Ansök om ett ihopbakningslån och få bättre ekonomi

Ihopbakningslån

Intresserad av ett ihopbakningslån och lägre lånekostnader? Ett ihopbakningslån, ofta även kallat hopbakslån, kan vara perfekt för den som sedan tidigare har flera smålån och dyra krediter. Med ett ihopbakningslån kan du smidigt och enkelt baka ihop lån och krediter till ett nytt större lån. Detta brukar betyda bättre ränta och färre aviavgifter, vilket leder till lägre lånekostnader och mer pengar kvar i plånboken.

Teckna ihopbakningslån hos Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt!
✅ Ihopbakningslån upp till 500 000 kr (utan säkerhet).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36%.
✅ Ingen uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst, utan extra kostnad, lösa ditt ihopbakningslån i förtid.

Få fram din bästa ränta på ihopbakningslånet

Genom att vända dig till en lånemäklare kan du öka dina chanser att hitta ett ihopbakningslån med låg ränta och schyssta villkor. Detta eftersom din ansökan når ut till en stor mängd banker och andra långivare. Allt du behöver göra för att komma igång är att skicka in en kostnadsfri ansökan om ett samlingslån. Detta är ett mer vanligt ord för att beskriva ett ihopbakningslån.

Jämför och hitta ihopbakningslån med låg ränta och bra villkor via Lendo, en av Sveriges ledande lånemäklare

Vänd dig till Lendo när du är intresserad av ett ihopbakningslån med låg ränta. Lånemäklaren Lendo hjälper varje år tusentals kunder att smidigt baka ihop existerande smålån och krediter till ett enda stort privatlån där räntan är bra. Detta brukar vara ett mycket effektivt sätt att rejält sänka lånekostnaderna. Lendos jämförelsetjänst för lån är helt kostnadsfri att använda. Det kan också vara skönt att veta att du binder dig inte till något när du skickar in en låneansökan.

Ihopbakningslån ger lägre månadskostnad

Många människor är främst intresserade av ett ihopbakningslån för att man vill sänka räntan på de befintliga lånen. Ett ihopbakningslån kan dock också vara en bra lösning om man tidigare haft stora svårigheter att klara av den gällande återbetalningstakten. Då kan man behöva en lägre månadskostnad och längre återbetalningstid. Med ett ihopbakningslån kan man hos en del långivare få en lånetid på upp till 20 år.

Det är i regel alltid bra att betala av kostsamma lån så fort som möjligt. Det finns dock flera situationer då det kan vara bra att i stället förlänga lånet med ett par år så att man får en klart lägre månadskostnad. Detta kan vara fallet om man till exempel hamnat i en situation där man konstant riskerar att dra på sig dyra påminnelse- och inkassoavgifter för att man inte riktigt lyckas få pengarna att räcka till.

Ihopbakningslån utan säkerhet

Ett stort antal banker och kreditgivare i Sverige erbjuder idag ihopbakningslån utan att ställa krav på säkerhet. I regel är räntorna på dessa lån något högre än på lån där man erbjuder banken eller långivaren en säkerhet. Räntorna är dock, i de flesta fall, fortfarande betydligt lägre än på smslån/snabblån och andra liknande högkostnadskrediter.

Det är bra att känna till att räntan på ett ihopbakningslån utan säkerhet ofta sätts efter låntagarens individuella betalningsförmåga. Bankerna och långivarna som beviljar dessa lån använder sig av så kallad individuell räntesättning.

Detta betyder att om kreditupplysningen som långivaren tar i samband med ansökan visar att man har en mycket god betalningsförmåga kan man räkna med att bli erbjuden en bra ränta. Här snackar vi ofta om ihopbakningslån med en effektiv ränta som hamnar någonstans mellan 3-6%.

Ihopbakningslån med säkerhet

Ett ihopbakningslån med säkerhet innebär att man lånar mot någonting av värde som man äger. Ett ihopbakningslån med säkerhet kan vara ett bra alternativ för den som till exempel äger en bostadsrätt, villa eller ett fritidshus.

Ett vanligt krav för att kunna få ett ihopbakningslån med bostaden som säkerhet är att bostaden måste vara värd mer än vad den i dagsläget är belånad för. För att säkerställa att bostaden verkligen är värd mer än vad den är belånad för måste man ofta först få bostaden värderad av en oberoende mäklare.

Att en del långivare ställer krav på värdering via mäklare redan innan man fått möjlighet att ansöka hänger ihop med det faktum att låneräntan man kommer att bli erbjuden på ihopbakningslånet ofta anpassas efter vad man lämnar i säkerhet.

Vem kan få ett ihopbakningslån?

Kan vem som helst få ett ihopbakningslån? Nästan alla människor som är myndiga och har en regelbunden inkomst från arbete eller pension har goda möjligheter att få ett ihopbakningslån beviljat.

Även den som har en betalningsanmärkning i registret brukar kunna hitta en långivare som beviljar en ansökan (förutsatt att det inte finns ett aktivt skuldkonto hos Kronofogden).

Ibland kan det dock ställas krav på att man har en medsökande om man har en betalningsanmärkning i sitt register. Särskilt om det är ett större lånebelopp man önskar låna.