En stor mängd banker och kreditbolag erbjuder idag sina kunder möjlighet att via privatlån ta ett lån för att kunna åka på iväg på en semesterresa

Semesterlån

Låna till semestern med ett semesterlån. Känner du att det är dags att göra drömsemestern till verklighet? Det finns idag flera banker och andra långivare på den svenska lånemarknaden som erbjuder smidiga lån som går utmärkt att använda för att finansiera en semesterresa. Ett semesterlån, eller reselån som det ibland också kallas, är ofta ett annat uttryck för privatlån eller snabblån där syftet är att finansiera en semester.

Ansök om privatlån hos Coop och få svar direkt

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt!
✅ Privatlån upp till 500 000 kr (utan krav på säkerhet).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36%.
✅ 0 kr i uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst och utan extra kostnad lösa ditt lån i förtid.

Jämför för att få billigaste räntan på ditt semesterlån

Intresserad av ett semesterlån med låg ränta och bra villkor? Om du har planer på att låna pengar till semester eller något liknande genom att teckna ett privatlån är det i regel alltid en bra idé att först ägna en stund åt att jämföra räntor och villkor från olika långivare innan du bestämmer dig för var du ska låna. Detta är precis det du får möjlighet att göra när du skickar iväg en ansökan om lån via en låneförmedlare.

Jämför med Lendo när du vill låna pengar till semester

Vänd dig till Lendo när du är på jakt efter ett semesterlån med låg ränta och bra villkor. Lendo är låneförmedlaren som jämför flest långivare i Sverige. Ju fler långivare du får möjlighet att jämföra räntor och villkor från när du ska låna pengar, desto större är dina chanser att du kommer hitta banken eller långivaren som erbjuder dig den billigaste låneräntan. Att ansöka om ett lån är enkelt och kostnadsfritt, och skulle du välja att tacka ja till ett erbjudande du fått tillkommer det inga räntepåslag eller extra kostnader.

Fler fördelar med att söka semesterlån via låneförmedlare

En annan viktig fördel med att söka semesterlån via en låneförmedlare är att kreditupplysningen som låneförmedlaren tar i samband med ansökan gäller för samtliga banker och långivare som låneförmedlaren har ett samarbete med.

Detta betyder i korthet att oavsett om du får 5, 10 eller till och med 30 olika låneförslag presenterade för dig, så kommer endast en kreditupplysning (UC-förfrågan) registreras i samband med att ansökan behandlas.

Att man försöker hålla nere antalet kreditförfrågningar hos UC när man är på jakt efter ett nytt lån är otroligt viktigt då flera kreditförfrågningar hos UC under en kort period är något som kan försämra ditt kreditbetyg avsevärt.

Med andra ord, att på egen hand söka runt och skicka iväg ett stort antal låneansökningar till olika banker och långivare, som alla kommer ta varsin UC, lönar sig sällan även om tanken kan vara bra.

Kan vem som helst ansöka om ett semesterlån?

Minimiåldern för att få möjlighet att teckna ett semesterlån är 18 år (precis som för alla andra lån), men det finns också långivare som vill att man ska vara äldre än 18 vid ansökningstillfället. De kan ställa krav på att man ska ha fyllt 20, 23 eller till och med 25 år.

Ett annat viktigt grundkrav för lån är att den som ansöker är folkbokförd i Sverige. Ofta räcker det med 6 månader, men det finns också ett mindre antal långivare som kräver att man varit skriven i Sverige under en så lång tid som 3 år.

Kraven på inkomst kan skilja sig åt stort. De allra flesta långivare vill att man har någon form av deklarerad inkomst. Har du nyligen börjat jobba och din deklarerade inkomst för året innan varit mycket låg är detta något som ibland går att lösa genom att du visar upp ett arbetsgivarintyg ihop med de senaste månadernas lönespecifikationer.

Semesterlån utan fast anställning

Fast anställning är inte alltid ett krav för att man ska få låna pengar, men självklart är det något som starkt ökar chansen att få en ansökan beviljad.

Rent allmänt kan man säga att kraven för privatlån oftast är högre än för snabblån. Detta hänger mycket ihop med det faktum att privatlån nästan alltid har en betydligt längre återbetalningstid och ofta också är på högre lånebelopp.

Semesterlån trots betalningsanmärkning

Går det att låna till semester om man har tidigare åkt på en anmärkning? Att få ett semesterlån beviljat trots en tidigare betalningsanmärkning är inte omöjligt om skulden blivit betald och man kan uppvisa en god återbetalningsförmåga.

Det finns i dagsläget många långivare som beviljar lån till kunder med betalningsanmärkningar. I många fall blir dock räntan man blir erbjuden klart högre eftersom en betalningsanmärkning i registret gör att man klassas som högre risk.

När bör man undvika att teckna semesterlån?

Ingen regelbunden inkomst
Om du har en inkomst som ständigt åker berg- och dalbana är det viktigt att vara försiktig med semesterlån (precis som med alla andra lån). Lyckas du under vissa månader inte betala av på lånet i tid finns det stor risk att du åker på dyra påminnelseavgifter eller ännu värre - en betalningsanmärkning.

Ingen ekonomisk buffert
Har du råd att betala tillbaka semesterlånet om du plötsligt blir sjuk eller förlorar ditt jobb? En ekonomisk buffert är bra att ha om man i framtiden skulle drabbas av en allvarlig sjukdom eller arbetslöshet.

Hur stor ekonomisk buffert man kan tänkas behöva är väldigt olika från person till person. Bor man fortfarande hemma hos föräldrarna har man kanske inte dragit på sig särskilt stora fasta kostnader. Då kan det räcka med en mindre summa. Bor man själv och har fasta utgifter varje månad är det viktigt att sätta målet betydligt högre.