Låna till garage

Låna till garage

Vill du låna till garage? Att bygga nytt garage eller renovera ett befintligt garage kan vara en kostsam historia. Det är därför inte alls ovanligt att man undersöker möjligheterna till att teckna lån för att få hjälp med att finansiera kostnaderna. Det finns idag flera olika typer av lån som kan kännas intressanta när man vill låna till garage, ett av dessa är privatlån.

Ansök om privatlån hos Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt!
✅ Privatlån upp till 500 000 kr utan säkerhet.
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36%.
✅ 0 kr i uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst lösa ditt privatlån i förtid.

Jämför och hitta lån till bra villkor via en låneförmedlare

Att vända sig till en låneförmedlare när man vill låna till garage är aldrig fel. Om du på egen hand söker lån hos en bank får du enbart svar från den banken, men söker du lån via en låneförmedlare kan du få svar från ett tiotal banker och andra långivare genom en ansökan. Flera av de stora låneförmedlarna i Sverige, till exempel Lendo och Zmarta, samarbetar idag med över 30 banker och långivare. Med andra ord när du ansöker via en låneförmedlare kan du känna dig trygg i att du verkligen får ut din ansökan till ett stort antal banker och andra långivare. Detta är något som stort ökar dina möjligheter till att få ett bra låneerbjudande.

Låna till nytt garage via Lendo

Låna till garage via Lendo, en av Sveriges ledande låneförmedlare. En enda ansökan via låneförmedlaren Lendo kan inom 24 timmar ge snabba svar från upp till 40 banker och andra långivare. Att få iväg en ansökan via Lendos användarvänliga hemsida tar vanligtvis inte mer än 2 minuter, och dina första svar kommer oftast inom 1 minut. Lendos jämförelsetjänst för lån är helt kostnadsfri att använda och ej på något sätt bindande.

Låna till garage med privatlån

Låna pengar till ditt garagebygge med hjälp av ett privatlån utan säkerhet. Ett relativt snabbt och smidigt sätt att låna till garage är att ansöka om ett privatlån. När du skickar in en ansökan om privatlån kan du räkna med att din ansökan behandlas snabbt och effektivt.

Hos ett stort antal långivare får man vanligtvis svar samma dag som man ansökt. Ofta inom en timme eller två från det att en ansökan skickats in. Detta förutsatt att man ansökt under normala kontorstimmar. Hos en del långivare (Coop, Bank Norwegian med flera) kan man till och med få svar direkt på skärmen ihop med ett låneerbjudande.

Väljer du att acceptera ett erbjudande behöver du sällan vänta någon längre tid på att utbetalningen ska komma igång. Ett privatlån betalas inte ut inom en kvart som en del snabblån, men har du ansökt hos en långivare som erbjuder snabb signering av lånet via bankID kan det hända att du får in pengarna redan inom ett par dagar från det att signeringen skett.

Att det idag är otroligt enkelt att ansöka om privatlån hänger mycket ihop med det faktum att det är frågan om lån där det inte ställs krav på säkerhet. Detta betyder att du kan ansöka och få lånet beviljat utan att du behöver ställa någonting du äger som pant för lånet.

I gengäld får man ofta räkna med att betala lite mer i ränta på sitt lån. Ett privatlån har i regel alltid en högre ränta än lån där långivaren kräver att man ställer upp med en säkerhet (till exempel en bostad).

Låna till garage genom att utöka bolånet

Ett annat sätt att låna till garage kan vara genom att utöka ett befintligt bolån. Idag är det möjligt att låna upp till 85% av marknadsvärdet på bostaden. Med andra ord, har du lånat mindre än 85% av bostadsvärdet kan det vara värt att undersöka om du kan finansiera garagebygget genom att utöka bolånet.

Ett utökat bolån brukar medföra avgifter för pantbrev eller pantsättning och stämpelskatt (2% av pantbrevets värde). Det positiva dock är att räntan på lånet kommer vara mycket låg. Detta då det till skillnad från ett privatlån är frågan om ett lån med säkerhet.

Undvik dyra snabblån när du ska låna till garagebygge

Snabblån är ofta en dålig lösning när det finns planer på att låna till garagebygge eller en garagerenovering. Mycket av den enkla anledningen att det nästan alltid är frågan om lån där räntorna och avgifterna är mycket höga.

En annan anledning till att undvika snabblån är den korta återbetalningstiden som erbjuds. Ska någon iväg på en sista minuten-resa och vill snabbt fylla på semesterkassan med ett par tusen kronor (ofta i väntan på att lönen ska komma in) ser vi inga fel med snabblån.

Då är planen troligtvis att man redan inom en eller ett par månader kommer återbetala lånet och då behöver inte lånekostnaden bli speciellt hög. Ska man låna till garage är det dock oftast frågan om lån på betydligt större lånebelopp (lån på 25000 kr eller mer) och då vill man gärna ha god tid på sig att återbetala lånet, vilket man sällan får möjlighet till med ett snabblån.

Låna till garage trots betalningsanmärkningar

Kan en skuldfri person med betalningsanmärkningar i registret få lån till garagebygge? Det är idag ofta möjligt att låna till garage trots en eller flera tidigare betalningsanmärkningar. Långt ifrån alla långivare kräver ett prickfritt register för att bevilja lån.

Räntan på lånet blir dock oftast flera procentenheter högre för den som har en betalningsanmärkning. Detta eftersom långivarna tar större risk när de beviljar lån till kunder som har problem med kreditvärdigheten.

Här är några saker du kan göra för att öka dina chanser att få ett lån till garage trots betalningsanmärkningar:

Försök att få en så bra kreditvärdighet som möjligt

I grund och botten innebär detta att du betalar dina räkningar i tid, håller din kreditskuld låg och undviker att ta onödiga lån som inte direkt bidrar till dina ekonomiska mål och behov.

Ansök hos flera olika långivare

En effektiv strategi är att skicka in låneansökningar till flera olika långivare. Genom att använda en låneförmedlare kan du snabbt och enkelt få ut din ansökan till ett tiotal olika långivare samtidigt som du undviker att dra på dig fler UC-förfrågningar än nödvändigt. Detta ökar dina chanser att hitta en långivare som är villig att bevilja dig ett lån, trots eventuell betalningsanmärkning.