Låna till garage

Låna till garage

Vill du låna till garage? Att bygga nytt garage eller renovera ett befintligt garage kan vara en kostsam historia. Det är därför inte alls ovanligt att man undersöker möjligheterna till att teckna lån för att få hjälp med att finansiera kostnaderna. Det finns idag flera olika typer av lån som kan kännas intressanta när man vill låna till garage, ett av dessa är privatlån.

Ansök om privatlån hos Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt!
✅ Privatlån upp till 350 000 kr utan säkerhet.
✅ Återbetalningstid upp till 12 år.
✅ Ränta mellan 3,45% - 9,90%.
✅ 0 kr i uppläggningsavgift.
✅ 3 mån låneskydd ingår.
✅ Du kan när som helst lösa ditt privatlån i förtid.

Jämför och hitta lån till bra villkor via låneförmedlare

Att vända sig till en låneförmedlare när man vill låna till garage är aldrig fel. Om du på egen hand söker lån hos en bank får du enbart svar från den banken, men söker du lån via en låneförmedlare kan du få svar från ett tiotal banker och andra långivare. Flera av de stora låneförmedlarna i Sverige, till exempel Zmarta och Lendo, samarbetar idag med ett 30-tal långivare. Med andra ord när du ansöker via låneförmedlare kan du känna dig trygg i att du verkligen fått ut din ansökan till ett stort antal långivare. Detta ökar dina möjligheter till att få ett bra låneerbjudande.

Låna till nytt garage via Zmarta

Låna pengar till garage via Zmarta, en av Sveriges ledande låneförmedlare. En enda ansökan via låneförmedlaren Zmarta kan ge svar från upp till 30 banker och andra långivare. Att få iväg en ansökan tar inte mer än 2 minuter och dina första svar kommer oftast inom 1 minut. Tjänsten är kostnadsfri och ej på något sätt bindande.

Låna till garage med privatlån

Låna till ditt garagebygge med hjälp av ett privatlån. Ett relativt snabbt och smidigt sätt att låna till garage är att ansöka om ett privatlån. När du skickar in en ansökan om privatlån kan du räkna med att din ansökan behandlas snabbt.

Hos ett stort antal långivare får man svar samma dag som man ansökt. Ofta inom en timme eller två från det att en ansökan skickats in (förutsatt att man ansökt under normala kontorstimmar). Hos en del långivare (Coop, Bank Norwegian med flera) kan man till och med få svar direkt på skärmen ihop med ett låneerbjudande.

Väljer du att acceptera ett erbjudande behöver du sällan vänta någon längre tid på att utbetalningen ska komma igång. Ett privatlån betalas inte ut inom en kvart som en del snabblån, men har du ansökt hos en långivare som erbjuder snabb signering av lånet via bankID kan det hända att du får in pengarna redan inom ett par dagar från det att signeringen skett.

Att det idag är otroligt enkelt att ansöka om privatlån hänger mycket ihop med det faktum att det är frågan om lån där det inte ställs krav på säkerhet. Detta betyder att du kan ansöka och få lånet beviljat utan att du behöver ställa någonting du äger som pant för lånet.

I gengäld får man ofta räkna med att betala lite mer i ränta på sitt lån. Ett privatlån har i regel alltid en högre ränta än lån där långivaren kräver att man ställer upp med en säkerhet (t.ex en bostad).

Låna till garage genom att utöka bolånet

Ett annat sätt att låna till garage kan vara genom att utöka ett befintligt bolån. Idag är det möjligt att låna upp till 85% av marknadsvärdet på bostaden. Med andra ord, har du lånat mindre än 85% av bostadsvärdet kan det vara värt att undersöka om du kan finansiera garagebygget genom att utöka bolånet.

Ett utökat bolån brukar medföra avgifter för pantbrev eller pantsättning och stämpelskatt (2% av pantbrevets värde). Det positiva dock är att räntan på lånet kommer vara mycket låg. Detta då det till skillnad från ett privatlån är frågan om ett lån med säkerhet.

Undvik dyra snabblån när du ska låna till garage

Snabblån är ofta en dålig lösning när det finns planer på att låna till garagebygge eller en garagerenovering. Mycket av den enkla anledningen att det nästan alltid är frågan om lån där räntorna och avgifterna är mycket höga.

En annan anledning till att undvika snabblån är den korta återbetalningstiden som erbjuds. Ska någon iväg på en sista minuten-resa och vill snabbt fylla på semesterkassan med ett par tusen kronor (ofta i väntan på att lönen ska komma in) ser vi inga fel med snabblån.

Då är planen troligtvis att man redan inom en eller ett par månader kommer återbetala lånet och då behöver inte lånekostnaden bli speciellt hög.

Ska man låna till garage är det dock oftast frågan om lån på betydligt större lånebelopp (lån på 25000 kr eller mer) och då vill man gärna ha god tid på sig att återbetala lånet, vilket man sällan får möjlighet till med ett snabblån.

Låna till garage trots betalningsanmärkning

Kan en skuldfri person med betalningsanmärkningar i registret få lån till garagebygge? Det är ofta möjligt att låna till garage trots en eller flera tidigare betalningsanmärkningar. Långt ifrån alla långivare kräver ett prickfritt register för att bevilja lån.

Räntan på lånet blir dock oftast flera procentenheter högre för den som har en betalningsanmärkning. Detta eftersom långivarna tar större risk när de beviljar lån till kunder som har problem med kreditvärdigheten.