En låneförmedlare är ofta det bästa alternativet för den som är ute efter ett billigt privatlån

Billiga privatlån

Letar du billiga privatlån? Kanske vill du till och med hitta bästa privatlånet med låg ränta? Två saker som många människor efterfrågar när de ska ta ett privatlån är att det ska gå snabbt att ansöka och att lånet ska vara så billigt som möjligt. Det är ju verkligen onödigt att betala mer än man måste när man ska ta ett nytt lån.

Santander Consumer Bank

✅ Hos Santander Consumer Bank får du lånebesked direkt på skärmen.
✅ Pengarna på kontot inom 3 bankdagar om du signerar med BankID.
✅ Du kan låna mellan 10 000–350 000 kr.
✅ Ränta från 3,95 – 12,95%.
✅ Möjlighet till två betalfria månader per kalenderår.
✅ Ingen uppläggningsavgift.
✅ Inga aviavgifter om du betalar via autogiro.

Ta hjälp av låneförmedlare för att hitta billiga privatlån med bra lånevillkor

Hitta billiga privatlån via låneförmedlare

Hur gör jag för att hitta ett billigt privatlån? Det bästa sättet att hitta billiga privatlån är genom att göra jämförelser. Följdfrågan blir därför ofta hur gör jag för att bäst jämföra lån. Vi tycker att det bästa sättet att enkelt och smidigt jämföra en stor mängd privatlån är genom att använda sig av en låneförmedlare.

Ansök om privatlån via Zmarta och hitta privatlånet med lägst ränta

Låna till bästa räntan via Zmarta. Låneförmedlaren Zmarta jämför och hittar billiga privatlån. Zmarta är idag en av de största och mest populära i branschen när det kommer till låneförmedling av lån utan säkerhet. Den som klickar iväg en låneansökan om privatlån via Zmarta kan snabbt och smidigt få låneerbjudanden från upp till 30 olika banker och långivare.

Ansök om privatlån via Advisa och få svar från upp till 37 långivare

Advisa är en populär låneförmedlare som gör det lätt att jämföra erbjudanden från en stor mängd ledande långivare. Det kan ibland vara svårt att själv jämföra privatlån från banker och kreditgivare. Särskilt då varje långivare vill ta en kreditupplysning och det är ett välkänt faktum att flera upplysningar under en relativt kort tidsperiod kan påverka din kreditvärdighet negativt. Provar du i stället att använda Advisas smidiga tjänst så delar alla banker på en och samma kreditupplysning.

Låneförmedlare gör det möjligt att jämföra räntor och villkor från ett stort antal banker

Många människor tar idag hjälp av låneförmedlare när de vill hitta ett privatlån med låg ränta och bra villkor. Med hjälp av en låneförmedlare kan du kostnadsfritt och utan att binda dig till något jämföra räntor och villkor från ett stort antal banker och långivare. Vill du hitta ett billigt privatlån är det därför vår starka rekommendation att du provar att använda dig av en låneförmedlare. Särskilt en som specialiserat sig på just privatlån.

Tänk på detta när du letar billiga privatlån

Vad ska jag tänka på när jag letar billiga privatlån? Hur vet jag om ett privatlån är billigt eller inte? Ett vanligt misstag många gör är att de endast kikar på den uppgivna räntan, den så kallade nominella räntan, för att bestämma om ett lån är billigt eller inte.

Tyvärr ger den nominella räntan på lånet inte alltid det hela svaret på hur billigt lånet egentligen är. Detta eftersom det kan finnas flera olika avgifter som tillkommer, t.ex uppläggningsavgift och aviavgift, och som genast gör lånet betydligt dyrare. Särskilt tydligt kan detta bli om privatlånet inte är så stort och om återbetalningstiden är kort.

För att undvika detta vanliga misstag ska man därför alltid kolla vad den effektiva räntan ligger på. Det är i den effektiva räntan du hittar den riktiga kostnaden för lånet. Detta då den inkluderar både räntan och alla olika avgifter som kan göra lånet dyrare.

Billigare privatlån om ni är två som ansöker

Räntan på ett privatlån sätts ofta individuellt och bestäms utifrån låntagarens ekonomiska förutsättningar. Att ha en medsökande när man ansöker om privatlån kan därför göra att man blir erbjuden en betydligt bättre ränta och villkor. Detta blir möjligt då en medsökande innebär extra säkerhet för banken eller långivaren att lånet verkligen blir återbetalt.

Goda råd för dig som har planer på att ansöka om privatlån

Goda råd innan du väljer att ta ett privatlån

Få en överblick över din vardagsekonomi
En bra början är att ägna en stund åt att räkna ut hur mycket du kommer att kunna lägga undan varje månad. Gå igenom dina inkomster, utgifter och levnadskostnader. Här är det viktigt att undvika glädjekalkyler. Försök också se till det varje månad finns utrymme för oförutsedda utgifter. Det kan t.ex handla om ett tandläkarbesök eller en tvättmaskinsreparation.

Välj inte en längre lånetid än nödvändigt
Kom ihåg att ju längre lånetid du väljer, desto högre totalkostnad för privatlånet. Välj därför inte en alltför lång lånetid. Det är också viktigt att man inte väljer en för kort låneperiod. Är man sen med att betala tillbaka på lånet finns det stor risk att man åker på dyra straffavgifter. Försök att alltid, som vi tidigare nämnt, göra en realistisk månadskalkyl så att du vet hur snabbt du kommer att kunna betala tillbaka lånet.

Med ett privatlån kan du använda pengarna till precis vad du vill

En stor mängd möjligheter med billiga privatlån

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, det vill säga du behöver inte lägga någon som helst pant för att låna. Detta betyder att pengarna från lånet går att använda till precis vad man vill eftersom det inte finns någonting av värde knutet till lånet.

Finansiera dina begagnade köp med hjälp av billiga privatlån

Att handla begagnat från en privatperson i stället för sprillans nytt från en butik eller återförsäljare är ofta en bra affär. Särskilt när det kommer till större köp som bil, motorcykel, båt eller husvagn.

Ett problem brukar dock vara att det är svårt att handla begagnat på avbetalning från privatpersoner. Då kan det i stället vara läge att undersöka om det går att finansiera köpen med hjälp av billiga privatlån.

Någonting annat uppskattat är att det brukar vara möjligt att finansiera hela köpet med ett privatlån. Det betyder att man inte behöver ha en sparad handpenning eller kontantinsats. Detta kan vara fantastiska nyheter om man till exempel har en bil som precis gått sönder som man snabbt behöver ersätta, men ingen sparad kontantinsats.

Renovera lägenheten eller huset med ett billigt privatlån

Ett billigt privatlån kan också vara ett bra lån att ansöka om när man vill renovera lägenheten eller huset. Visst är räntan på ett privatlån ofta ett par procentenheter högre än på ett bolån där man lånar med huset eller lägenheten som säkerhet, men de flesta människor är nog överens om att processen från ansökan fram till utbetalning är både snabbare och betydligt enklare med ett privatlån.

Särskilt tydligt blir detta när man ansöker online från en bank eller långivare där man smidigt och enkelt kan bekräfta sin identitet med hjälp av ett BankID. Detta brukar betyda klart snabbare handläggning av lånet vilket är positivt för alla som snabbt vill komma igång med renoveringsprojektet.

En annan bra fördel med att renovera med privatlån, som vi tycker är värd att nämna, är att det är möjligt att betala tillbaka hela lånet närsomhelst utan att man riskerar att bli skyldig banken något. Detta är inte alltid fallet när det gäller bolån. Vill man betala av ett bolån i förtid kan man ibland behöva betala en ränteskillnadsersättning.

Ansök om ett billigt privatlån och samla ihop dina dyra lån och skulder

Ansök om ett billigt privatlån när du vill samla ihop dina dyra lån och skulder. Många människor, unga som gamla, väljer att ansöka om ett billigt privatlån när de känner att det är dags att bli av med dyra smålån, krediter och andra skulder. De effektiva räntorna på privatlån, särskilt på större lånebelopp, är i regel bra mycket lägre än på smslån, snabblån och till exempel kreditkortsskulder.