Privatlån till dig som är 20 år gammal eller äldre

Privatlån 20 år

Är du 20 år gammal och intresserad av ett privatlån? Många 20-åringar betalar mycket mer i ränta än de borde för sina privatlån. Det beror på att många tyvärr helt missat att man snabbt och helt kostnadsfritt kan jämföra olika långivares räntor och villkor via en låneförmedlare. När du ansöker om privatlån via en låneförmedlare tas det dessutom bara en kreditupplysning hos UC, trots att din låneansökan behandlas av ett stort antal ledande banker och långivare. Att du inte drar på dig fler kreditupplysningar hos UC än nödvändigt när du letar lån är viktigt, då flera upplysningar under en kort period är något som kraftigt kan sänka ditt kreditbetyg.

Lendo är en av Sveriges ledande låneförmedlare

Lendo driver en av Sveriges ledande jämförelsetjänster för privatlån. Låneförmedlaren Lendo hjälper varje år ett stort antal 20-åringar att hitta den lägsta låneräntan från upp till 40 banker och långivare – med bara en kreditupplysning (UC). Ansökan är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till att ta ett privatlån.

Bra att känna till om privatlån

Många har hört talas om privatlån, men skulle gärna vilja veta mer om hur dessa lån fungerar. Ett privatlån är ett lån där det inte ställs på krav på säkerhet. Detta betyder att man inte behöver sätta någonting i pant eller ha en borgensman, vilket gör ansökningsprocessen otroligt snabb och enkel.

Det är mycket vanligt att räntan på privatlån sätts individuellt utifrån låntagarens ekonomiska sitution. En regel som brukar gälla är att ju bättre privatekonomi man kan uppvisa, desto lägre låneränta. Det är också alltid ett stort plus om du är fri från betalningsanmärkningar.

Fullt möjligt att få privatlån utan fast anställning

Långt ifrån alla 20-åringar har fast anställning. När man är 20 år gammal och ganska ny på arbetsmarknaden är det inte alls ovanligt att man de första åren hoppar mellan olika vikariat eller projektanställningar. Det kan därför vara en positiv nyhet att höra att alla långivare inte ställer krav på att man vid ansökningstillfället har en fast anställning.

Olika långivare har olika krav på lånesökande, men något alla långivare vill se är att man har någon form av regelbunden inkomst. Kan du uppvisa en regelbunden inkomst är chanserna goda att du hos en del långivare kan bli beviljad ett privatlån trots att du saknar fast anställning.