Många väljer att finansiera köksrenoveringen med hjälp av ett privatlån

Kökslån

I behov av ett kökslån? Ett nytt kök står ofta mycket högt på många människors önskelista. Ett fint och funktionellt kök som alla i familjen trivs med kan höja hela upplevelsen av hemmet samtidigt som det också ökar värdet på bostaden, särskilt om huset eller lägenheten är belägen i ett eftertraktat område.

En del väljer att totalrenovera köket, allting ska bytas ut - ett verkligen stort projekt. Andra nöjer sig med en enkel uppfräschning av köket. Ibland kan det ju faktiskt räcka med att byta ut vitvaror samt måla om köksluckorna för att få till ett nytt härligt kök.

Oavsett om det är ett stort eller litet projekt som planeras, så är det många beslut som behöver fattas innan man sätter igång. Ett av dessa är hur det nya köket ska finansieras och ifall det kan vara aktuellt att ta ett lån till köksrenoveringen, ett så kallat kökslån.

Låna till kök hos OkQ8

✅ Hos OKQ8 får du lånebesked direkt!
✅ Låna mellan 20 000 kr – 350 000 kr
✅ Ränta mellan 3,89%-7,89%
✅ 0 kr i uppläggningsavgift
✅ Välj din egen återbetalningstid, 2–12 år
✅ Få 500 kronor att tanka för!

Kökslån via låneförmedlare

Hur hittar jag ett riktigt bra kökslån med låg ränta och schyssta villkor? Det är alltid smart att försöka göra så noggranna jämförelser som möjligt innan man slår till, inte bara när man ska låna till en ny båt eller bil, utan även när man ska ta ett kökslån för att renovera ett gammalt kök eller sätta in ett helt nytt kök.

Teckna kökslån med låg ränta och bra villkor via Lendo

Låna till kök med låg ränta och bra villkor via Lendo. Låneförmedlaren Lendo jämför privatlån från 10000 kr, hela vägen upp till 600 000 kr. Detta betyder att Lendo kan hjälpa dig att hitta det bästa lånet oavsett om du behöver ett litet lån för att måla om köksluckorna eller ett stort lån för att investera i ett nytt lyxigt kök.

Privatlån till köksrenovering

Vad finns det för olika möjligheter när man ska finansiera en renovering i köket? Vissa höjer bolånet för att finansiera en köksrenovering, men det är långt ifrån alla som har utrymme för detta och då får man se över andra attraktiva finansieringsmöjligheter som exempelvis kökslån eller renoveringslån som det också kan kallas (ett privatlån är egentligen den korrekta benämningen för dessa två lån).

Ett privatlån kan kanske bäst beskrivas som ett lån som är relativt enkelt att få beviljat så länge man har en ordnad ekonomi och man brukar inte behöva vänta särskilt länge på att få lånet utbetalt, vilket kan vara positivt för den som snabbt vill komma igång med renoveringen. En annan viktig anledning till att dessa lån är populära är att man inte behöver lägga en bostad, bil, båt eller någonting annat av värde i pant.

Låna till kök hos Bank Norwegian

Gör ditt drömkök till verklighet med hjälp av ett privatlån från Bank Norwegian. En mycket populär långivare för privatlån som vi gärna rekommenderar är Bank Norwegian. Hos denna långivare är det möjligt att låna upp till 600 000 kr och någonting många uppskattar är att man får svar direkt på sin låneansökan.

För att kunna ansöka om lån hos Bank Norwegian finns det ett par grundkrav som måste kunna uppfyllas. Bland annat vill Bank Norwegian att den som ansöker är minst 23 år gammal. Ett annat grundkrav är att man ska ha varit skriven i Sverige de senaste 36 månaderna. Utöver dessa grundkrav, så gör Bank Norwegian alltid även en sedvanlig kreditupplysning hos UC i samband med att låntagaren får ett låneerbjudande.

Vad krävs för att få ett kökslån beviljat?

För att kunna ansöka om ett kökslån är det viktigt att du är minst 18 år gammal, har ett svenskt bankkonto och är folkbokförd i Sverige.

Hos många långivare är man välkommen att skicka in en ansökan så fort man fylllt 18 år och kan uppvisa en regelbunden inkomst, men det finns också långivare som ställer krav på att man ska vara minst 20 år fyllda (Coop) eller till och med 23 år (Bank Norwegian).

Har du idag en fast anställning är detta något som stort ökar chansen att du ska få ett lån beviljat. Fast anställning är dock inte ett krav hos alla långivare.

Kökslån utan UC

Finns det kökslån där det inte tas en UC? Ett kökslån utan UC är i de flesta fall detsamma som ett så kallat snabblån.

Att hitta lån utan UC är ingen svår uppgift. Det finns idag ett tiotal långivare på den svenska lånemarknaden man kan vända sig till när man är på jakt efter ett snabblån där det inte görs en UC-förfrågan.

Det är dock bra att känna till att de effektiva räntorna på dessa lån i regel alltid är bra mycket högre än på privatlån där det tas en UC i samband med ansökan.

Kökslån trots betalningsanmärkning

Går det att låna till nytt kök om man tidigare råkat dra på sig en betalningsanmärkning? Det finns idag flera långivare på den svenska lånemarknaden som är kända för att kunna låna ut pengar till olika köksprojekt även om man skulle ha en betalningsanmärkning i registret, förutsatt att man kan uppvisa en bra betalningsförmåga och att skulden som man fått anmärkningen från är reglerad.

Ofta råder det dock vissa begränsningar. Det kan till exempel handla om att maxbeloppet man kommer att bli erbjuden är klart lägre, ibland kanske till och med endast hälften av vad man hade fått låna om det inte fanns en betalningsanmärkning. Det är inte heller särskilt ovanligt att låntagare med betalningsanmärkningar får betala högre ränta på sina kökslån.

Detta är egentligen ingenting konstigt. En betalningsanmärkning är ju trots allt, i många fall, något av ett tecken på att man tidigare varit slarvig eller misskött sin ekonomi. Då kan det vara mycket förståeligt att långivarna vill ha extra kompensation för den ökade risk det innebär att bevilja lån till personer som tidigare inte skött sina betalningar på ett bra sätt.

Avslag på låneansökan om kökslån

Har du tidigare ansökt om kökslån men fått avslag? Det kan finnas en lång rad orsaker till varför man får ett nej på en låneansökan. En inte alls ovanlig orsak är att man vid ansökningstillfället inte uppfyller alla grundkraven som banken eller långivaren ställer. Det kan handla om att man är för ung eller för gammal eller någonting så enkelt som att man inte varit folkbokförd i Sverige tillräckligt länge (vissa långivare ställer krav på att man varit skriven i Sverige i minst 3 år).

Ett bra tips är att alltid noggrant kolla vad banken eller långivare ställer för krav på den som ansöker, att man uppfyller alla de så kallade grundkraven. Dessa kan nämligen skilja sig åt stort. Att kolla grundkraven är något du helst ska göra redan innan du skickar in din låneansökan, så att det inte tas en kreditupplysning (UC) i onödan.

En annan vanlig orsak till ett nej är att man har för låg kreditvärdighet. Det kan handla om att den deklarerade årsinkomsten är för låg, att levnadskostnaderna är för höga eller att kreditupplysningen visar att man dragit på sig alldeles för många lån. Allt detta kan leda till att banken anser att man har för små marginaler i ekonomin och de väljer därför att ge dig avslag på din låneansökan.