbet.

Vissa långivare som specialiserat sig på hopbakslån frågar även efter kontoutdrag

Vissa långivare frågar även efter de senaste månadernas kontoutdrag. Anledningen till detta kan vara att man vill säkerställa att det verkligen sker löneinsättningar till kontot innan man beviljar hopbakslånet. Detta kan t.ex vara fallet om den som ansöker har en låg fastställd inkomst för föregående taxeringsår, men nyligen fått en anställning.

I ett kontoutdrag syns dock även allt man handlat med kort och vilka andra transaktioner som gjorts. Ser lånehandläggaren att det t.ex gjorts ett stort antal insättningar till olika nätcasinon under en kort tidsperiod kan det uppstå frågor kring detta. Samma gäller om man gjort det till en vana att varje månad låta en eller ett par räkningar gå till inkasso innan man bestämmer sig för att betala dessa.

En förklaring kan även behövas om en granskning av kontoutdragen visar att man de senaste månaderna dragit på sig en stor mängd snabblån. Dessa lån och krediter syns inte alltid i en kreditupplysning via UC. Det är frågan om så kallade 'dolda lån', men insättningarna blir så klart synliga för lånehandläggaren om denna väljer att kolla efter någonting avvikande i ett kontoutdrag.

Antalet långivare som frågar efter kontoutdrag är dock, enligt vår erfarenhet, inte alls särskilt stort. I de flesta fall är det frågan om långivare som specialiserat sig på att erbjuda hopbakslån till kunder med betalningsanmärkningar.

Vad krävs för att få ett hopbakslån?

Vem kan ansöka och kanske ännu viktigare - vad krävs för att få ett hopbakslån beviljat? Hos många svenska banker och långivare är man välkommen att ansöka om lån så fort man fyllt 18 år. Det finns dock också flera långivare där ålderskravet är 20 eller 23 år.

För att få ett hopbakslån beviljat är det mycket viktigt att man kan uppvisa en regelbunden inkomst. Allra helst ska det vara en inkomst som kommer från arbete eller pension, det vill säga en inkomst som inte är studiemedel eller bidrag.

Många av de stora bankerna och långivarna ställer krav på fast anställning. Har du fast anställning, en årsinkomst på 150000 kr eller mer och fri från betalningsanmärkningar är chanserna goda att du kommer att bli beviljad ett hopbakslån.

Även om fast anställning oftast är ett krav hos de stora långivarna, finns det idag flera långivare där det är möjligt att låna även om man saknar fast anställning. Kravet är dock att det finns en bra årsinkomst.

Flera av de mindre långivarna är inte lika försiktiga i sin utlåning som de stora bankerna. Har du t.ex en projektanställning eller jobbar som vikarie kan man hos en del av dessa bli beviljad ett hopbakslån, förutsatt att kreditupplysningen visar att det finns gott om utrymme i låntagarens ekonomi att betala de olika kostnaderna som är förknippade med lånet. I andra fall kan en medlåntagare vara det som krävs för att man ska bli beviljad ett hopbakslån när man saknar fast anställning.

Som vi tidigare nämnt ska den som ansöker helst inte ha några betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning gör det inte på något sätt omöjligt att få ett hopbakslån beviljat, förutsatt att låntarens ekonomi i övrigt ser bra ut. Det kommer dock stort att minska antalet långivare man har möjlighet att ansöka hos. Inte heller kan man förvänta sig att bli erbjuden någon riktigt bra ränta på lånet, vilket hade kunnat vara fallet om man inte haft anmärkningen (läs mer om hopbakslån med betalningsanmärkning längre ned på denna sida).

Öka dina chanser att få ett hopbakslån beviljat

Säg upp gamla oanvända krediter
Det är inte särskilt ovanligt att gamla, ofta helt oanvända krediter ligger och belastar kreditvärdigheten negativt. Om du är osäker på vilka lån och krediter som idag finns registrera på dig kan du beställa ett kreditupplysningsutdrag hos UC. Detta är något du en gång per år kan göra helt kostnadsfritt. Med ett kreditupplysningsutdrag ser du exakt vilka uppgifter UC har om dig som privatperson. Hittar du gamla krediter som du inte använder är det bra för kreditvärdigheten om du så fort som möjligt avslutar dessa.

Ansök tillsammans med medsökande
Att ansöka om ett hopbakslån tillsammans med en annan person, att man har en så kallad medsökande eller medlåntagare som det också kallas, är vanligt. Särskilt när det är frågan om stora hopbakslån. En medsökande är ofta en sambo eller partner. Det kan också vara en nära släkting eller vän. Två inkomster bidrar till klart bättre betalningsförmåga. Detta brukar betyda mer trygghet för långivaren och ökar därmed dina chanser att få hopbakslånet beviljat.

Hopbakslån utan UC

Kan man ansöka om hopbakslån utan UC? Det är idag fullt möjligt att låna helt utan UC. Det är dock nästan alltid frågan om mindre lånebelopp. Man får också tyvärr räkna med att den effektiva årsräntan på dessa lån är klart högre än på vanliga hopbakslån där det tas en UC.

Det finns idag flera långivare som tar sin kreditupplysning hos Creditsafe, istället för UC. Hos flera av dessa långivare är det möjligt att låna upp till 30000 kr och månadsräntan hos t.ex Credway är 2,17% (eff. årsränta 29,33 %). Detta betyder att om man lånar t.ex 10000 kr i en månad betalar man en månadsränta på 217 kr.

Detta är så klart ingen bra låneränta om man tänkt låna i ett år eller mer, men om man snabbt behöver lösa ett par smslån eller andra högkostnadskrediter där räntan är bra mycket högre och man befinner sig i ett läge där man absolut inte vill dra på sig fler förfrågningar om UC, kan ett lån utan UC vara en lösning som funkar. Flera av långivarna som erbjuder lån utan UC debiterar dessutom endast låneränta, inga som helst avgifter tillkommer.

Hopbakslån med betalningsanmärkning

Är det möjligt att få ett hopbakslån med betalningsanmärkning? En betalningsanmärkning behöver inte vara ett stort hinder för hopbakslån. Det finns idag ett stort antal aktörer på den svenska lånemarknaden som beviljar hopbakslån även om man skulle ha en eller ett par betalningsanmärkningar i bagaget.

Det är dock bra att känna till att en del restriktioner kan förekomma. Vill man t.ex bli beviljad ett hopbakslån på ett lite större lånebelopp, ställer långivarna ofta krav på att man ska ansöka tillsammans med en medlåntagare. En medlåntagare som är villig att stå med på lånet och vara solidariskt ansvarig för att hopbakslånet blir återbetalt i tid.

Det är också mer regel än undantag att kunder med betalningsanmärkningar får betala en högre låneränta på sina hopbakslån. Detta eftersom långivarna vill bli kompenserade för den, i långivarnas ögon, ökade risken det innebär att bevilja lån till kunder med betalningsanmärkningar.

Långivaren som kan bevilja dig ett hopbakslån trots att alla andra sagt nej

Det kan vara riktigt svårt att få ett hopbakslån beviljat hos den lokala banken om man har en bunt med betalningsanmärkningar. Detsamma gäller om man har ett stort antal UC förfrågningar. Lägger man dessutom till en aktiv skuld hos kronofogden kan man hävda att uppgiften i princip är omöjlig.

Hos NyStart Finans behöver allt detta dock inte vara ett stort hinder. Hos NyStart Finans är privatpersoner med en långt ifrån perfekt kreditvärdighet välkomna att skicka in en ansökan om hopbakslån, så länge man kan uppvisa en inkomst och att det finns en återbetalningsförmåga.

NyStart Finans

NyStart Finans har valt att kalla sitt hopbakslån för Nystartlånet. För att få möjlighet att ansöka om detta lån behöver du vara mellan 18-62 år. NyStart Finans ser gärna att ni är två som ansöker. Detta är något som generellt ökar chanserna till att bli beviljad, men det är inget krav. Finns det en aktiv skuld till kronofogden är dock en medsökande alltid ett krav som måste kunna uppfyllas

Hur lång tid tar det att få ett hopbakslån utbetalt?

Hur lång tid det tar att få ett hopbakslån utbetalt varierar beroende på vilken långivare du väljer att låna från. Är det frågan om ett hopbakslån utan säkerhet från en långivare som erbjuder dig möjligheten att snabbt och smidigt signera lånehandlingarna digitalt med bankID, kan du räkna med att det tar någonstans mellan 1-5 bankdagar. Behöver du signera lånehandlingarna för hand kan du lägga till ytterligare ett par dagar.

Tänk på att med en del hopbakslån är det alltid långivaren som löser in dina befintliga lån och skulder. Det enda som då kommer att utbetalas till ditt bankkonto är om det eventuellt skulle bli några pengar över.