Låna pengar till bergvärme genom att teckna ett privatlån

Låna till bergvärme

Vill du låna till bergvärme? Många människor runt om i landet vill installera bergvärme till bostaden. Det är ett fantastiskt klimatsmart uppvärmningsalternativ och kan leda till stora energibesparingar. Speciellt om du idag bor i ett äldre hus som värms upp med el eller olja. Att installera en ny bergvärmepump och fixa med borrning kan dock kosta en rejäl slant och det är därför inte det minsta förvånande att många är intresserade av att undersöka om det går att täcka delar av kostnaden, eller till och med hela kostnaden, via lån.

Låna till bergvärme via låneförmedlare

Om du är intresserad av att låna till bergvärme genom att teckna ett privatlån och inte vill riskera att betala för mycket i ränta är det ett smart drag att få iväg en ansökan via en låneförmedlare. Flera av de stora och populära låneförmedlarna, till exempel Advisa som vi tipsar om här nedan, ser till att du otroligt snabbt får ut din ansökan till ett stort antal banker och låneinstitut på den svenska lånemarknaden.

Låna till bergvärme med låg ränta via Lendo

Låna till bergvärme snabbt och med låg ränta via Lendo. Många människor har idag hört talas om Lendo. Det är sedan flera år tillbaka en av Sveriges ledande förmedlare av privatlån. Via låneförmedlaren Lendo kan du ansöka om privatlån på belopp upp till 600 000 kr och du behöver inte stressa med återbetalningen då den går att få upp till 20 år. Att fylla i ett ansökningsformulär på Lendos hemsida tar inte mer än 2 minuter och dina första svar får du vanligtvis inom 1-2 minuter. Tjänsten är kostnadsfri och du förbinder dig ej till något.

Vilken ränta får jag på mitt bergvärme lån?

Ränta är den kostnad du betalar för att låna pengar. Räntorna på privatlån sätts oftast individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet och betalningsförmåga. Detta är en viktig faktor att ta hänsyn till när man ska låna pengar, oavsett om man ska låna till bergvärme eller något annat ändamål.

Det är också anledningen till varför man inte kan se vilken ränta man kommer att bli erbjuden innan en kreditprövning gjorts. Att på förhand säga vilken långivare du kommer att få en bra ränta hos är ingen enkel uppgift. Det finns många olika faktorer som kan påverka räntan på ett lån, och detta eftersom alla långivare gör olika riskbedömningar.

De kan titta på olika saker, såsom din ekonomi och betalningshistorik, när de bestämmer räntan på ett lån. Av denna anledning har det blivit populärt att ansöka via en låneförmedlare, så att man snabbt kan få in ett stort antal låneförslag genom endast en ansökan och en UC. Detta kan göra det lättare för dig att jämföra olika lånealternativ och hitta det bästa erbjudandet för just dig.

Kostar det mig något att lösa mitt lån i förtid?

Om du ska låna till bergvärme genom att teckna ett privatlån med rörlig ränta är det möjligt att när som helst lösa lånet i förtid. Detta är något du kan göra utan att det tillkommer extra avgifter, vilket kan vara en fördel jämfört med att lösa lån med bunden ränta.

Skulle lånet i fråga inte vara ett privatlån, utan i stället ett lån med bunden ränta (till exempel ett befintligt bolån du valt att utöka), kan det hända att du behöver betala en ränteskillnadsersättning.

Låna till bergvärme tillsammans med en medsökande och få lägre ränta

Det är ofta möjligt att få lägre ränta på lånet om man är två personer som lånar, det vill säga man ser till att ha en medsökande. När det finns en kreditvärdig medsökande ökar betalningsförmågan vilket betyder att risken för att lånet inte skulle bli återbetalt minskar. Lägre risk belönas idag ofta med billigare lån.

Att stå två personer på ett lån är inte enbart intressant när man vill få ett så billigt privatlån som möjligt. Har man till exempel de senaste åren haft en låg eller oregelbunden inkomst kan en medsökande till och med vara ett krav för att ett lån ska kunna beviljas.

Kan jag låna till bergvärme trots betalningsanmärkningar?

Kan den som har betalningsanmärkningar i sitt register låna pengar till bergvärme om ekonomin i övrigt är i balans? En betalningsanmärkning eller flera behöver inte vara en anledning till att man får sin ansökan nekad.

Flera långivare accepterar idag låneansökningar från kunder med betalningsanmärkningar under förutsättning att skulderna är betalda. Med andra ord är det viktigt att betalningsanmärkningarna man dragit på sig inte ligger kvar hos Kronofogden registrerade som aktiva skulder.

Ett bra tips till den som vill låna till bergvärme trots tidigare betalningsanmärkningar är att skicka sin ansökan via en låneförmedlare. En majoritet av de stora och ledande låneförmedlarna i Sverige, till exempel Lendo som vi tipsat om tidigare, har lång erfarenhet av att hjälpa kunder teckna lån till bergvärme och annat trots en eller flera tidigare anmärkningar.