Att få ett privatlån beviljat utan fast anställning är ingen omöjlighet

Privatlån utan fast anställning

Är du i behov av ett privatlån men saknar fast anställning? Att få ett privatlån utan fast anställning är ingen omöjlighet. Det finns idag gott om långivare på den svenska lånemarknaden som är kända för att kunna bevilja privatlån trots att det inte finns en fast anställning, förutsatt att den som ansöker kan uppvisa en inkomst och att långivaren gör bedömningen att det finns utrymme i låntagarens ekonomi att återbetala lånet.

Långivare som inte ställer krav på fast anställning

Vänd dig till en låneförmedlare när du snabbt vill hitta långivare som inte ställer krav på fast anställning. Det finns idag en stor mängd långivare i Sverige där man är välkommen att ansöka om privatlån även om man saknar en fast anställning. Dessa långivare vet att det på senare år blivit allt mer vanligt med till exempel vikarie, frilans- eller projektanställningar och är därför inte lika strikta med sina krav som flera av de stora, traditionella bankerna.

Hitta långivare som inte ställer krav på fast anställning via Advisa

Ta lån utan fast jobb via Advisa. Låneförmedlaren Advisa hjälper dig att låna pengar till bra villkor. Advisa samarbetar med ett stort antal långivare som är kända för att kunna erbjuda billiga privatlån. Flera av dessa långivare ställer inte krav på fast anställning. Grundkraven för att kunna ansöka om ett lån via Advisa är att du fyllt 18 år och har en årsinkomst på minst 100 000 kr. Att skicka iväg en ansökan via Advisa tar inte mer än ett par minuter, är helt kostnadsfritt och du binder dig inte till något.

Anställningsformen säger inte mycket om din förmåga att sköta dina avbetalningar

Långivarna i Sverige som erbjuder privatlån utan fast anställning vet att din anställningsform inte säger särskilt mycket om din förmåga att i framtiden sköta dina avbetalningar.

De väljer därför att göra individuella kreditbedömningar för att kolla om den som ansöker har en regelbunden inkomst och en tillräckligt bra ekonomi för att kunna återbetala lånet, i stället för att ställa krav på att den som ansöker ska ha en anställning som är fast.

Vad betyder fast anställning?

Vad betyder och innebär fast anställning egentligen är det många som undrar. Fast anställning är ett annat uttryck för tillsvidareanställning.

När någon har en fast anställning finns det inget bestämt datum för när anställningen ska upphöra, till skillnad från t.ex ett vikariat eller en allmän visstidsanställning. Den gäller med andra ord fram till det att du eller din arbetsgivare säger upp anställningen.

Får man ta lån utan fast anställning?

Får man verkligen ta lån utan fast anställning? Ett kort svar på detta är ja, man får låna pengar utan fast jobb. Låna pengar utan fast anställning eller jobb betyder dock inte detsamma som att låna utan inkomst.

Finansinspektionen kräver att alla banker och andra långivare på den svenska lånemarknaden måste ägna sig åt ansvarsfull kreditgivning. Detta betyder i korthet att alla långivare alltid måste kontrollera att den som ansöker har en sund privatekonomi som tillåter honom eller henne att återbetala lånet inom utsatt tid.

Detta är också anledningen till varför alla långivare alltid tar en kreditupplysning i samband med att en låneansökan behandlas. Det finns dock inget krav på fast anställning, vilket betyder att man kan få ett lån beviljat utan fast jobb eller anställning så länge man kan uppvisa en inkomst som gör det möjligt att i framtiden sköta betalningarna.

En medsökande kan öka dina chanser till privatlån utan fast anställning

Den ofta enklaste metoden att förbättra sina chanser till privatlån utan fast anställning är att lägga till en kreditvärdig medsökande. En medsökande är i många fall någon man bor ihop med, till exempel en sambo eller en partner, men det kan också vara någon från familjen eller en nära vän.

Innan du bestämmer dig för att lägga till en medsökande är det otroligt viktigt att du får ett godkännande från personen du vill lägga till och att denna är helt införstådd med vad det innebär. Om du skulle misslyckas med att återbetala ditt privatlån hamnar nämligen betalningsansvaret på den som är medsökande.