Om du har flera dyra lån är det en bra idé att samla alla dessa till ett enda lån med bättre ränta och villkor än vad du har idag

Samla lån och krediter

Vill du samla lån och krediter för att minska dina kostnader? Att samla lån och krediter innebär att man tar ett nytt lån, ett så kallat samlingslån, för att betala bort mindre lån och krediter. De största fördelarna med att samla lån är att det blir billigare i längden och att du får en lägre månadskostnad på ditt samlade lånebelopp. Detta är möjligt då snitträntan på ett stort lån vanligtvis är bra mycket lägre än på smålån och krediter.

Någonting annat många människor uppskattar med att samla alla lån är att man får en mycket bättre överblick över sin ekonomi när man bara har ett lån att fokusera på i stället för flera mindre lån och krediter som är utspridda hos olika banker och kreditgivare.

Santander Consumer Bank
Hos Santander Bank får du lånebesked direkt!
Du kan låna mellan 10 000–350 000 kr, helt utan krav på säkerhet
Ränta från 3,95–12,95%
Ingen uppläggningsavgift
Inga aviavgifter om du betalar via autogiro
Ta hjälp av en låneförmedlare när du känner att det är dags att samla alla lån och krediter på ett ställe

Hjälp att samla lån

Behöver du hjälp att samla lån? Många tar idag hjälp av en låneförmedlare när det är dags att samla alla lån och man vill hitta den bästa räntan.

Lendo
Åldersgräns: 18 år
Lånebelopp: 10 000 - 500 000 kr
Låneperiod: 1 - 15 år
Ränta: 4,95 - 17,55%
Uppl-avg: 0 - 995 kr
Betalningsanm. ok: Ja
Advisa
Åldersgräns: 18 år
Lånebelopp: 5 000 - 600 000 kr
Låneperiod: 1 - 15 år
Ränta: 3,54 - 18,15%
Uppl-avg: 0 - 795 kr
Betalningsanm. ok: Ja
Genom att samla alla lån och krediter i ett nytt lån med lägre ränta, så kan du få pengar över till annat

Kostnadsfritt att ansöka

En ansökan om att samla lån är alltid kostnadsfri och inte på något sätt bindande. Detta betyder att det är helt okej att skicka iväg en ansökan även om man bara är nyfiken på att se vilken ränta och lånevillkor man kommer att bli erbjuden.

Samla lån och krediter genom Lendo

Samla alla lån på ett ställe med hjälp av Lendo. Via låneförmedlaren Lendo kan du genom en enkel och smidig ansökan få låneerbjudanden från upp till 25 olika banker och andra långivare.

Det är otroligt enkelt att komma igång med en ansökan hos Lendo. Du börjar med att fylla i en ansökan om nytt lån där lånesumman ska motsvara totalbeloppet på dina nuvarande lån och krediter du vill lösa in (viktigt: glöm ej att kryssa i fliken 'Jag vill samla lån').

Efter att du klickat iväg din ansökan om att samla lån brukar det inte ta många minuter innan du får dina första låneerbjudanden. Lendo brukar dock rekommendera att man väntar i upp till 24 timmar innan man bestämmer sig för var man ska samla sina lån. Detta för att man vill ge även de lite mer långsamma bankerna och långivarna möjlighet att komma med sina bästa låneerbjudanden.

Efter att din ansökan är helt färdigbehandlad kan du enkelt och smidigt jämföra alla erbjudanden du fått för att sedan välja låneerbjudandet med lägst ränta eller bästa villkoren som passar just dig.

Samla lån med medsökande och bli erbjuden lägre ränta

Samla lån med medsökande

Samla dyra lån och krediter tillsammans med medsökande? Om du tidigare fått avslag på en låneansökan om att samla lån kan det vara en bra idé att prova ansöka tillsammans med en annan person. Det kan vara exempelvis en partner, sambo, släkting eller nära vän. Det viktiga är att denna person har en inkomst och ordnad ekonomi.

När du ansöker om att samla lån med medsökande innebär det att ni delar på ansvaret för att lånet blir återbetalt. Detta betyder minskad risk för banken eller långivaren och kan öka dina chanser stort att få lånet godkänt. Att ha en medsökande öppnar också upp möjligheterna till bättre ränta och lånevillkor. Särskilt på samlingslån där räntan är rörlig och alltid sätts individuellt.