Ansök om ett hopbakslån online och sänk dina lånekostnader

Hopbakslån

Sänk dina lånekostnader snabbt och enkelt med ett hopbakslån. Att ta ett hopbakslån innebär vanligtvis att du bakar ihop dina smålån, krediter, avbetalningsköp och annat till ett enda lån. Det finns många fördelar med att baka ihop flera lån, krediter och annat till ett nytt och större lån. Ofta kan du få bättre ränta och lägre månadskostnad genom att endast ha ett lån att betala för varje månad istället för flera mindre lån och krediter.

Teckna hopbakslån med låg ränta och bra villkor hos Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt på skärmen!
✅ Hopbakslån upp till 500 000 kr (lånebelopp över 350 000 kr kräver en medsökande).
✅ Lång återbetalningstid, upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36% (räntan sätts individuellt).
✅ Ingen uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst och utan extra kostnad lösa ditt lån i förtid.

Hitta marknadens bästa hopbakslån via en låneförmedlare

Jämför hopbakslån snabbt, enkelt och kostnadsfritt via en låneförmedlare. Det har på senare år blivit vanligt att man vänder sig till en låneförmedlare när man vill hitta ett hopbakslån med låg ränta och bra lånevillkor. När du ansöker genom en låneförmedlare behöver du inte själv kontakta en stor mängd banker och långivare för att kunna jämföra räntor och avgifter.

En annan viktig fördel med att söka via en låneförmedlare är att du inte riskerar att dra på dig en bunt med onödiga förfrågningar hos UC. Detta eftersom låneförmedlaren ser till att det endast tas en UC i samband med låneansökan trots att din ansökan når ut till ett tiotal ledande banker och andra långivare.

Hitta marknadens bästa hopbakslån för dig via Advisa

Vänd dig till låneförmedlaren Advisa när du vill hitta marknadens bästa hopbakslån för dig. Advisa jämför hopbakslån från upp till 40 banker och långivare i Sverige och ses idag av många som Sveriges ledande låneförmedlare. Denna låneförmedlare har toppbetyg på Trustpilot och hjälper varje år tiotusentals svenska kunder att smidigt baka ihop dyra lån, krediter och annat till ett nytt lån där räntan är flera procentenheter lägre och villkoren bra mycket bättre. Att söka hopbakslån via Advisa är kostnadsfritt och du binder dig inte till något.

Hur fungerar det att ansöka om hopbakslån via en låneförmedlare?

Fyll i en ansökan
Att få iväg en ansökan tar vanligtvis inte mer än 2 minuter. Låneförmedlaren vill veta hur mycket du vill låna och vilken lånetid som passar dig. Du behöver även fylla i dina personuppgifter och svara på ett par korta frågor.

Det är också mycket viktigt att du meddelar låneförmedlaren att du ska använda lånet till att lösa nuvarande lån. Ansöker du till exempel via låneförmedlaren Advisa kryssar du i fliken 'Jag vill lösa befintliga lån'.

Endast en kreditupplysning (UC) tas i samband med att din ansökan behandlas. Det kan hända att du får omfrågandekopior på banker som behandlat din ansökan, men dessa belastar inte din kreditvärdighet.

Låneförmedlaren samlar in erbjudanden från ett stort antal långivare
Direkt efter att din ansökan kommit in kontaktar låneförmedlaren olika banker och andra långivare för att kolla om dessa kan vara intresserade av att ge dig ett erbjudande. Om du skickat in en ansökan till Advisa kan det handla om upp till 40 olika banker och långivare.

Vanligtvis tar det inte mer än ett par minuter innan du kan se dina första svar. De flesta låneförmedlare brukar dock rekommendera att man väntar i upp till 24 timmar innan man bestämmer sig för att acceptera ett erbjudande. Tanken här är att även de lite mer långsamma bankerna och långivarna ska få en möjlighet att ge dig ett erbjudande.

Jämför och välj hopbakslånet som passar dig bäst
När du jämför olika hopbakslån är det viktigt att du främst fokuserar på den effektiva räntan. Det är den effektiva räntan som visar vad hopbakslånet totalt kommer att kosta i slutändan. Detta är inte något som blir tydligt om man enbart kollar efter den nominella räntan. I den effektiva räntan ingår den nominella räntan, men också alla övriga avgifter (t.ex uppläggningsavgift, aviavgifter och eventuella påminnelseavgifter).

Kom ihåg att din ansökan inte är på något sätt bindande. Känner du att du inte fått ett tillräckligt bra erbjudande väljer du helt enkelt att inte gå vidare till nästa steg. En ansökan blir bindande först om du väljer att signera lånet (skriva under låneavtalet).

Skulle du signera ett lån men i efterhand ångra dig är inte heller detta något problem. Du har alltid 14 dagars ångerrätt. Denna gäller för de flesta typer av lån men inte bolån eller lån där man pantsatt egendom.

Behöver du hjälp på vägen eller om någonting skulle vara oklart finns kundservice alltid nära till hands. Ring eller skicka e-post. De allra flesta låneförmedlare brukar vara mycket snabba med att svara på eventuella frågor du kan tänkas ha.

Långivare som erbjuder hopbakslån

Om du av någon anledning inte vill jämföra hopbakslån via en låneförmedlare, så går det självklart också utmärkt att på egen hand besöka olika banker och kreditinstitut för att bilda sig en uppfattning om vilka långivare som ska kontaktas när det blivit dags att ansöka om ett hopbakslån.

Låna upp till 600 000 kr hos Bank Norwegian

Ansök om ett hopbakslån på belopp upp till 600 000 kr hos Bank Norwegian, få svar direkt och spara pengar. Bank Norwegian godkänner många ansökningar. Hos denna långivare får du alltid ett erbjudande på en gång och många uppskattar att hela ansökningsprocessen snabbt och smidigt kan fullföras på internet.

Vad är ett hopbakslån?

Vad är ett hopbakslån är det många som undrar. Ett hopbakslån kan i många fall bäst beskrivas som ett samlingslån där man bakar ihop olika smålån, krediter och annat som är förknippat med höga räntor eller avgifter.

Ett hopbakslån utan säkerhet är egentligen detsamma som ett vanligt privatlån, fast med den stora och viktiga skillnaden att lånet inte ska användas till konsumtion, utan för att bli av med dyra lån.

Ett hopbakslån utan säkerhet kan vara på allt från cirka 5000 kr, upp till 600 000 kr. Lånetiden är något man ofta själv får bestämma i samband med att man fyller i en ansökan. Den kan vara på allt från 1 år, upp till 15-20 år.

Ju längre återbetalningstid man väljer, desto lägre månadskostnad. Det är dock viktigt att komma ihåg att den totala kostnaden för lånet blir högre ju längre lånetid man väljer. Ett bra tips brukar därför vara att inte välja en längre lånetid än nödvändigt.

Är det svårt eller krångligt att ansöka?

Det är ofta mycket enkelt att ansöka om ett hopbakslån online. Detta då flera av bankerna och långivarna som specialiserat sig på denna typ av lån använder sig av låneformulär som är enkla att förstå och som sällan tar mer än ett par minuter att fylla i.

Här skriver man in sina personuppgifter, lånebelopp och önskad lånetid. Eventuellt behöver man också svara på ett par korta frågor, till exempel vad man har för typ av anställning, innan man kan gå vidare till nästa steg.

Det är viktigt att banken eller långivaren förstår att ditt lånesyfte är att baka ihop befintliga lån eller andra skulder. Annars finns det stor risk att dessa förutsätter att ditt nya lån ska användas till konsumtion.

Att meddela långivaren om att man ska baka ihop lån är inte svårt. Detta är något man enkelt brukar kunna göra genom att kryssa i en flik i låneansökan om att man ska 'samla' eller 'lösa' befintliga lån.

Efter att du skickat iväg din låneansökan tas en kreditupplysning, vanligtvis hos UC (Upplysningscentralen), för att undersöka om du har de rätta ekonomiska förutsättningarna för att få ett hopbakslån beviljat.

Ansök om hopbakslån idag och få svar direkt

Många som ansöker om lån vill få svar direkt på skärmen. Detta har de olika långivarna noterat och det är därför inte alls ovanligt att man idag kan få svar direkt på en låneansökan. Detta gäller så klart även för hopbakslån.

Ofta är det frågan om ett så kallat preliminärt lånebesked. Har man fått ett positivt förhandsbesked (preliminärt lånebesked) på en ansökan om ett hopbakslån är chanserna goda att man kommer att få lånet beviljat. Givetvis förutsatt att uppgifterna som lämnats i låneansökan är korrekta.

Så fort din ansökan är manuellt granskad av en lånehandläggare kommer du att erhålla ett slutgiltigt besked. Detta kan ta allt från ett par minuter, upp till 24 timmar eller mer. Mycket beroende på vilken tid på dygnet man ansökt.

Ibland kan man behöva komplettera sin låneansökan med intyg

Ibland vill banken eller långivaren i fråga att man ska komplettera sin ansökan om hopbakslån med ett arbetsgivarintyg och också kopior på de senaste lönespecifikationerna.

Ofta handlar det om att lånehandläggaren vid den manuella granskningen noterat en stor avvikelse (15% eller mer) mellan den årsinkomst man uppgett i ansökan och vad den taxerade årsinkomsten enligt UC är.

Att det kan råda stor skillnad i dessa siffror är ingenting konstigt. En UC visar i många fall föregående års taxerade inkomst och mycket kan ha förändrats sedan dess. Kanske har man detta år lyckats förhandla upp lönen rejält eller till och med fått en befordran på jobbet.

Vissa långivare frågar även efter kontoutdrag

Vissa långivare frågar även efter de senaste månadernas kontoutdrag. Anledningen till detta kan vara att man vill säkerställa att det verkligen sker löneinsättningar till kontot innan man beviljar hopbakslånet.

Detta kan till exempel vara fallet om den som ansöker har en låg fastställd inkomst för föregående taxeringsår, men nyligen fått en anställning.

I ett kontoutdrag syns dock även allt man handlat med kort och vilka andra transaktioner som gjorts. Ser lånehandläggaren att det till exempel gjorts ett stort antal insättningar till olika nätcasinon under en kort tidsperiod kan det uppstå frågor kring detta.

Samma gäller om man gjort det till en vana att varje månad låta en eller ett par räkningar gå till inkasso innan man bestämmer sig för att betala dessa.

En förklaring kan även behövas om en granskning av kontoutdragen visar att man de senaste månaderna dragit på sig en stor mängd snabblån. Dessa lån syns inte alltid i en kreditupplysning via UC. Det är frågan om så kallade 'dolda lån', men insättningarna blir så klart synliga för lånehandläggaren om denna väljer att kolla efter någonting avvikande i ett kontoutdrag.

Antalet långivare som frågar efter kontoutdrag är dock, enligt vår erfarenhet, inte alls särskilt stort. I de flesta fall är det frågan om långivare som specialiserat sig på att erbjuda hopbakslån till kunder med tidigare betalningsanmärkningar.

Vad krävs för att få ett hopbakslån?

Vem kan ansöka och kanske ännu viktigare - vad krävs för att få ett hopbakslån beviljat? Hos många svenska banker och långivare är man välkommen att ansöka så fort man fyllt 18 år. Det finns dock också flera långivare där ålderskravet är 20 eller 23 år.

För att få ett hopbakslån beviljat är det mycket viktigt att man kan uppvisa en regelbunden inkomst. Allra helst ska det vara en inkomst som kommer från arbete eller pension. Med andra ord en inkomst som inte är studiemedel eller bidrag.

Många av de stora bankerna och långivarna ställer krav på fast anställning. Har du fast anställning, en årsinkomst på 150000 kr eller mer och är fri från betalningsanmärkningar är chanserna troligtvis rätt goda att du snabbt kommer att kunna hitta en aktör som är intresserad av att erbjuda dig ett hopbakslån med bra villkor.

Går det att teckna hopbakslån om man saknar fast anställning?

Även om fast anställning oftast är ett krav hos de stora bankerna, så finns det idag flera långivare där det är möjligt att låna även om man saknar fast anställning. Kravet är dock att man kan uppvisa en någorlunda bra årsinkomst.

Flera av de nya långivarna som ploppat upp på senare år, till exempel, är inte alltid lika försiktiga i sin utlåning som de stora bankerna. Har man en projektanställning eller jobbar som vikarie kan man hos en del av dessa bli beviljad ett hopbakslån utan säkerhet.

Givetvis förutsatt att kreditupplysningen visar att det finns gott om utrymme i låntagarens ekonomi att betala alla de olika kostnaderna som är förknippade med det nya hopbakslånet.

I andra fall kan en medlåntagare vara det som krävs för att man ska bli beviljad ett hopbakslån om man saknar fast anställning.

Som vi tidigare nämnt ska den som ansöker helst inte ha några betalningsanmärkningar. Detta kan bli extra viktigt att tänka på om man saknar en fast anställning.

En betalningsanmärkning gör det inte på något sätt omöjligt att få ett hopbakslån beviljat även om man saknar en fast anställning, men anmärkningen kommer dock stort att minska antalet långivare man har möjlighet att ansöka hos.

Inte heller kan man förvänta sig att bli erbjuden någon riktigt bra ränta på lånet, vilket hade kunnat vara fallet om man inte haft anmärkningen (läs mer om hopbakslån med betalningsanmärkning längre ned på denna sida).

Öka dina chanser att få ett hopbakslån beviljat

Säg upp gamla oanvända krediter
Det är inte särskilt ovanligt att gamla, ofta helt oanvända krediter ligger och belastar kreditvärdigheten negativt. Om du är osäker på vilka lån och krediter som idag finns registrera på dig kan du beställa ett kreditupplysningsutdrag hos UC. Detta är något du en gång per år kan göra helt kostnadsfritt. Med ett kreditupplysningsutdrag ser du exakt vilka uppgifter UC har om dig som privatperson. Hittar du gamla krediter som du inte använder är det bra för kreditvärdigheten om du så fort som möjligt avslutar dessa.

Ansök tillsammans med medsökande
Att ansöka om ett hopbakslån tillsammans med en annan person, att man har en så kallad medsökande eller medlåntagare som det också kallas, är vanligt. Speciellt när det är frågan om stora hopbakslån. En medsökande är ofta en sambo eller partner. Det kan också vara en nära släkting eller vän. Två inkomster bidrar till klart bättre betalningsförmåga. Detta brukar betyda mer trygghet för långivaren och ökar därmed dina chanser att få lånet beviljat.

Hopbakslån utan UC

Ett hopbakslån utan UC brukar vara intressant för alla som vill låna utan att påverka kreditvärdigheten hos UC. Många tänker troligtvis direkt på snabblån när de hör uttrycket "lån utan UC", men snabblån är sällan rätt väg att gå om man vill få ned lånekostnaderna. I stället ska man spana efter privatlån utan UC. Med ett privatlån går det vanligtvis att få en återbetalningstid på flera år (i stället för månader). De effektiva räntorna brukar dessutom vara klart lägre än de som brukar gälla för snabblån.

Hopbakslån utan UC hittar du hos Wästgöta Finans

En långivare man kan vända sig till när man är på jakt efter ett hopbakslån utan UC är Wästgöta Finans. Denna långivare tar ingen UC i samband med att en låneansökan ska behandlas. Kreditupplysningen tas i stället hos Bisnode vilket kan ha flera fördelar.

Hos Wästgöta Finans kan du ansöka om hopbakslån på relativt höga belopp, upp till 300 000 kr. Det går dessutom att få en återbetalningstid på upp till 10 år. Detta betyder att det är frågan om "riktiga" privatlån utan UC och inte snabblån.

Räntan man kan bli erbjuden hos Wästgöta Finans hamnar någonstans mellan 3,50-14,95% (nominell ränta). Detta är rätt bra med tanke på att det är frågan om lån där ingen UC tas.

Att det går att låna utan UC är inte det enda som lockar med Wästgöta Finans. Här hittar man också mycket annat trevligt, till exempel möjlighet till två betalfria månader. Att man direkt får svar på ansökan är något annat många uppskattar.

Hopbakslån med betalningsanmärkning

Är det möjligt att få ett hopbakslån med en betalningsanmärkning i registret? En betalningsanmärkning behöver inte vara ett stort hinder för dig som vill lägga ihop lån. Det finns idag flera aktörer på marknaden som beviljar hopbakslån även om man skulle ha en eller flera betalningsanmärkningar.

Det är dock bra att känna till att en del restriktioner kan förekomma. Vill man till exempel bli beviljad ett hopbakslån på ett lite större lånebelopp ställer långivarna ibland krav på att man ska ansöka tillsammans med en medlåntagare. En medlåntagare som är villig att stå med på lånet och vara solidariskt ansvarig för att lånet blir återbetalt i tid.

Det är också mer regel än undantag att kunder med betalningsanmärkningar får betala högre låneränta på sina hopbakslån. Detta eftersom långivarna vill bli kompenserade för den ökade risken det innebär att bevilja lån till kunder med tidigare anmärkningar.

Hur lång tid tar det att få ett hopbakslån utbetalt?

Hur lång tid det tar att få ett hopbakslån utbetalt varierar beroende på vilken långivare du väljer att låna från. Är det frågan om ett lån utan säkerhet från en långivare som erbjuder dig möjligheten att snabbt signera lånehandlingarna digitalt med bankID, kan du räkna med att det tar någonstans mellan 1-3 bankdagar.

Behöver du signera lånehandlingarna för hand kan du lägga till ytterligare ett par dagar. Detta är ungefär den tid det tar för brevbäraren att leverera dokumenten som efter signering också måste tillbaka till långivaren innan lånet är redo för utbetalning.

Tänk på att en del hopbakslån kommer med ett så kallat lösenkrav. Detta brukar betyda att det är långivaren som löser in dina befintliga lån och skulder. Det enda som då kommer att utbetalas till ditt bankkonto är om det eventuellt skulle bli några pengar över.

Kom ihåg att omförhandla regelbundet

Vi rekommenderar våra läsare att regelbundet omförhandla sina hopbakslån. Många människor blir riktigt glada efter att de en gång lyckats få ned lånekostnaderna med hjälp av ett hopbakslån. I många fall handlar det om besparingar på flera tusenlappar varje månad.

Någonting viktigt många dock helt missar att tänka på är att hopbakslån faktiskt går att omförhandla mer än en gång. Har du nyligen tecknat ett nytt hopbakslån utan säkerhet skulle vi rekommendera att du även året efter skickar iväg en ny ansökan för att kolla om du återigen kan få ned räntan.

Kom ihåg att många banker och andra långivare stort uppskattar den ordning och reda som ett hopbakslån för med sig. Har du en gång samlat en majoritet av dina lån och krediter, och dessutom fått en något högre årsinkomst (inte alls ovanligt att årsinkomsten stiger för varje år som går) är chanserna goda att du återigen kan få en lägre ränta jämfört med året innan.

Är hopbakslån avdragsgillt?

Visste du att räntan på hopbakslån är avdragsgill? När det blivit dags att deklarera är det många människor som blir positivt överraskade när de noterar att räntan på hopbakslån, precis som för andra lån, är avdragsgill.

Att det finns bra pengar att spara på ränteavdraget råder det ingen tvekan om. Ränteavdraget är 30% på belopp upp till 100 000 kr. Har du räntekostnader på över 100 000 kr får du dra av 21% på den del som överstiger detta belopp (100 000).

I de allra flesta fall behöver man inte ens själv göra någonting. Det är i stället långivaren som skickar in uppgifterna till skatteverket och låntagaren ser dessa siffror i den förtryckta deklarationen som man får hemskickad.

I de få fall långivaren missat att skicka in uppgifterna till skatteverket är det viktigt att man själv så fort som möjligt meddelar skatteverket att man vill göra avdrag på räntan.