Att få ett privatlån beviljat utan fast anställning är ingen omöjlighet

Privatlån utan fast anställning

Är du i behov av ett privatlån men saknar fast anställning? Att få ett privatlån utan fast anställning är ingen omöjlighet. Det finns idag gott om långivare på den svenska lånemarknaden som är kända för att kunna bevilja privatlån trots att det inte finns en fast anställning. Detta förutsatt att den som ansöker kan uppvisa en regelbunden inkomst och att långivaren gör bedömningen att det finns utrymme i låntagarens ekonomi att återbetala lånet.

Långivare som inte ställer krav på fast anställning

Vänd dig till en låneförmedlare när du snabbt vill hitta långivare som inte ställer krav på fast anställning. Det finns idag en stor mängd långivare i Sverige där man är välkommen att ansöka om privatlån även om man saknar en fast anställning. Dessa långivare vet att det på senare år blivit allt mer vanligt med till exempel vikarie, frilans- eller projektanställningar och är därför inte lika strikta med sina krav som flera av de stora, traditionella bankerna.

Hitta långivare som inte ställer krav på fast anställning via Advisa

Ta lån utan fast jobb via Advisa. Låneförmedlaren Advisa hjälper dig att låna pengar till bra villkor. Advisa samarbetar med ett stort antal långivare som är kända för att kunna erbjuda billiga privatlån. Flera av dessa långivare ställer inte krav på fast anställning. Grundkraven för att kunna ansöka om ett lån via Advisa är att du fyllt 18 år och har en årsinkomst på minst 100 000 kr. Att skicka iväg en ansökan om lån via Advisa tar inte mer än ett par minuter, är helt kostnadsfritt och du binder dig inte till något.

Anställningsformen säger inte mycket om din förmåga att sköta dina avbetalningar

Långivarna i Sverige som erbjuder privatlån utan fast anställning vet att din anställningsform inte säger särskilt mycket om din förmåga att i framtiden sköta dina avbetalningar.

De väljer därför att göra individuella kreditbedömningar för att kolla om den som ansöker har en regelbunden inkomst och en tillräckligt bra ekonomi för att kunna återbetala lånet, i stället för att ställa krav på att den som ansöker ska ha en anställning som är fast.

Vad betyder fast anställning?

Vad betyder och innebär fast anställning egentligen är det många som undrar. Fast anställning är ett annat uttryck för tillsvidareanställning.

När någon har en fast anställning finns det inget bestämt datum för när anställningen ska upphöra. Detta till skillnad från till exempel ett vikariat eller en allmän visstidsanställning. Den gäller med andra ord fram till det att du eller din arbetsgivare säger upp anställningen.

Får man ta lån utan fast anställning?

Får man verkligen ta lån utan fast anställning? Ett kort svar på detta är ja, man får låna pengar utan fast jobb. Låna pengar utan fast anställning eller jobb betyder dock inte detsamma som att låna utan inkomst.

Finansinspektionen i Sverige kräver att alla banker och andra långivare på den svenska lånemarknaden måste ägna sig åt ansvarsfull kreditgivning. Detta betyder i korthet att alla långivare alltid måste kontrollera att den som ansöker har en sund privatekonomi som tillåter honom eller henne att återbetala lånet inom utsatt tid.

Detta är också anledningen till varför alla långivare alltid tar en kreditupplysning i samband med att en låneansökan behandlas. Det finns dock inget krav på fast anställning, vilket betyder att man kan få ett lån beviljat utan fast jobb eller anställning så länge man kan uppvisa en inkomst som gör det möjligt att i framtiden sköta betalningarna.

En medsökande kan stort öka dina möjligheter till att teckna privatlån

En medsökande kan öka dina chanser till privatlån utan fast anställning

Den ofta enklaste metoden att förbättra sina chanser till privatlån utan fast anställning är att lägga till en kreditvärdig medsökande. En medsökande är i många fall någon man bor ihop med, till exempel en sambo eller en partner, men det kan också vara någon från familjen eller en nära vän.

Innan du bestämmer dig för att lägga till en medsökande är det otroligt viktigt att du får ett godkännande från personen du vill lägga till. Vidare är det viktigt att denna är helt införstådd med vad det innebär. Om du skulle misslyckas med att återbetala ditt privatlån hamnar nämligen betalningsansvaret på den som är medsökande.

Samla lån utan fast jobb

Är det möjligt att samla lån utan fast jobb? Ett kort och snabbt svar på denna fråga är ja. Många tänker idag på privatlån främst som ett lån när man vill rusta upp hemma eller förverkliga en dröm, men ett privatlån kan också kännas intressant när man känner att det är dags att samla alla lån på ett ställe.

Att samla lån med hjälp av ett privatlån där man inte behöver lämna säkerhet eller pant är inte speciellt svårt. Det finns flera långivare som specialiserat sig på lån av den här typen och där man är välkommen att ansöka utan fast anställning.

Ansökan går till i princip som vanligt men med den stora skillnaden att du behöver meddela långivaren att du ska använda lånet till att just samla tidigare lån.

Detta kan du vanligtvis göra genom att du i samband med att du börjar fylla i ansökan kryssar i en flik om att samla eller lösa lån (samma gäller när du ansöker via en låneförmedlare).

Blir samlingslånet beviljat kan du ofta redan efter 1-3 bankdagar ha pengarna på kontot och sätta igång med att lösa dina tidigare lån och behöver därefter endast fokusera på att sköta betalningarna för ett samlat lån på större belopp.