Det går att få ett privatlån beviljat även om man inte har en fast anställning

Privatlån utan fast anställning

Undrar du om du kan få ett privatlån utan fast anställning? Att få ett privatlån utan fast anställning är ingen omöjlighet. Det finns idag gott om långivare på den svenska lånemarknaden som är kända för att kunna bevilja privatlån trots att det inte finns en fast anställning. Detta förutsatt att den som ansöker kan uppvisa en fast inkomst och att långivaren gör bedömningen att det finns utrymme i låntagarens ekonomi att återbetala lånet.

Långivare som inte ställer krav på fast anställning

Vänd dig till en låneförmedlare när du snabbt vill hitta långivare som inte ställer krav på fast anställning. Det finns idag en stor mängd långivare i Sverige där man är välkommen att ansöka om privatlån även om man saknar en fast anställning. Dessa långivare vet att det på senare år blivit allt mer vanligt med till exempel vikarie, frilans- eller projektanställningar och är därför inte lika strikta med sina krav som flera av de stora, traditionella bankerna.

Hitta långivare som inte ställer krav på fast anställning via Lendo

Ta lån utan fast jobb via Lendo. Låneförmedlaren Lendo hjälper dig att låna pengar till bra lånevillkor. Lendo samarbetar med ett stort antal långivare som är kända för att kunna erbjuda billiga privatlån. Flera av dessa långivare ställer inte krav på fast anställning. Grundkraven för att kunna ansöka om ett lån via Lendo är att du fyllt 18 år och har en årsinkomst på minst 100 000 kr. Att skicka iväg en ansökan om lån via Lendo online tar inte mer än ett par minuter, är helt kostnadsfritt och du binder dig inte till något.

Anställningsformen säger inte mycket om din förmåga att sköta dina avbetalningar

Långivarna i Sverige som erbjuder privatlån utan fast anställning vet att din anställningsform inte säger särskilt mycket om din förmåga att i framtiden sköta dina avbetalningar.

De väljer därför att göra individuella kreditbedömningar för att kolla om den som ansöker har en regelbunden inkomst och en tillräckligt bra ekonomi för att kunna återbetala lånet, i stället för att ställa krav på att den som ansöker ska ha en anställning som är fast.

Vad betyder fast anställning?

Vad betyder och innebär fast anställning egentligen är det många som undrar. Fast anställning är ett annat uttryck för tillsvidareanställning.

När någon har en fast anställning finns det inget bestämt datum för när anställningen ska upphöra. Detta till skillnad från till exempel ett vikariat eller en allmän visstidsanställning. Den gäller med andra ord fram till det att du eller din arbetsgivare säger upp anställningen.

Får man ta lån utan fast anställning?

Får man verkligen ta lån utan fast anställning? Ett kort svar på detta är ja, man får låna pengar utan fast jobb. Låna pengar utan fast anställning eller jobb betyder dock inte detsamma som att låna utan inkomst.

Finansinspektionen i Sverige kräver att alla banker och andra långivare på den svenska lånemarknaden måste ägna sig åt ansvarsfull kreditgivning. Detta betyder i korthet att alla långivare alltid måste kontrollera att den som ansöker har en sund privatekonomi som tillåter honom eller henne att återbetala lånet inom utsatt tid.

Detta är också anledningen till varför alla långivare alltid tar en kreditupplysning i samband med att en låneansökan behandlas. Det finns dock inget krav på fast anställning, vilket betyder att man kan få ett lån beviljat utan fast jobb eller anställning så länge man kan uppvisa en inkomst som gör det möjligt att i framtiden sköta betalningarna.

Hur mycket kan man låna utan fast jobb?

Det är svårt att säga exakt hur mycket du kan låna utan fast anställning eftersom det kan skilja sig mycket mellan olika långivare och bero på många olika faktorer, inklusive din inkomst, dina tillgångar och skulder, din kreditvärdighet och din kapacitet att betala tillbaka lånet.

Det finns långivare som är mer benägna att bevilja lån till personer utan fast jobb, medan andra kan vara mer försiktiga och kräva en mer stabil inkomstkälla. Därför är det viktigt att du undersöker olika lånealternativ och jämför räntor och villkor för att hitta det lån som passar dig bäst.

Kan man ta lån med visstidsanställning?

Ja, det är ofta möjligt att ta lån med visstidsanställning. Många långivare ser på din inkomst och din förmåga att betala tillbaka lånet när de avgör om de ska bevilja dig ett lån eller inte. Om du har en visstidsanställning kan det vara svårare att få lån eftersom du inte har en fast anställning, men det är inte omöjligt.

En stabil ekonomi med hög inkomst kan vara fördelaktigt, men det finns även möjligheter för personer med lägre inkomster och mer oregelbundna anställningsvillkor att få lån. Det finns alltså möjligheter att få lån även om man har en visstidsanställning, även om det kan vara svårare jämfört med om man har en fast anställning.

En medsökande kan stort öka dina möjligheter till att teckna privatlån

En medsökande kan öka dina chanser till privatlån utan fast anställning

Den ofta enklaste och mest effektiva metoden för att förbättra sina chanser att få ett privatlån utan fast anställning är att lägga till en kreditvärdig medsökande. En medsökande är i många fall någon man bor ihop med, till exempel en sambo eller en partner, men det kan också vara någon från familjen eller en nära vän.

Innan du bestämmer dig för att lägga till en medsökande är det otroligt viktigt att du får ett godkännande från personen du vill lägga till och att denna är helt införstådd med vad det innebär. Vidare är det viktigt att komma ihåg att om du skulle misslyckas med att återbetala ditt privatlån, hamnar betalningsansvaret på den som är medsökande.

Samla lån utan fast anställning

Är det möjligt att samla lån utan fast anställning? Ett kort och snabbt svar på den här frågan är ja. Många tänker idag på privatlån som ett sätt att rusta upp hemma eller förverkliga en dröm, men ett privatlån kan också vara intressant när man vill samla alla lån på ett ställe.

Att samla lån, t.ex. smålån, kreditkortsskulder och andra lån, med hjälp av ett privatlån där man inte behöver lämna säkerhet eller pant är inte speciellt svårt. Det finns flera långivare som specialiserat sig på denna typ av lån och där man kan ansöka utan fast anställning.

Ansökan går till på samma sätt som vanligt, men med den stora skillnaden att du behöver meddela långivaren att du vill använda lånet för att samla tidigare lån. Vanligtvis kan du göra detta genom att markera en ruta för att du vill samla eller lösa lån, detta gäller även om du ansöker via en låneförmedlare. Det är viktigt att du meddelar långivaren att du vill använda lånet för att samla tidigare lån, eftersom det kan påverka lånevillkoren och räntan du får.

Om samlingslånet beviljas kan du oftast ha pengarna på kontot inom 1-3 bankdagar och börja lösa dina tidigare lån. Därefter behöver du bara fokusera på att betala av det samlade lånet på ett större belopp.