Låna pengar till bil

Billån - Låna till bil

På jakt efter nytt billån? Kanske vill du till och med låna till hela bilens värde och slippa tänka på kontantinsatsen? Ett traditionellt billån är vanligtvis ett lån där man lånar med bilen som säkerhet. Det är brukligt att dessa lån täcker upp till 80% av bilens värde och du ska därför ha minst 20% av köpesumman som kontantinsats. Väljer du i stället att ansöka om ett privatlån och använda det som billån kan du smidigt låna till hela bilens värde.

Billån utan kontantinsats

Kan ett billån utan kontantinsats vara något? Det ideala är så klart att man sparar varje månad så att man har pengar på sparkontot som täcker kontantinsatsen den dagen man ska köpa en ny bil. Att spara tar dock tid och ibland kan det ju faktiskt vara nödvändigt att relativt snabbt kunna få tillgång till en ny bil.

Hur fungerar det då med billån utan kontantinsats? Den som är intresserad av ett lån som täcker hela bilens kostnad ska ta ett billån utan krav på kontantinsats. Med detta lån behöver du inte ägna någon tid åt att fundera över handpenning eller kontantinsats. Allt ingår ju redan i lånet, vilket gör ett billån utan kontantinsats till ett mycket uppskattat och eftertraktat lån.

Jämför billån - Hitta din bästa ränta när du ska låna till bil

Hur gör jag för att hitta billiga billån utan krav på kontantinsats? Det är alltid smart att använda sig av en låneförmedlare när man vill hitta privatlån med låg ränta. En låneförmedlare gör jobbet enkelt att jämföra billån hos flera banker och långivare och det kostar dig ingenting alls!

Någonting annat positivt med att använda sig av en låneförmedlare när man är i behov av att låna till bil är att det bara tas en kreditupplysning. Detta kan jämföras med om man själv skulle ansöka om lån hos tio eller till och med tjugo olika banker, då kan man räkna med att det tas lika många kreditupplysningar.

Ett stort antal förfrågningar till UC under en kort period är aldrig bra för kreditvärdigheten. Tvärtom, det kan försämra dina chanser till att få ett lån med låg ränta. I värsta fall kan det till och med leda till att du blir nekad ett lån.

Direkto

Kanske har du redan hört talas om Direkto? Denna låneförmedlare förmedlar privatlån med nominella räntor från 2,95% (den effektiva räntan för majoriteten av deras kunder landar i regel någonstans mellan 3,0% och 10,4%).

Att komma igång med att jämföra lån för ett planerat bilköp hos Direkto är enkelt. Det enda man behöver göra är att fylla i en ansökan på deras hemsida och så är man igång. Sedan får man oftast inom 24 timmar flera erbjudanden från olika banker. Har du fast anställning, bra inkomst och kreditvärdighet kan du låna upp till en halv miljon kronor och den som har en medsökande kan ofta räkna med lite bättre villkor.

Lendo

Det finns flera stora låneförmedlare man kan välja mellan när man vill låna till bil. Lendo är en annan stor och välkänd aktör som många vänder sig till när de vill hitta ett billigt billån. Här kan du snabbt och otroligt smidigt få låneförslag från upp till 25 olika banker och långivare.

Ett bra tips är att ta hjälp av en låneförmedlare när du vill hitta billiga billån