En låneförmedlare är ofta det bästa alternativet för den som är ute efter ett billigt privatlån

Billigaste privatlån

Letar du billiga privatlån utan säkerhet? Kanske vill du till och med hitta marknadens billigaste privatlån? Två saker som många människor efterfrågar när de ska ta ett privatlån är att det ska gå snabbt att ansöka och att lånet i fråga ska vara så billigt som möjligt. Det är ju verkligen onödigt att betala mer än man måste när man ska teckna ett nytt privatlån.

Ansök om privatlån hos Coop

✅ Hos Coop får du alltid lånebesked direkt på skärmen!
✅ Privatlån på belopp upp till 500 000 kr (utan säkerhet).
✅ Du kan välja en återbetalningstid på upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36% (räntan sätts individuellt).
✅ 0 kr i uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst, utan någon som helst extra kostnad, välja att lösa ditt privatlån i förtid.

Ta hjälp av låneförmedlare för att hitta billiga privatlån med bra lånevillkor

Hitta lånemarknadens billigaste privatlån snabbt och tryggt via låneförmedlare

Hur gör jag för att hitta ett billigt privatlån eller till och med marknadens billigaste privatlån? Det bästa sättet att hitta billiga privatlån med låg ränta är genom att göra jämförelser. Följdfrågan blir därför ofta hur gör jag för att bäst jämföra privatlån. Många anser att det absolut bästa sättet att enkelt och smidigt jämföra en stor mängd privatlån är genom att använda sig av en låneförmedlare. Genom att använda en låneförmedlare kan du enkelt och snabbt få en översikt över olika lånealternativ och välja det privatlån som har den lägsta räntan och de mest fördelaktiga villkoren.

Ansök via Sambla och hitta privatlånet med lägst ränta

Hitta billigaste privatlånet för dig snabbt och tryggt genom Sambla. Låneförmedlaren Sambla är idag en av de största och mest populära i branschen när det kommer till förmedling av lån utan säkerhet. Den som klickar iväg en förfrågan om privatlån via Sambla kan snabbt och smidigt få låneerbjudanden från fler än 40 olika banker och långivare. Att ta hjälp av Sambla när man är på jakt efter billiga lån med låg ränta är kostnadsfritt och endast en UC registreras i samband med att ansökan behandlas.

En låneförfrågan via Advisa kan ge svar från upp till 40 olika långivare

Jämför billiga privatlån upp till 600 000 kr snabbt och kostnadsfritt genom Advisa. Det finns flera låneförmedlare man kan välja mellan när man vill låna pengar billigt. Advisa är en annan populär låneförmedlare som också gör det lätt att jämföra erbjudanden från en stor mängd ledande banker och långivare. När du skickar en förfrågan via Advisa kan du få svar från upp till 40 olika långivare. Oftast behöver du inte vänta mer än 1 minut innan du kan se dina första svar.

En låneförmedlare gör det möjligt att jämföra räntor och villkor från ett stort antal banker

Många människor tar idag hjälp av en låneförmedlare när de snabbt och tryggt vill hitta lånemarknadens billigaste privatlån. Med hjälp av en låneförmedlare kan man kostnadsfritt och utan att binda sig till något jämföra räntor och villkor från ett stort antal banker och långivare.

Är du på jakt efter ett billigt privatlån är det därför vår starka rekommendation att du provar att använda dig av en låneförmedlare. Särskilt en som specialiserat sig på just privatlån och som ser till att din ansökan snabbt når ut till ett stort antal långivare.

Vill du få ett bredare perspektiv, kan du också jämföra billiga lån på Lånen.se, en jämförelsetjänst där du även kan ta del av opartiska recensioner och utlåtanden från tidigare kunder.

Varför är det svårt att hitta billiga privatlån på egen hand?

Det är svårt att på egen hand jämföra privatlån från en stor mängd banker och kreditgivare (i hopp om att hitta billiga räntor) av den enkla anledningen att varje bank eller långivare du ansöker hos kommer ta en kreditupplysning i samband med att din ansökan ska behandlas.

Det är ett välkänt faktum att flera kreditupplysningar, speciellt upplysningar tagna hos UC (Upplysningscentralen), under en relativt kort tidsperiod kan påverka din kreditvärdighet mycket negativt.

Provar du i stället att använda dig av en låneförmedlares tjänster så ser denna till att alla banker och andra långivare din ansökan når ut till får dela på en och samma kreditupplysning.

Detta betyder i korthet att du får en utmärkt möjlighet att plocka in erbjudanden från ett stort antal banker och långivare, men behöver inte oroa dig över att din kreditvärdighet ska ta skada.

Billigaste räntan på privatlån

Vad är den billigaste låneräntan man kan få på ett privatlån utan säkerhet? Billigaste räntan på privatlån där det inte ställs krav på säkerhet ligger på 2,95% (3,01% effektiv ränta).

Detta är också den lägsta möjliga räntan du kan få på ett privatlån när du ansöker via Sambla eller Advisa. För att få en så pass låg ränta krävs ofta en mycket hög kreditvärdighet.

Vill du öka dina chanser till ett billigt lån är det ofta en bra idé att undersöka om du kan lägga till en medsökande när du ska ansöka. Läs mer under rubriken "Billigare privatlån om ni är två som ansöker".

Tänk på detta när du letar billiga privatlån

Vad ska jag tänka på när jag letar billiga privatlån utan säkerhet? Hur vet jag om ett privatlån är billigt eller inte? Ett vanligt misstag många människor gör är att de endast kikar på den uppgivna räntan, den så kallade nominella räntan, för att bestämma om ett lån är billigt eller inte.

Tyvärr ger den nominella räntan på lånet inte alltid det hela svaret på hur billigt lånet egentligen är. Detta eftersom det kan finnas flera olika avgifter som tillkommer, till exempel uppläggningsavgift och aviavgift, och som genast gör lånet betydligt dyrare. Särskilt tydligt kan detta bli om privatlånet man tecknar inte är så stort och om återbetalningstiden är kort.

För att undvika detta vanliga misstag ska man därför alltid kolla vad den effektiva räntan ligger på. Det är i den effektiva räntan du hittar den riktiga kostnaden för lånet du vill teckna. Detta då den inkluderar både den nominella räntan och alla olika avgifter som kan göra lånet bra mycket dyrare.

Ta hjälp av en medsökande när du vill låna pengar billigt

Billigare privatlån om ni är två som ansöker

Räntan på ett privatlån sätts ofta individuellt och bestäms utifrån låntagarens ekonomiska förutsättningar. Att ha en medsökande när man ansöker om privatlån kan därför göra att man blir erbjuden en betydligt bättre ränta och villkor.

Detta blir möjligt då en medsökande innebär extra säkerhet för banken eller långivaren att lånet verkligen blir återbetalt i tid.

Någonting bra att tänka på innan man bestämmer sig för att lägga till en medsökande är att personen måste ha en ordnad ekonomi, det vill säga en fast inkomst och helst inga betalningsanmärkningar.

Goda råd för dig som har planer på att ansöka om privatlån

Goda råd innan du väljer att ta ett privatlån

Få en överblick över din vardagsekonomi
En bra början är att ägna en stund åt att räkna ut hur mycket du kommer att kunna lägga undan varje månad. Gå igenom dina inkomster, utgifter och levnadskostnader. Här är det viktigt att undvika glädjekalkyler. Försök också se till det varje månad finns utrymme för oförutsedda utgifter. Det kan till exempel handla om ett tandläkarbesök eller en tvättmaskinsreparation.

Välj inte en längre lånetid än nödvändigt
Kom ihåg att ju längre lånetid du väljer, desto högre totalkostnad för privatlånet. Välj därför inte en alltför lång lånetid. Det är också viktigt att man inte väljer en för kort låneperiod. Är man sen med att betala tillbaka på lånet finns det stor risk att man åker på dyra straffavgifter. Försök att alltid, som vi tidigare nämnt, göra en realistisk månadskalkyl så att du vet hur snabbt du kommer att kunna betala tillbaka lånet.

Med ett privatlån kan du använda pengarna till precis vad du vill

En stor mängd möjligheter med billiga privatlån

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, det vill säga du behöver inte lägga någon som helst pant för att låna. Detta betyder att pengarna från lånet går att använda till precis vad man vill eftersom det inte finns någonting av värde knutet till lånet.

Ofta är det också betydligt enklare att ansöka om lån det det inte ställs krav på säkerhet eftersom man slipper lägga tid på att få någonting värderat. Ansöker man om ett lån med säkerhet är det inte alls ovanligt att långivaren kräver att man först får säkerheten (till exempel en bostad) värderad av en värderingsman innan man är välkommen att ansöka.

Ett billigt lån utan säkerhet kan kännas intressant när man vill köpa en begagnad husvagn eller husbil

Finansiera dina begagnade köp med hjälp av billiga privatlån

Att handla begagnat från en privatperson i stället för sprillans nytt från en butik eller återförsäljare är ofta en mycket bra affär. Särskilt när det kommer till större köp som husvagn, bil, motorcykel eller båt.

Ett problem brukar dock vara att det är svårt att handla begagnat på avbetalning från privatpersoner. Då kan det i stället vara läge att undersöka om det går att finansiera köpen med hjälp av billiga lån utan säkerhet.

Någonting annat uppskattat är att det brukar vara möjligt att finansiera hela köpet med ett privatlån. Det betyder att man inte behöver ha en sparad handpenning eller kontantinsats. Detta kan vara fantastiska nyheter om man till exempel länge velat köpa en husvagn, men inte har en sparad kontantinsats.

Renovera köket (eller något annat rum i hemmet) med ett billigt privatlån

Renovera lägenheten eller huset med hjälp av ett billigt privatlån

Ett billigt privatlån som inte kräver säkerhet kan också vara intressant när det blivit hög tid att renovera lägenheten eller huset. Kanske har det blivit dags att äntligen förverkliga drömmen om ett nytt modernt kök.

Visst är räntan på ett billigt privatlån ofta åtminstone ett par procentenheter högre än på ett bolån där man lånar med huset eller lägenheten som säkerhet, men de flesta människor är nog överens om att processen från ansökan fram till utbetalning är både snabbare och betydligt enklare med ett privatlån.

Särskilt tydligt blir detta när man ansöker online från en bank eller långivare där man smidigt och enkelt kan bekräfta sin identitet med hjälp av sitt BankID. Detta brukar betyda klart snabbare handläggning av lånet vilket är positivt för alla som snabbt vill komma igång med renoveringsprojektet.

En annan bra fördel med att renovera med privatlån, som vi tycker är värd att nämna, är att det är möjligt att betala tillbaka hela lånet närsomhelst utan att man riskerar att bli skyldig banken något. Detta är inte alltid fallet när det gäller bolån. Vill man betala av ett bolån i förtid kan man ibland behöva betala en ränteskillnadsersättning.

Teckna ett billigt privatlån och baka ihop dina lån och krediter

Teckna ett billigt privatlån när du snabbt vill baka ihop dina dyra lån, krediter och skulder. Många människor väljer idag att ansöka om ett privatlån (hopbakslån utan säkerhet) när de känner att det är dags att bli av med dyra smålån, krediter och andra skulder.

Detta blir möjligt då de nominella räntorna på privatlån utan säkerhet, särskilt på större lånebelopp, är i regel bra mycket lägre än på smslån, snabblån och till exempel kreditkortsskulder.

Ofta finns det också riktigt bra pengar att spara in på aviavgifterna. Att dessa ligger på någonstans mellan 40-60 kr per faktura hör inte alls till ovanligheterna och har man flera lån och krediter som man avbetalar på varje månad kan enbart avgifterna bli en stor kostnad.

Väljer du att baka ihop alla dina smålån och krediter till ett billigt privatlån blir det endast en aviavgift som behöver betalas varje månad (om du av någon anledning inte vill ställa om din faktura till e-faktura eller autogiro, då slipper du helt aviavgiften).