Slå ihop dina lån till ett nytt lån och få en förmånligare ränta

Slå ihop lån

Slå ihop dina lån och spara pengar. Att slå ihop lån och krediter till ett nytt lån brukar vara ett bra och smidigt sätt att få mer pengar över i plånboken varje månad. Räntorna på lite större lån är ofta flera procentenheter lägre än på olika typer av smålån och krediter. Det blir därför oftast billigare att ha ett lite större lån i stället för flera mindre lån och krediter. En annan mycket uppskattad fördel med att slå ihop lån och krediter är att det blir betydligt färre fakturor att hålla reda på i slutet av månaden.

Slå ihop lån och krediter till ett stort lån hos Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt!
✅ Slå ihop lån upp till 500 000 kr (utan säkerhet).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36%.
✅ Ingen uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst, utan extra kostnad, lösa ditt nya lån i förtid.

Slå ihop dina lån via en låneförmedlare

Slå ihop dina dyra lån och krediter till ett nytt lån via en låneförmedlare redan idag. Att slå ihop lån är inte alls svårt. Rent praktiskt fungerar som så att du tecknar ett nytt större lån som du sedan använder för att lösa dina gamla lån. För att det ska löna sig att slå ihop lån är det otroligt viktigt att du får en så billig ränta som möjligt på det nya lånet. För att lyckas med detta är det smart att ta hjälp av en låneförmedlare som hjälper dig jämföra privatlån. Genom att välja det billigaste privatlånet kan du minska dina månadskostnader och spara pengar över tid, samtidigt som du får en bättre överblick över din ekonomi.

Slå ihop dina lån och krediter via Lendo

Vänd dig till Lendo när du snabbt och tryggt vill minska på antalet lån och krediter. Låneförmedlaren Lendo är till stor hjälp när man vill slå ihop lån och få en lägre ränta. När du skickar en ansökan om att samla lån (ett annat, mer vanligt uttryck för att slå ihop flera lån till ett) genom Advisa får du möjlighet att jämföra låneerbjudanden från upp till 40 olika banker och långivare. Endast en kreditupplysning (UC) registreras i samband med att din förfrågan behandlas, vilket betyder att du inte riskerar din kreditvärdighet.

Många fördelar med att slå ihop lån

Skuldfri snabbare
Du kan bli skuldfri snabbare om du väljer att använda pengarna du sparar i minskade lånekostnader för att öka ditt amorteringsbelopp. Genom att göra detta betalar du av lånet snabbare och minskar räntekostnaderna över tid.

Spara både pengar och tid
Du sparar inte enbart pengar när du väljer att slå ihop lån, du sparar ofta även värdefull tid och energi när du inte längre behöver betala flera fakturor i slutet av varje månad.

Bättre kreditvärdighet
Du får möjlighet att höja din kreditvärdighet när du inte längre har en stor bunt med lån och krediter i ditt namn. Genom att minska antalet lån och krediter som du har kan du visa att du är ansvarsfull med dina pengar och att du har en stabil ekonomisk situation, vilket kan öka din kreditvärdighet.

Färre fakturor
Det blir mindre risk att du missar en faktura och åker på dyra påminnelseavgifter när du bara har en eller ett fåtal fakturor att hålla reda på i slutet av månaden. Genom att minska antalet fakturor som du behöver hantera minskar du också risken för misstag och förseningar, vilket kan spara dig pengar och ge dig en mer stressfri tillvaro.

Din kreditvärdighet kan påverka dina möjligheter

Din kreditvärdighet kan stort påverka dina möjligheter att slå ihop tidigare lån till ett nytt lån med låg ränta. I samband med att man ansöker om lån (som ska göra det möjligt att slå ihop tidigare lån) tar banken eller långivaren i fråga alltid en kreditupplysning. Detta för att säkerställa att den som ansöker verkligen har de rätta förutsättningarna för att i framtiden sköta betalningarna för lånet. Ingenting konstigt med detta.

Många har dock noterat att det kan råda ganska så stor skillnad mellan den lägsta och högsta räntan många långivare erbjuder. Det är här kreditvärdigheten kommer in i bilden. Det är bra att känna till att kreditvärdigheten ofta påverkas av faktorer som inkomst, vad man har för typ av anställning och boende. Hur mycket man sedan tidigare har i lån och krediter har också stor betydelse.

Får man toppbetyg på det mesta här, det vill säga att kreditupplysningen visar att man har hög kreditvärdighet, är möjligheterna fantastiskt goda att man inte enbart kommer att bli erbjuden ett lån, utan också att man kommer få en mycket bra ränta på det nya lånet.

Visar kreditupplysningen det motsatta, det vill säga att man har mycket låg kreditvärdighet är risken stor att långivarna inte kommer att erbjuda en någon vidare bra ränta. Tvärtom, ofta hamnar låneräntan man blir erbjuden nära den angivna maxräntan. Låg kreditvärdighet kan också leda till att man får sin ansökan nekad.

Går det att slå ihop lån om man tidigare råkat dra på sig en betalningsanmärkning?

En vanlig fråga många har på sina läppar är om det går att slå ihop lån till ett nytt lån trots en tidigare betalningsanmärkning. Det är bra att känna till att det helt klart blir svårare att få lån med en betalningsanmärkning i bagaget. Detta betyder dock inte att man kommer att få sin låneansökan nekad hos varje långivare man ansöker hos.

Faktum är att det på senare år ploppat upp en lång rad långivare som är kända för att kunna bevilja lån till nya kunder trots en eller till och med flera betalningsanmärkningar. Speciellt tydligt brukar detta bli när det är frågan om lån som inte ska gå till konsumtion utan till att lösa dyra lån och krediter.

Det kanske viktigaste att tänka på innan man ansöker hos en långivare som accepterar anmärkningar är att se till att skulden till Kronofogden är betald. Att man inte har ett så kallat aktivt skuldsaldo hos Kronofogden, vilket betyder att skulden inte är reglerad.

Rent allmänt vågar vi också påstå att det alltid är ett stort plus om kreditupplysningen visar att det gått ett antal månader sedan man blev skuldfri hos Kronofogden, gärna 6 månader eller mer (detta är ett grundkrav hos bland annat Advisa).

Givetvis är det också viktigt att man kan uppvisa en regelbunden inkomst. Annars blir det svårt att övertyga långivaren att man i framtiden, utan större problem, kommer kunna sköta återbetalningen av sitt nya lån.

Slå ihop lån trots många förfrågningar hos UC

Är det möjligt att slå ihop lån om man tidigare råkat dra på sig många förfrågningar hos UC? Många av de stora bankerna i Sverige rynkar på näsan om kreditupplysningen visar att man dragit på sig ett stort antal UC. Särskilt tydligt brukar detta bli om UC-förfrågningarna ligger tätt och nära i tiden.

Det finns idag dock flera långivare på den svenska lånemarknaden som förstår att varje kund är unik och att det ibland faktiskt kan finnas riktigt bra anledningar till att man tidigare råkat dra på sig många förfrågningar.

Ibland kan det ju faktiskt handla om någonting så simpelt som att man själv försökt jämföra erbjudanden från flera olika banker och inte riktigt haft koll på att många UC, speciellt under en kort tidsperiod, kan ha en mycket negativ inverkan på ens kreditvärdighet.

Någonting gemensamt för ett flertal av långivarna som kan tänka sig bevilja lån trots många förfrågningar hos UC är att de väljer att främst fokusera på kundens framtida betalningsförmåga i stället för gammal kredithistorik.

Detta betyder att om man till exempel har en fast anställning och bra inkomst är chanserna i många fall rätt goda att man kommer att bli beviljad ett nytt lån trots att man egentligen har lite väl många UC-förfrågningar i sitt register.