Wästgöta Finans (en del av Julakoncernen) erbjuder privatlån på belopp upp till 300 000 kr

Wästgöta Finans

Låna pengar enkelt och tryggt till vad du vill hos Wästgöta Finans. Många känner till Jula, butikskedjan där man kan fynda verktyg, hushållsvaror och mycket annat till låga priser. Wästgöta Finans är en del av Julakoncernen.

Wästgöta Finans privatlån

Wästgöta Finans erbjuder privatlån mellan 30000 kr till 300 000 kr. Återbetalningstiden går att få mellan 2-10 år. Med Wästgöta Finans privatlån kan du låna till vad som helst. Det ställs inga krav på säkerhet, vilket betyder att du inte behöver pantsätta till exempel en lägenhet eller ett hus för att bli beviljad lån.

Wästgöta Finans privatlån

Det är otroligt enkelt att ansöka om privatlån hos Wästgöta Finans. Du börjar med att ange önskat lånebelopp och lånetid ihop med dina kontaktuppgifter. I stegen efter detta får du svara på en del korta frågor, bland annat frågor som rör ditt boende och din ekonomi. Totalt tar allt cirka 2 minuter. Efter att detta är avklarat kan du identifiera dig för långivaren med hjälp av ditt BankID och skicka iväg ansökan. Din ansökan är inte bindande. Besked kommer direkt.

Ansök smidigt på nätet - hos Wästgöta Finans får du svar direkt

Hos Wästgöta Finans får du svar på en gång. Direkt efter att du legitimerat dig med hjälp av ditt BankID och skickat in din låneansökan får du veta om lånet är beviljat eller ej. Om din ansökan blivit godkänd får du också se vilken ränta du blivit erbjuden.

Trots att Wästgöta Finans ger dig svar direkt betyder det inte att du behöver vara lika snabb med att teckna lånet. Ditt låneerbjudande kommer vara giltigt i 30 dagar. Du kan med andra ord i lugn och ro tänka igenom allt.

Tar Wästgöta Finans UC?

Wästgöta Finans tar inte UC. Någonting många stort uppskattar med Wästgöta Finans är att kreditupplysningen inte tas hos UC, den tas i stället hos kreditupplysningsbolaget Bisnode.

När du ansöker om lån där upplysningen tas hos Bisnode blir inte förfrågningarna synliga i UC:s register. Detta kan ha en positiv effekt på ditt kreditbetyg.

Att det idag finns en lång rad långivare som väljer att ta sin upplysning hos Bisnode i stället för UC är ingen stor nyhet, men det är nästan alltid frågan om snabblån.

Det som gör Wästgöta Finans unikt på den svenska lånemarknaden är att det går att låna relativt höga belopp utan UC (upp till 300 000 kr) och att det faktiskt är frågan om "riktiga" privatlån där återbetalningstiden går att få upp till 10 år.

Detta kan jämföras mot snabblån där det maximala lånebeloppet i regel alltid är under 50 000 kr och återbetalningstiden kort (läs: månader i stället för år).

Vem kan teckna privatlån hos Wästgöta Finans?

För att kunna teckna privatlån hos Wästgöta Finans är det viktigt att du är minst 18 år gammal, folkbokförd i Sverige och har en fast inkomst.

Vidare är det viktigt att du inte har några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Wästgöta Finans utbetalning

Väljer du att teckna privatlån hos Wästgöta Finans tar det inte många dagar innan du kan börja använda pengarna. I de flesta fall sker utbetalningen inom 1-3 bankdagar från det att du signerat låneerbjudandet med ditt BankID.

Utbetalningen görs till bankkontot som du uppgett i samband med att du fyllt i låneansökan. Wästgöta Finans betalar ut till alla svenska banker.