Många väljer idag att finansiera det nya köket eller köksrenoveringen med hjälp av ett privatlån som inte kräver någon säkerhet

Kökslån

I behov av ett kökslån? Ett nytt kök är ofta högt upp på många människors önskelista. Ett vackert och funktionellt kök som alla i familjen trivs i kan förbättra hela upplevelsen av hemmet samtidigt som det också ökar värdet på bostaden, särskilt om huset eller lägenheten är beläget i ett eftertraktat område. Vissa väljer att totalrenovera köket, allt ska bytas ut - ett verkligen stort projekt. Andra nöjer sig med en enkel uppfräschning av köket. Ibland kan det räcka med att byta ut vitvaror och måla om köksluckorna för att få ett nytt och härligt kök. Oavsett om det är ett stort eller litet projekt som planeras, finns det många beslut som måste fattas innan man sätter igång. Ett av dessa är hur det nya köket ska finansieras och om det kan vara aktuellt att ta ett lån för köksrenoveringen, ett så kallat kökslån.

Låna till nytt kök hos Coop

✅ Hos Coop får du svar direkt!
✅ Låna upp till 500 000 kronor (belopp över 350 000 kr kräver en medsökande).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36% (räntan sätts individuellt).
✅ 0 kr i uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst, utan extra kostnad, lösa ditt lån i förtid.

Jämför för att hitta kökslån med låg ränta

Hur kan jag hitta det bästa kökslånet med låg ränta och bra villkor? Det är alltid smart att försöka göra så noggranna jämförelser som möjligt innan man slår till på ett nytt lån, inte bara när man ska låna till garage eller takbyte, utan även när man ska ta ett kökslån för att renovera ett gammalt kök eller sätta in ett helt nytt kök.

Teckna kökslån med låg ränta och bra villkor via Lendo

Dags att göra verklighet av köksdrömmarna? Låna till kök med låg ränta och bra villkor via Lendo. Låneförmedlaren Lendo jämför kökslån från 5000 kr, hela vägen upp till 600 000 kr. Detta betyder att Lendo kan hjälpa dig att hitta det bästa lånet oavsett om du behöver ett litet lån för att måla om köksluckorna eller ett stort lån för att investera i ett nytt lyxigt kök. Att skicka en låneförfrågan genom Lendo är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Låna till kök med ett privatlån

Privatlån är ofta ett bra alternativ när man vill låna till kök. Ett privatlån är relativt lätt att få beviljat så länge man har en ordnad ekonomi, och man behöver inte vänta särskilt länge på att få lånet utbetalt. En annan fördel med dessa lån är att man inte behöver lägga någon form av säkerhet, såsom en bostad, bil, båt eller annan egendom i pant.

Låna till kök hos Bank Norwegian

Gör ditt drömkök till verklighet med hjälp av ett privatlån från Bank Norwegian. En mycket populär långivare för privatlån som vi gärna rekommenderar för alla som vill finansiera kök är Bank Norwegian. Hos denna långivare är det möjligt att låna upp till 600 000 kr och någonting många uppskattar är att man får svar direkt på sin låneansökan

Kökslån utan UC

Finns det kökslån där det inte tas UC i samband med att ansökan ska behandlas? Att hitta lån utan UC är ingen svår uppgift. Det finns idag ett tiotal långivare på den svenska lånemarknaden man kan vända sig till när man är på jakt efter ett lån där det inte görs en UC-förfrågan.

Låna till kök hos Wästgöta Finans och undvik fler UC-förfrågningar

Wästgöta Finans tar alltid en kreditupplysning i samband med att en låneansökan ska behandlas, men kreditupplysningen tas hos Bisnode och inte hos UC vilket kan göra stor skillnad. Med andra ord vill du låna till kök och hålla nere antalet kreditupplysningar hos UC kan ett privatlån från Wästgöta Finans vara en bra lösning. Hos Wästgöta Finans är det möjligt att ansöka om lån på belopp upp till 300 000 kr och det går att få en mycket lång återbetalningstid om man så önskar (upp till 10 år).

Vad krävs för att få ett kökslån beviljat?

För att kunna ansöka om ett kökslån i form av ett privatlån utan säkerhet är det viktigt att du uppfyller vissa grundläggande krav. Dessa inkluderar att du är minst 18 år gammal, har ett svenskt bankkonto och är folkbokförd i Sverige. Det är också viktigt att du har en regelbunden inkomst, även om denna inte behöver komma från en fast anställning.

Hos många långivare är man välkommen att skicka in en ansökan så fort man fyllt 18 år och kan uppvisa en regelbunden inkomst, men det finns också långivare som ställer krav på att man ska vara minst 20 år (Coop) eller till och med 23 år (Bank Norwegian) för att kunna ansöka om ett lån. Om du har en fast anställning ökar detta sannolikheten att du får ditt lån beviljat, men det är inte ett krav hos alla långivare. Det finns många olika långivare som erbjuder privatlån utan krav på fast anställning, därför kan det vara lönsamt att jämföra olika alternativ

När får man pengarna på kontot efter att man blivit beviljad ett kökslån?

Hur länge du behöver vänta på pengarna beror mycket på vilken långivare du väljer att låna hos. Många långivare som erbjuder privatlån med signering via bankID sätter igång utbetalningen samma dag man signerat låneavtalet eller senast dagen efter.

Andra långivare (ofta långivarna som inte erbjuder signering via bankID) jobbar i ett lite mer långsamt tempo och då kan man behöva vänta ytterligare 1-3 bankdagar innan pengarna från kökslånet (privatlånet) kommer in.

Kökslån trots betalningsanmärkning

Går det att låna till nytt kök om man tidigare råkat dra på sig en betalningsanmärkning? Det finns idag flera långivare på den svenska lånemarknaden som är kända för att kunna låna ut pengar till olika köksprojekt även om man skulle ha en betalningsanmärkning i registret. Detta förutsatt att man kan uppvisa en bra betalningsförmåga och att skulden som man fått anmärkningen från är reglerad.

Ofta råder det dock vissa begränsningar. Det kan till exempel handla om att maxbeloppet man kommer att bli erbjuden är klart lägre, ibland kanske till och med endast hälften av vad man hade fått låna om det inte fanns en betalningsanmärkning. Det är inte heller särskilt ovanligt att låntagare med betalningsanmärkningar får betala högre ränta på sina kökslån.

Detta är egentligen ingenting konstigt. En betalningsanmärkning är ju trots allt, i många fall, något av ett tecken på att man tidigare varit lite slarvig eller misskött sin ekonomi. Då kan det vara mycket förståeligt att långivarna vill ha extra kompensation för den ökade risk det innebär att bevilja lån till personer som tidigare inte skött sina betalningar på ett bra sätt.

Avslag på låneansökan

Har du tidigare ansökt om kökslån men tyvärr fått avslag? Det kan finnas en lång rad orsaker till varför man får ett nej på en låneansökan. En inte alls ovanlig orsak är att man vid ansökningstillfället inte uppfyller alla grundkraven som banken eller långivaren ställer.

Det kan handla om att man är för ung eller för gammal eller någonting så enkelt som att man inte varit folkbokförd i Sverige tillräckligt länge. Vissa långivare ställer till exempel krav på att man ska ha varit skriven i Sverige under minst 3 års tid.

Ett bra tips därför är att alltid noggrant kolla vad banken eller långivaren ställer för krav på den som ansöker, att man uppfyller alla de så kallade grundkraven. Dessa kan nämligen skilja sig åt stort. Att kolla grundkraven är något du helst ska göra redan innan du skickar in din låneansökan. Detta så att det inte tas en kreditupplysning (UC) i onödan.

En annan vanlig orsak till ett nej är att man har för låg kreditvärdighet. Det kan handla om att den deklarerade årsinkomsten är för låg, att levnadskostnaderna är för höga eller att kreditupplysningen visar att man dragit på sig alldeles för många lån och krediter. Allt detta kan leda till att banken anser att man har för små marginaler i ekonomin och de väljer därför att ge dig avslag på din låneansökan.

En medsökande kan öka dina chanser att få kökslån

Visste du att en medsökande kan stort öka dina chanser att få ett kökslån beviljat? Har du en betalningsanmärkning eller kanske dragit på dig lite väl många UC-förfrågningar (eller något liknande som gör att kreditvärdigheten inte är på topp) finns det risk att långivarna känner sig lite tveksamma till om en inskickad låneansökan ska få grönt ljus.

Då kan det vara läge att genast kolla om man har någon närstående som kan tänka sig ställa upp som medsökande. En medsökande är oftast en sambo eller partner, men det kan också vara en släkting eller nära vän. Det viktiga att tänka på är att personen måste ha en ordnad ekonomi.

En medsökande är inte enbart intressant när man stort vill öka sina chanser till att få ett kökslån godkänt. En annan mycket vanlig anledning till att ha en medsökande är att man vill få den bästa möjliga räntan. När man är två på ett kökslån minskar risken för långivaren betydligt. Detta "belönar" långivarna ofta med lägre ränta.