Baka ihop dina lån och minska kostnaderna

Baka ihop lån och minska dina lånekostnader

Spara pengar genom att baka ihop lån. Om du sedan tidigare har lån med höga räntor och avgifter utspridda hos olika långivare kan det vara intressant att undersöka om det går att baka ihop dessa till ett nytt lån med mycket lägre ränta. Detta brukar vara ett enkelt och mycket smidigt sätt att minska lånekostnaderna.

En mycket bra början är att vända sig till en låneförmedlare

En riktigt bra början för den som är intresserad av att baka ihop lån är att vända sig till en låneförmedlare. Det finns idag en stor mängd låneförmedlare, exempelvis Advisa och Freedom Finance, som helt kostnadsfritt kan hjälpa sina kunder att baka ihop lån, krediter och avbetalningsköp till ett nytt lån där den effektiva räntan är bra mycket lägre och lånevillkoren bättre.

Advisa

Hitta bästa räntan snabbt och enkelt genom Advisa. Låneförmedlaren Advisa hjälper varje år tusentals svenskar att smidigt baka ihop sina lån och krediter till ett nytt privatlån där räntan är bra och villkoren schyssta. Advisa använder själva uttrycket 'samla lån' för att beskriva denna procedur. När du skickar en ansökan om ett samlat lån genom Advisa får du möjlighet att jämföra räntor och villkor från upp till 32 olika banker och andra långivare. Tjänsterna Advisa erbjuder är helt kostnadsfria att använda och du binder dig inte till någonting.

Fördelar med att baka ihop lån

Fördelar med att baka ihop lån

Lägre ränta och månadskostnad
Lägre ränta och månadskostnad brukar vara de absolut främsta anledningarna till varför så många människor är intresserade av att baka ihop lånen. Den effektiva räntan på ett stort privatlån är ofta bra mycket lägre än på smålån och krediter.

Färre räkningar
Det är aldrig kul att komma hem och mötas av en stor hög med tråkiga räkningar. När du bakar ihop dina smålån, kreditkortsskulder, avbetalningsköp och annat till ett större lån behöver du bara hålla reda på en räkning.

När bör jag baka ihop mina lån?

Har du fler än ett lån kan det vara läge att kolla om det går att spara pengar varje månad genom baka ihop dessa till ett enda lån. De flesta är intresserade av att baka ihop lån just för att få lägre lånekostnader.

Det brukar verkligen löna sig om man sitter med en större bunt dyra lån, men det kan också vara läge att baka ihop lånen när man känner att man behöver en längre återbetalningstid. Med ett privatlån kan du få en återbetalningstid på upp till 12-15 år.

En annan vanlig anledning till att baka ihop lånen är att man vill få alla lån, avbetalningsköp, krediter och skulder samlade på en och samma faktura. Detta brukar spara tid och man får samtidigt en bättre överblick över sin ekonomi.

Är det möjligt att baka ihop lån även om man har en betalningsanmärkning?

Det brukar vara möjligt att baka ihop lån även om man har en eller flera betalningsanmärkningar. Detta då det idag finns ett stort antal långivare som anser att låntagarens framtida betalningsförmåga är en betydligt viktigare faktor än gammal kredithistorik.

En låntagare med betalningsanmärkning utgör dock en större risk i långivarens ögon och det är därför troligt att man kommer att få betala lite mer i ränta än om man inte haft betalningsanmärkningen.

Detta är ofta en bra anledning till varför man verkligen ska försöka ordna upp sin ekonomi och öka sin kreditvärdighet på bästa möjliga sätt under tiden man väntar på att betalningsanmärkningen ska försvinna. Detta så att man kan få ett ännu bättre samlingslån den dagen då anmärkningen äntligen är borta.