Om du har flera dyra lån är det vanligtvis en bra idé att samla alla dessa till ett enda lån med bättre ränta och villkor än vad du har idag

Samla lån och krediter

Vill du samla lån och krediter för att minska dina kostnader? Att samla lån och krediter innebär vanligtvis att man tar ett nytt lån, ett så kallat samlingslån (eller ihopbakningslån, skuldfinansieringslån, omstartslån) för att betala bort mindre lån och krediter. De största fördelarna med att samla lån är att det blir billigare i längden och att du får en lägre månadskostnad på ditt samlade lånebelopp. Detta är möjligt då snitträntan på ett stort lån vanligtvis är bra mycket lägre än på smålån och krediter.

Samla lån och krediter hos Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt!
✅ Samla lån och krediter upp till 500 000 kr (utan säkerhet).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36%.
✅ Ingen uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst, utan extra kostnad, lösa ditt lån i förtid.

Ta hjälp av en låneförmedlare när du känner att det är dags att samla alla lån och krediter på ett ställe

Hjälp med att samla lån

Behöver du hjälp att samla lån? Många människor tar idag hjälp av en låneförmedlare när det är dags att samla lån och man vill enkelt och smidigt hitta den bästa räntan och villkoren på det nya samlingslånet.

Samla dina lån och krediter via Lendo
Åldersgräns:18 år eller äldre
Lånebelopp:5000 - 600 000 kr
Låneperiod:1 - 15 år
Effektiv ränta:3,06 - 29,99%
Uppl-avg:0 - 995 kr
Betalningsanm. ok:Ja
Genom att samla alla lån och krediter i ett nytt lån med lägre ränta, så kan du få pengar över till annat

Att skicka en ansökan om att samla lån är helt kostnadsfritt och inte bindande

Samla alla lån på ett ställe snabbt och tryggt via låneförmedlare. En ansökan om att samla lån via låneförmedlare är alltid kostnadsfri och inte på något sätt bindande. Detta betyder att det är helt okej att skicka iväg en ansökan även om man bara är nyfiken på att se vilken ränta och lånevillkor man kommer att bli erbjuden.

Samla dina lån och sänk månadskostnaden via Advisa

Via låneförmedlaren Lendo kan du genom en enkel och smidig ansökan få låneerbjudanden från ett stort antal ledande banker och andra långivare (i skrivande stund samarbetar Lendo med 40 långivare).

Det är otroligt enkelt att komma igång med en ansökan om att samla lån och krediter hos Lendo. Du börjar med att fylla i en ansökan om nytt lån där lånesumman ska motsvara totalbeloppet på dina nuvarande lån och krediter du vill lösa in (viktigt: glöm ej att ange lånesyfte 'Jag vill samla lån').

Efter att du klickat iväg din ansökan om att samla lån brukar det inte ta många minuter innan du får dina första låneerbjudanden. Lendo brukar dock rekommendera att man väntar i upp till 24 timmar innan man bestämmer sig för var man ska samla sina lån. Detta för att man vill ge även de lite mer långsamma bankerna och långivarna möjlighet att komma med sina bästa låneerbjudanden.

Efter att din ansökan är helt färdigbehandlad kan du enkelt och smidigt jämföra alla erbjudanden du fått för att sedan välja låneerbjudandet med lägst ränta eller bästa villkoren som passar just dig.

Samla lån och få en mycket bättre överblick över din ekonomi

Någonting många människor uppskattar med att samla flera lån till ett lån är att man får en mycket bättre överblick över sin ekonomi. Detta brukar också betyda att risken för att man i framtiden ska missa att betala en faktura i tid stort minskar.

Att otroligt många upplever att de får en klart bättre överblick över sin ekonomi är egentligen ingenting konstigt. I många fall har man plötsligt bara ett enda stort lån att fokusera på i stället för flera mindre lån och krediter som ligger utspridda hos en lång rad olika banker och kreditgivare.

Samla lån med medsökande och bli erbjuden lägre ränta

Samla lån medsökande

Samla lån tillsammans med en medsökande och öka dina chanser att få lånet beviljat. Om du tidigare fått avslag på en låneansökan om att samla lån kan det vara en riktigt bra idé att prova ansöka tillsammans med en annan person.

Det kan vara exempelvis en partner, sambo, släkting eller kanske till och med en nära vän. Det viktiga är att kreditupplysningen visar att denna person har en fast inkomst och ordnad ekonomi.

När du ansöker om att samla lån och krediter med medsökande innebär det att ni båda två är ansvariga för att lånet blir återbetalt. Detta betyder minskad risk för banken eller långivaren och kan därför stort öka dina chanser stort att få lånet godkänt.

Att ha en medsökande öppnar också upp möjligheterna till bättre ränta och lånevillkor. Särskilt på samlingslån där räntan är rörlig och villkoren alltid sätts individuellt.