Att ansöka om ett reselån online är oftast väldigt smidigt

Reselån

Är du på jakt efter ett enkelt reselån? Det finns flera tillfällen då det kan uppstå ett behov av att snabbt och smidigt kunna låna till resa. Det mest klassiska exemplet är kanske när man sitter och slösurfar på internet och ett fantastiskt kanonerbjudande på en resa plötsligt dyker upp. Ett erbjudande som man vet är alldeles för bra för att missa. Det stora problemet är dock att det fortfarande är en bra bit kvar, i värsta fall flera veckor, tills lönen trillar in. Då kan det vara ett utmärkt läge att låna till resan, man tar ett så kallat reselån.

Hos Coop får du lånebesked direkt

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt!
✅ Privatlån på belopp från 15000 - 500000 kr.
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36% (räntan sätts individuellt).
✅ Ingen uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst lösa ditt privatlån i förtid.

Med ett reselån slipper du utdragna ansökningsprocesser

Jämför och hitta bästa reselånet för dig

Hur hittar jag ett reselån med låg ränta? Var hittar jag det bästa reselånet? Det kan löna sig stort att använda sig av en låneförmedlare när man är på jakt efter ett reselån. Genom en enda ansökan kan du helt kostnadsfritt och utan vidare förpliktelser få låneförslag från upp till ett trettiotal olika banker och kreditgivare. En låneförmedlare gör det verkligen lätt för dig att hitta ett bra reselån med låg ränta och schyssta villkor.

Jämför via Lendo för att hitta ett bra reselån med låg ränta och schyssta villkor

Låna till resa genom Lendo. Låneförmedlaren Lendo jämför små och stora reselån. Här kan du smidigt och helt kostnadsfritt ansöka om lån mellan 5000 och 600 000 kr. Detta betyder att Lendo kan hjälpa dig att hitta ett bra lån med låg ränta och schyssta villkor, oavsett om du ska iväg på en kort Finlandskryssning eller en lyxig drömsemester i paradiset. Att ansöka är kostnadsfritt och du binder dig inte till något.

Vad är ett reselån?

Vad är egentligen ett reselån? Ett reselån är ett uttryck som ofta används för att beskriva privatlån, konsumtionslån eller snabblån där syftet är att finansiera en resa. Dessa lån är utan säkerhet, det vill säga du behöver inte lägga någonting av värde, exempelvis en bostad eller bil, i pant för att bli beviljad ett reselån.

Någonting många uppskattar med dessa lån är att man slipper utdragna ansökningsprocesser. Flera av företagen som specialiserat sig på att erbjuda privatlån svarar vanligtvis på din låneansökan redan inom en timme.

Blir du beviljad ett privatlån kan det hända att du får in pengarna på ditt bankkonto redan inom ett par dygn från det att du klickat iväg din ansökan. Med ett snabblån är processen ännu snabbare. Då snackar vi ofta om timmar i stället för dagar innan pengarna är inne på ditt angivna konto.

Lånebeloppen på dessa snabba och smidiga lån, där det inte ställs några som helst krav på säkerhet, varierar stort. Ett reselån kan idag vara på allt från ett par tusen kronor (vanliga lånebelopp för snabblån), upp till en halv miljon eller mer (privatlån).

Låna till resan snabbt och smidigt hos Bank Norwegian

Att det finns ett populärt flygbolag som heter Norwegian känner de flesta till, men visste du att Norwegian även finns som bank? Norska nätbanken Bank Norwegian startade sin verksamhet i Sverige år 2013 och har kommit att bli mycket populär bland låntagare som vill låna pengar snabbt och enkelt utan att betala för mycket i ränta.

Någonting många gillar och uppskattar med Bank Norwegians privatlån är att man får omedelbart svar på sin ansökan. Det är också otroligt smidigt att hela låneprocessen från ansökan fram till utbetalning kan skötas online så länge man har ett bankID.

Bank Norwegian har även ett mycket förmånligt kreditkort. Kortet har många gånger korats till det bästa kreditkortet för resor eftersom kortet är helt gratis samtidigt som det tillåter dig att samla flygbonus på alla din köp. Flygbonusen kan sedan användas för att få rabatt på flygresor hos Norwegian.

Om du behöver låna pengar för att komma ett steg närmare drömresan du länge drömt om så kan ett privatlån vara ett alternativ

Vem kan ta ett reselån?

Kan vem som helst ta ett reselån? Vad krävs för att kunna låna pengar till resa? Nästan alla människor som är 18 år fyllda, skrivna i Sverige sedan minst sex månader och har en regelbunden inkomst från arbete eller pension har goda chanser att få ett reselån beviljat.

När du ansöker om nytt reselån, oavsett om lånebeloppet är litet eller stort, gör långivaren alltid en bedömning av din betalningsförmåga. Ska du finansiera resan via ett billigt privatlån med låg effektiv ränta är det mycket positivt om du kan uppvisa en fast inkomst. Allra helst en årsinkomst på 120 000 kr eller mer.

För lån som betalas ut samma dag är kraven ofta ännu lägre. Har du vikariat eller projektanställning och en låg årsinkomst kan det vara en tuff uppgift att bli godkänd för ett privatlån. Detta behöver dock inte vara ett stort hinder när det är frågan om snabblån och små lånebelopp. Det finns idag flera långivare som beviljar snabblån trots låg årsinkomst. En del långivare beviljar till och med snabblån trots att man endast har a-kassa som inkomst.

Vare sig du har planer på att finansiera din resa via privatlån eller snabblån är det ett stort plus om du är fri från betalningsanmärkningar. Att vara fri från betalningsanmärkningar ökar stort antalet banker och långivare du har möjlighet att ansöka om lån hos.

Hur mycket kan man låna med ett reselån?

Ett reselån kan användas för allt från flygbiljetter och hotell till reseförsäkringar och utflykter. Summan man kan låna med ett reselån varierar beroende på långivaren och ens egna förutsättningar. Vanligtvis ligger lånebeloppet för reselån på mellan 10 000 - 100 000 kronor, men om man ansöker om ett reselån som ett privatlån finns det en högre maxgräns för lånebeloppet, upp till 600 000 kr.

Det är viktigt att komma ihåg att det maximala lånebeloppet man kan få för ett reselån alltid beror på ens kreditvärdighet, inkomst och övriga ekonomiska förutsättningar. En högre inkomst och god kreditvärdighet kan leda till att man blir beviljad ett högre lånebelopp medan en lägre inkomst eller en mindre stabil ekonomisk situation kan innebära att man inte blir beviljad något lån alls.

Reselån utan UC

Letar du reselån utan UC-förfrågan? UC är sedan flera år tillbaka det överlägset största företaget i Sverige när det kommer till kreditupplysningar. Det finns idag dock flera kreditgivare man kan vända sig till när man vill låna snabbt och smidigt utan UC-förfrågan.

Det är bra att känna till att ett reselån utan UC inte betyder att långivaren inte kommer att göra någon kreditupplysning i samband med ansökan. Detta är ett vanligt missförstånd.

Vad lån utan UC egentligen betyder är att långivaren kommer att ta sin kreditupplysning hos ett annat kreditupplysningsföretag än UC. Det handlar ofta om lån på lite mindre belopp där kreditupplysningen i stället tas hos antingen eller Bisnode.

Det är också bra att känna till att räntorna på lån där kreditupplysningen görs hos ett annat kreditupplysningsföretag än UC, i de flesta fall är något högre än på traditionella privatlån där det tas en UC. Det kan dock finns flera bra anledningar till varför ett lån utan UC fortfarande känns intressant, trots att lånekostnaden blir något högre.

Det kan till exempel handla om att man inom en 12 månaders period har planer på att ansöka om ett stort lån hos en bank som tillämpar individuell räntesättning. Då kan antalet UC-förfrågningar man dragit på sig under årets gång ha en stor inverkan på vilken låneränta man kommer att bli erbjuden av banken.

Tips till dig som sedan tidigare har flera reselån

Om du sedan tidigare har flera reselån som du sitter och avbetalar på varje månad, kan det vara en bra idé att kolla om det skulle vara möjligt att få ned räntekostnaderna genom att baka ihop de olika reselånen till ett nytt hopbakslån med lägre ränta.

Ofta kan du i samma veva också få ned de dolda kostnaderna som t.ex avi- och fakturaavgifter när du bara behöver avbetala på ett stort lån, i stället för som tidigare - flera mindre lån.

Att åka iväg på en utlandsresa till en exotisk destination där det finns härliga stränder och gott om sol, det är något de allra flesta verkligen ser fram emot

Tänk på detta innan du tecknar reselån

Låna pengar ansvarsfullt genom att räkna ut vad du har råd med varje månad. Att det idag går att låna pengar till det mesta, inklusive resor och upplevelser, är rätt fantastiskt men det är samtidigt viktigt att du lånar ansvarsfullt och inte försätter dig i en situation där du inte kan betala tillbaka ditt lån.

Det första du bör göra innan du ansöker om ett reselån är att noggrant räkna ut vad du faktiskt har råd med varje månad. Försök att sätta ett maxtak för vad din månadsbudget kan klara av. Det är bra om du kan göra detta redan innan du börjar planera din resa i detalj. Annars är det tyvärr lätt hänt att drömmarna tar över. Detta kan leda till att du blir ivrig att låna mer pengar än vad du egentligen behöver.